Duurzaam speelgoed – bij deze merken moet je zijn

17 november 2021

Op allerlei manieren kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu. Het begint bij jezelf en het maken van bewuste keuzes. En eentje daarvan waar alle ouders mee te maken hebben is het speelgoed van de kinderen. Speelgoed wordt wereldwijd gemaakt, vaak niet van de beste materialen en onder de juiste omstandigheden. Maar ook jij kan het verschil maken door speelgoed te kopen dat duurzaam geproduceerd wordt en dat vrij is van allerlei schadelijke stoffen. Inmiddels zijn er zoveel leuke merken die duurzaam speelgoed maken dat niet schadelijk is voor het milieu. Ik deel er een paar in dit blog!

Merken van duurzaam speelgoed

Met deze mooie merken kunnen de kinderen duurzaam spelen!

1# Maileg

Cuteness overload! Je valt meteen in katzwijm na het zien van alle mooie spulletjes van het Deense merk Maileg. De schattige poppen spulletjes roepen een nostalgische sfeer op en gaan jaren mee. De producten worden allemaal milieuvriendelijk geproduceerd. De uitgebreide collectie koop je bij ILoveSpeelgoed.

‘Lees ook: Speelhuisjes en tipi tent inspiratie voor in de kinderkamer.

2# Re-Cycle-Me

Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

We produceren met z’n allen bizar veel afval. Het merk Re-Cycle-Me wil kinderen en hun ouders hiervan bewust maken en een wereld creëren om afval te reduceren door te recyclen. Zij maken te leuk speelgoed waarbij kinderen creatief gestimuleerd worden om van afval de mooiste creaties te maken. Je koopt de Re-Cycle Me pakketten bij Bol.com.

3# Petit Monkey

Petit Monkey is een jong en vrolijk Nederlands merk, wat in een hele korte tijd enorm populair is geworden. Je herkent alle producten aan de prachtige illustraties en aan de mooie en frisse kleuren. Dit merk heeft een uitgebreide collectie toffe kids musthaves gemaakt van duurzame materialen, denk aan babyspeelgoed, kinderservies, puzzels en tekenspullen. Ook voor schoolspullen zit je hier helemaal goed, zoals de mooie rugzakken gemaakt van gerecyclede materialen mag je zeker niet missen. Petit Monkey is verkrijgbaar bij PsIkhouvanjou.

4# Oli & Carol

Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Het Spaanse merk Oli & Carol maakt handgemaakte natuurlijke en ecologische speeltjes voor de allerkleinsten. Al het speelgoed wordt gemaakt van 100% rubber van de Hevea boom. Doordat er geen gaatjes in de producten zitten krijgen schimmel en bacteriën geen kans. Je hebt allerlei leuke items voor de kleintjes, zoals de rubberen bijtspeeltjes die 100% veilig zijn om op te sabbelen. Oli & Carol kun je shoppen bij I Love Speelgoed!

5# Green Toys

Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Lucy speelt altijd nog graag met haar roze stoere auto van Green Toys. Dit label gelooft in een betere wereld en maakt speelgoed van duurzame kwaliteit. Zij maken alleen maar gebruik van gerecyclede plastic melkflessen en andere milieuvriendelijke materialen. Zelfs de verpakking is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en is bedrukt met soja-inkt. Green Toys is hier verkrijgbaar!

6# Droomdeurtje

Droomdeurtjes die de fantasie van kinderen prikkelt
Foto credits Studio Nicnol

Dit is zo’n ontzettend leuk en origineel concept! Het droomdeurtje nodigt kindjes uit om op een creatieve en fantasievolle manier een veilig plekje te creëren waar elfjes en draken op bezoek komen en met ze meeleven. Kinderen kunnen briefjes of tekeningen achterlaten in het brievenbusje, zo leren ze ook hun gedachten te delen. De droomdeurtjes – gemaakt van hout – kun je in verschillende leuke kleuren shoppen. Geef het deurtje een mooi plekje in de kinderkamer en kinderen kunnen zelf hun eigen mooie verhalen maken. Kijk hier voor alle verschillende kleuren.

‘Lees ook: Speelkeuken | De 15 mooiste exemplaren voor de mini chef-koks.

7# Crocodile Creek

Een hele leuke en leerzame activiteit voor kinderen is een puzzel maken. Dit is trouwens ook altijd super gezellig om samen met je kindje te doen. Het merk Crocodile Creek heeft een uitgebreide collectie aan toffe en prachtige puzzels, die kinderen een hele tijd zoet houden. De puzzels en de dozen zijn 100% gemaakt van gerecycled karton en worden bedrukt met inkt op soja basis. Een puzzel doet het ook altijd heel goed als cadeautje. Kijk hier voor alle mooie exemplaren!

8# Tegu

Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Dit is leuk! De bouwblokken van Tegu geeft het bouwen weer een hele andere dimensie. De mooie houten blokjes zijn namelijk magnetisch, waardoor de bouwwerken extra stevig worden en de mogelijkheden eindeloos zijn. Dit duurzame speelgoed is voor jong en oud en houdt iedereen wel een tijdje lekker bezig. Er wordt gebruik gemaakt van FSC-gekeurd hardhout uit Honduras, waar het merk de lokale mensen ook hierdoor aan werk helpt. Per aankoop wordt er in projecten geïnvesteerd die bomen herplanten in Honduras. Tegu koop je hier.

9# Ailefo klei

Klei zonder kunstmatige toevoegingen en zonder parfum

De meeste kinderen vinden het een feestje om te kleien. Het klei van het Deense merk Ailefo bevat alleen foodgrade ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en zonder parfum. De klei is super zacht en kneedt heel soepel door de plantaardige oliën die gebruikt zijn. De kleurstoffen zijn afkomstig van natuurlijke bronnen, denk aan planten, fruit en algen. Mocht je kind een hapje nemen van de klei? No worries, dit kan geen kwaad, het proeft alleen niet zo lekker. De klei is te koop bij Green Jump.

10# Olli Ella

In dit lijstje mag Olli Ella zeker niet ontbreken. Dit Engelse merk maakt prachtige fairtrade en handgemaakte producten voor in de kinderkamer, maar ook om mee te spelen. Zo is de rotan Olli Ella poppenwagen één van de eye-catchers uit de collectie. Kijk voor het volledige assortiment bij ILoveSpeelgoed.

11# Lilliputiens

Lilliputiens maakt kleurrijk en leerzaam speelgoed waarmee alle kleine kinderen de wereld om zich heen kunnen leren ontdekken. Het merk staat voor maatschappelijk en verantwoord ondernemen, de gebruikte materialen worden met de grootste zorg uitgekozen. Bij dit Belgische label kun je o.a. terecht voor (stoffen) babyspeelgoed, activiteiten speelgoed en bad speelgoed, er is ontzettend veel keus. Kijk hier voor al het moois wat dit merk heeft!

12# Raduga Grez

Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Ken je al het prachtige houten speelgoed van het Russische merk Raduga Grez? Dit is namelijk echt een plaatje om te zien, mooie vormen en kleuren. Het speelgoed is handgemaakt van hout en al het verf dat gebruikt wordt is op waterbasis. Helemaal veilig voor kinderen. Je kunt het merk hier kopen.

13# Quut

Duurzaam strandspeelgoed van Quut

Voor duurzaam speelgoed zit je bij het Belgische merk Quut helemaal aan het juiste adres. Een paar jaar geleden is het merk begonnen om het traditionele strandspeelgoed in een nieuw jasje te steken en dat is ze super goed gelukt! Zo kun je er inmiddels terecht voor speelgoed op het strand, in de zandbak, in bad of voor in de tuin. Het speelgoed heeft een strak design en kun je shoppen in vrolijke kleuren. De producten zijn duurzaam gemaakt van polypropyleen en vrij van BPA/Ftalaten en latex.  En daarnaast is al het speelgoed recyclebaar! Quut kun je winkelen bij I Love Speelgoed.

14# Ostheimer

Ostheimer houten speelgoed is al jarenlang populair bij kinderen. De houten dieren en figuren zijn niet alleen een plaatje om te zien, maar ook superleuk om mee te spelen. De houten figuren – gemaakt van hardhout – worden geschuurd, geverfd met een niet-giftige beits en uiteindelijk met de hand gelakt. Hierdoor is ieder figuur uniek. Kinderen kunnen hele dorpjes en landschappen creëren met dit mooie speelgoed. Je kunt het merk hier kopen!

15# Studio Skinky

De milieuvriendelijke wasco krijtjes van Studio Skinky

De Playon Crayon waskrijtjes van Studio Skinky zijn ideaal voor kleine peuter- en kleuterhanden. Ieder krijtje heeft een bolletje dat perfect in de handpalm ligt. En met de dikke punt kunnen de kinderen de mooiste kunstwerkjes tekenen. De waskrijtjes zijn stapelbaar en in verschillende mooie kleuren verkrijgbaar. Naast dat de krijtjes er heel mooi uit zien, wordt er ondertussen ook rekening gehouden met het milieu. Ze worden namelijk duurzaam geproduceerd en zijn vrij van schadelijke stoffen. De waskrijtjes kun je hier shoppen!

‘Lees ook: Tips en ideeën voor een speelhoek in de woonkamer!
Een basketbal surprise maken voor Sinterklaas
Brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter