Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen

25 juni 2021
Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Trek de glitters, glimmers, pailletten en het papier in alle kleuren van de regenboog maar vast uit de kast. Want wij hebben een aantal geweldige unicorn knutsels voor je op een rij gezet. Magisch, vrolijk en lekker opvallend; er zit vast een eenhoorn bij die jij leuk vindt om te knutselen.

Eenhoorn tasje knutselen van papieren bordjes

Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

In dit leuke eenhoorn tasje kun je al je spulletjes bewaren. Je maakt hem door een heel en een half papieren bord op elkaar te plakken of te nieten. En met papier en stiften knutsel je er een eenhoorn van. Daarna maak je met een perforator een gaatje aan beide kanten en rijg je daar een touwtje of lintje door. Simpel, maar leuk.

‘Lees ook: 15 Geweldige bellenblaas spelletjes & activiteiten voor kids.’

Eenhoorn knutselen van zoutdeeg

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken!

Ik heb thuis een eenhoorn koekvormpje en dat bracht me op het idee voor deze zoutdeeg knutsel. Met een satéprikker maakte ik de gaatjes voor de manen en daarin reeg ik verschillende kleuren wol. Leuk om een ketting van te maken bijvoorbeeld! De eenhoorn uitsteker kun je hier kopen voor €2,95. En hier vind je het zoutdeeg recept.

Unicorn marionet van wc rollen

Deze magisch mooie eenhoorn kun je knutselen met wc rollen. En als hij eenmaal af is, kun je er ook nog mee spelen. Want hij draaft en danst als een echt paard. Kijk maar naar de video, dan zie je gelijk hoe je deze leukerd maakt.

Eenhoorn hangers knutselen van papier

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.
Afbeelding: Kolpakova Daria voor Shutterstock.

Ook deze unicorns met hun regenboog manen zijn super vrolijk en leuk om te knutselen. Je maakt ze van papier. Hier laat ik je zien hoe je dat doet en vind je ook een handige printable, zodat je niet alles zelf hoeft te tekenen.

Unicorn knijper

Knutselen met wasknijpers: een leeuw en een eenhoorn

Er zijn echt veel leukere dingen om te doen met knijpers dan de was ophangen. Dat bewijst deze eenhoorn knijper. Dus laat de boel lekker de boel en ga met de kinderen knutselen. Je kunt de printable van deze eenhoorn uitprinten en gebruiken of een eigen knijper dier verzinnen.

‘Lees ook: Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.’

Eenhoorn boekenlegger met een staart van wol

Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Deze eenhoorn boekenlegger maakt (zelf) lezen leuk én is super handig. Door de staart weet je precies waar je gebleven bent. Je maakt de eenhoorn van karton (je kunt daarvoor deze printable gebruiken) En als je hem versierd hebt, maak je er een gat in waar je een klosje wol aan vast maakt.

Eenhoorns maken van strijkkralen

Deze eenhoorns van strijkkralen kunnen ook peuters en kleuters al maken. En ze kunnen niet mislukken met ons strijkkralen patroon erbij. De kleuren kun je natuurlijk zelf bepalen.

Eenhoorn boekenlegger vouwen

Dit is ook een leuke eenhoorn boekenlegger om te knutselen! En het is heel makkelijk om hem te vouwen. In de video hierboven kun je zien hoe het moet.

Eenhoorn van kastanjes

Knutselen herfst | 35+ Super leuke & vrolijke herfstknutsels

Als er kastanjes liggen, is dit een heel erg leuk idee. Je maakt de eenhoorn door vier cocktail prikkers in een grote kastanje te steken en aan het uiteinde lijm je (strijk)kralen als hoeven. Van een kleinere kastanje maak je het hoofd door er een paar wiebelogen en oren van papier op te plakken. De hoorn maak je door twee chenilledraden in elkaar te draaien; naar de punt toe steeds smaller. En die plak je met een lijmpistool op het voorhoofd vast. De manen en staart maak je van wol en plak je ook op de kastanjes en dan is je eenhoorn klaar.

‘Lees ook: 18 Geweldige stoepkrijt spelletjes & activiteiten voor kids.’

Wiebelende regenboog eenhoorn

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Van een omgekeerd wegwerp bordje kun je deze prachtige regenboog van chenilledraad maken (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel). Met daar bovenop een wiebelende eenhoorn. De chenille buig je rond en lijm je met een lijmpistool vast op het bordje. Van de eenhoorn die ik tekende, heb ik een printable gemaakt die je hier kunt downloaden. Die kleur je in, plak je op een chenilledraad die je rond draait om een stift en dan ook vastplakt op het bord. Lijm er tot slot ook nog een paar watten wolken op. Als je tegen de eenhoorn aan tikt, wiebelt hij heen en weer. Net alsof hij vliegt.

Eenhoorn ketting knutselen van karton

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Met deze ketting om je nek kun je je eenhoorn knutsel uitgebreid aan iedereen showen. Je maakt de eenhoorn van karton (daar kun je deze printable voor gebruiken) en die versier je met verf, stiften of plakkers. Daarna prik je er een paar gaatjes in met een perforator en rijg je er een stukje touw doorheen.

Eenhoorn masker maken

In plaats van een eenhoorn te knutselen, is het nog leuker om een eenhoorn te zijn. En dat kan zodra je dit masker op zet. De basis is een papieren bordje. In de video zie je hoe je de unicorn kunt maken.

Regenboog boekenlegger van strijkkralen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

In plaats van de papieren boekenleggers hierboven, kun je ook deze van strijkkralen maken met enorme regenboog manen. Super leuk om te maken en daarna ook heel handig. Hij gaat niet snel kapot. Om de boekenlegger een goede lengte te geven, heb ik twee vierkante strijkkralen plankjes tegen elkaar aan gelegd om het figuur te kunnen leggen.

Eenhoorn van wc rol knutselen

Deze unicorn is ook van wc rol, maar een stuk sneller en makkelijker om te maken dan de marionet hierboven. Je pakt de wc rol in met een mooie kleur papier. De oren en de hoorn knip je ook uit papier. En de manen en staart zijn van klosjes wol en kun je aan de eenhoorn vastmaken met een lijmpistool.

‘Lees ook: 14 Wilde waterspelletjes voor in de tuin – Lol én verkoeling gegarandeerd!

Coole unicorn in een zwemband

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Deze eenhoorn is op vakantie! Je knipt hem uit papier en kleur je in met stiften. En de zwemband kun je maken van een papieren gebaksbordje.

Mini stokpaardje

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Op dit prachtige mini stokpaardje kun je helaas niet gaan zitten. Maar het is wel heel erg leuk om hem ergens neer te zetten of in te steken. Om de unicorn te knutselen, knip je deze printable uit stevig karton. Dan kun je hem verven of inkleuren met stift. En als de verf droog is, perforeer je gaatjes langs de rand en rijg je er manen van wol doorheen. Tot slot plak je de eenhoorn op een rietje.

Eenhoorn knutselen van een zwemnoodle

Op dit grotere stokpaard kun je wél een ritje maken als hij af is. Hoewel een stokpaard misschien niet helemaal het juiste woord is, want je maakt hem van een zwemnoodle (o.a. te koop bij de Action). Check de video om te zien hoe.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met papieren bordjes.’

Unicorns knutselen van ijsstokjes

Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Je hoeft het niet heel ingewikkeld te maken. Ook deze eenhoorns gemaakt van ijsstokjes zijn al heel leuk. Om ze te maken, plak je drie ijsstokjes aan elkaar in een driehoek. (o.a. te koop bij Baker Ross) Het gezicht, de manen en de hoorn knip je uit gekleurd papier en plak je er daarna op.

Eenhoorn maken van een papieren bordje

Eenhoorn knutselen | 20 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.

Ook simpel, maar leuk zijn deze unicorns die je knutselt van de rand van een half papieren bordje. Uit het gedeelte dat je van het bordje over hebt, kun je het hoofd knippen en de hoorn en de manen knip je uit gekleurd papier. Plak ze op je eenhoorn en je kunstwerk is af.

Eenhoorn doosje knutselen

Eenhoorn knutselen | 15 Geweldige unicorn knutsels voor kinderen.
Afbeelding: Kolpakova Daria voor Shutterstock.

Van lege doosjes kun je ook een schattige eenhoorn knutselen. Het zou zelfs een leuke traktatie kunnen zijn met snoepdoosjes als er niet zoveel kinderen zitten in de klas. Je pakt de doosjes in met papier. Uit gekleurd papier knip je ook de manen, oren en de hoorn en die plak je aan het doosje vast. Teken tot slot nog een gezichtje op je mooie eenhoorn.

‘Lees ook: 25+ Leuke buiten activiteiten & kinderspelletjes voor buiten.’

Eenhoorn van ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Tot slot nóg een leuke eenhoorn van ijsstokjes. De stokjes plak je aan elkaar vast door aan de achterkant twee halve stokjes overdwars te plakken. Daarna teken je er een gezicht erop met stift. De hoorn en oren kun je knutselen van papier. En geef je eenhoorn tot slot een mooie bos manen van wol of katoengaren.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze vrolijke eenhoorns. Als je nu ook een unicorn gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze eenhoorns vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke zomerknutsels‘. Of onze regenboog knutsels. En kijk hier wat voor prachtige dingen je allemaal van zoutdeeg kunt maken. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Boekenlegger vouwen | Met deze zelf geknutselde boekenlegger wordt lezen extra leuk
Zandkasteel maken | Leuk! Bouw een zandkasteel van zelfgemaakte zandklei

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply silke 15 maart 2022 at 12:22 pm

  Hallo, op welk materiaal moet ik zoeken om de manen van de eenhoorn op een rietje of de staart van de unicron als boekenlegger zoals op de foto te maken?

  Bedankt

  Silke

 • Reply Melanie 15 februari 2023 at 9:29 pm

  Kannst du mir vielleicht den Kopf vom Pappteller Einhorn schicken
  Oder wo hast du den her..

 • Laat een reactie achter