Een kerstboom maken van papier

10 december 2022
Een kerstboom maken van papier met kinderen!

Wanneer de kerstboom eenmaal staat, is het huis nóg gezelliger. Vrolijke lichtjes en mooie kerstballen en hangers; ze brengen super veel sfeer. Veel kinderen zijn er zo van onder de indruk dat ze ook wel een eigen boompje in hun slaapkamer zouden willen hebben. Daarom laten wij aan jullie zien hoe je zelf een kerstboom kunt maken van papier. En ook deze kunnen de kinderen mooi versieren en daarna een mooi plekje in hun kamer geven!

Wat heb je nodig voor het maken van de kerstboom?

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke en lekkere kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis.’

De kerstboom maken van papier

  1. Print de kerstboom printable en knip alle sterren uit groen papier. Behalve de twee kleintjes, die knip je uit geel papier.
  2. Pak de groene papieren sterren erbij en versier ze net zoals je met een echte kerstboom zou kunnen doen. Bijvoorbeeld door er pailletten of confetti op te plakken of mini pompons. Ook kun je er glitter op lijmen. Het is jouw feestje!
  3. Dan plak je de gele sterretjes op elkaar met het uiteinde van de bruine chenilledraad ertussen. Dit is de piek van je kerstboom.
  4. Rijg dan een stuk of 3 bruine strijkkralen aan de chenilledraad. En daarna de kleinste groene ster. Het helpt om eerst een gaatje in het midden van de groene ster te prikken met een saté prikker. Dan schuift hij makkelijker om de chenilledraad heen. As de ster erop zit, rijg je weer vier bruine strijkkralen aan de chenilledraad. En daarna de één na kleinste groene ster. Zo ga je verder van klein naar groot totdat alle sterren aan de chenilledraad zitten.
  5. Na de laatste groene ster, rijg je nog zo’n 3 strijkkralen aan de chenilledraad. En dan vouw je het uiteinde een beetje dubbel en om elkaar, zodat de strijkkralen er niet meer af kunnen glijden.
  6. Pak de snel drogende klei erbij en boetseer een hompje om de chenilledraad heen, zodat je de kerstboom neer kunt zetten.
  7. Het stukje klei kun je als de klei droog is eventueel nog verven. Of je smeert er wat lijm op en strooit er glitter overheen. En dan is je kerstboom van papier klaar!
‘Lees ook: 15 Leuke manieren om een kerstman te knutselen met kids.’
Een kerstboom maken van papier met kinderen!

Leuk toch! Zo heeft je kind ook een eigen boompje op zijn of haar kamer. En die kunnen ze helemaal versieren zoals ze zelf willen. Wij zouden het in ieder geval super leuk vinden als jullie deze kerstboom van papier ook gaan maken. En ook om het eindresultaat te zien. Dus deel dat vooral met ons, bijvoorbeeld door een foto van jullie boom te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke inspiratie voor Kerst

Behalve dit vrolijke kerstboompje van papier hebben we op onze website nog veel meer leuke kerstknutsels om te maken met kinderen. Check bijvoorbeeld zeker ook even ons blog met meer dan 50 kerstknutsels. En zijn jouw kinderen dol op tekenen, dan vind je deze kerst kleurplaten vast ook heel leuk. Die kun je gratis downloaden en printen. En tot slot is het ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. 

Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Knutselen voor Kerst | Meer dan 50 leuke kerstknutsels voor kids
Een kerstlichtje knutselen van papieren bordjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter