Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas

29 november 2022
Een eenhoorn of unicorn surprise maken voor Sinterklaas!

Wil jij een mooie en vrolijke eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas? Dan is dit toch een enorme leukerd! En het is ook nog eens lekker makkelijk om deze unicorn in elkaar te zetten. Twee (schoenen)dozen zijn de basis en als je die eenmaal ingepakt hebt met gekleurd papier dan ben je er alweer bijna. Het eindresultaat is bovendien altijd mooi, ook als je iets minder goed in knutselen bent. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de eenhoorn surprise kunt maken!

Wat heb je nodig voor het maken van de eenhoorn surprise?

  • 2 (Schoenen)dozen
  • 4 Lege wc rolletjes
  • Gekleurd papier
  • Glitter papier, o.a. te koop bij de HEMA.
  • Cadeaulint in alle kleuren van de regenboog, o.a. te koop bij Feestbazaar.nl
  • Lijmstift & lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com.
  • Schaar
  • Zwarte en roze stift
‘Lees ook: Print hier (gratis!) de leukste Sinterklaas raamtekeningen voor op het raam.’

De eenhoorn surprise maken

1. De dozen beplakken met gekleurd papier

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

Kies twee dozen uit die samen een mooie eenhoorn surprise vormen. Voor het lijf is een schoenendoos bijvoorbeeld perfect en voor het hoofd gebruik je een iets kleiner doosje. Beide dozen beplak je met een kleur papier die jij mooi vindt. En op het uiteinde van het hoofd plak je (glitter)papier voor de snoet van de eenhoorn. Vergeet voordat je de dozen gaat inpakken trouwens niet om het cadeautje in één van de dozen te stoppen!

2. Beplak de wc rollen met gekleurd papier

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

Als het lijf van de eenhoorn surprise helemaal is ingepakt, ga je de benen maken. Hiervoor gebruik je vier wc rollen die je beplakt met dezelfde kleur papier als het lijf. En aan de onderkant van de wc rol plak je een strookje (glitter)papier als hoef. Daarna plak je de benen vast aan de onderkant van het lijf.

3. De ogen en oren van de eenhoorn surprise maken

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

Teken dan een paar ogen met zwarte stift op papier en teken op dezelfde kleur papier als het lijf ook een paar oren. Knip de ogen en oren uit en plak ze op het hoofd van de unicorn surprise. Eén oog aan de ene kant van het hoofd en één aan de andere kant. En de oren plak je vast op het achterhoofd. Teken met de zwarte stift ook de neusgaten van je eenhoorn op de snuit.

‘Lees ook: Allemaal leuke Sinterklaas spelletjes om te spelen met kinderen.’

4. De hoorn van de eenhoorn surprise maken

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

Draai dan een vel glitterpapier in de vorm van een kegel/punt en plak de rand vast. Knip de onderkant recht af, zodat je een mooie hoorn hebt.

5. Manen en een staart maken van cadeaulint

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

Van de verschillende kleuren cadeaulint kun je de manen en de staart van de eenhoorn surprise maken. Je knipt voor beiden een aantal stukken lint af. De manen plak je op het hoofd door er wat lijm met je lijmpistool op te smeren, de lintjes erin te plakken en er een stukje gekleurd papier overheen te plakken. Daarna plak je de hoorn er ook bovenop. En de staart kun je onder het gekleurde papier op de doos plakken. Of je plakt er een stukje gekleurd papier bovenop met je lijmpistool.

6. De eenhoorn verder versieren

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

De meeste eenhoorns hebben een ‘cutie mark’. Een plaatje op de billen dat hun belangrijkste karaktereigenschap uitbeeldt. Het is natuurlijk leuk om voor iets te kiezen dat past bij degene die op je lootje staat. Bijvoorbeeld een bloem, snoepjes, zonnetje of een regenboog; maak er iets moois van.

7. Geef je eenhoorn vleugels

Een eenhoorn surprise maken voor Sinterklaas - Stap voor stap uitleg!

En de laatste stap voor het maken van de eenhoorn surprise zijn de vleugels. Die maak je door twee vellen glitterpapier met de witte kanten tegen elkaar aan te leggen en hier een vleugel uit te knippen. Dan plak je de twee vleugels met de witte kanten op elkaar vast en lijm je de vleugel daarna aan het lijf van je unicorn vast. Hetzelfde herhaal je ook voor de andere kant.

‘Lees ook: 25+ Leuke én lekkere Sinterklaas hapjes en recepten.’
Een eenhoorn of unicorn surprise maken voor Sinterklaas!

En dan is je eenhoorn helemaal klaar! Vind je het niet een vrolijke surprise geworden? Bijna zonde om kapot te maken! Als jij deze eenhoorn surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Deel je een foto van je creatie? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze eenhoorn surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën die super leuk zijn om te maken. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

14 Leuke en praktische kindercadeau's die géén speelgoed zijn
Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter