Eenhoorn surprise & 10 andere toffe surprise ideeën van papier mache

11 november 2018
Een eenhoorn surprise maken & 10 andere toffe surprise ideeën van papier mache.

Staat er een unicorn fan op jouw lootje dit jaar? Lucky you! Want dan mag jij deze leukerd maken. Ze ziet er misschien wel super cute uit, maar vergis je niet… Als je een beetje je best op haar doet, is ze een tuff cookie to crumble! En dat is met surprises natuurlijk precies de bedoeling. Ik laat zien hoe je deze eenhoorn surprise heel makkelijk maakt met papier mache en slingers. En als extraatje geef ik je ook nog 10 andere toffe surprise ideeën van papier mache. 

Wat heb je nodig voor de eenhoorn surprise

‘Lees ook: 30+ Leuke maar makkelijke surprise ideeën.’

De eenhoorn surprise maken

 1. Blaas de ballon op.
 2. Maak je behanglijm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je kunstwerk is. Ik heb voor mijn eenhoorn surprise een kwart liter water met lijmpoeder gebruikt en dat was ruim voldoende.
 3. Scheur de kranten in stroken. Of gebruik stukjes keukenrol.
 4. Vet je ballon in met olie, zodat hij er straks makkelijker uit te halen is zonder dat hij aan je kunstwerk vast blijft plakken.
 5. Haal je stroken papier door de lijm, wrijf overtollige lijm eraf en plak ze op de ballon, net zolang tot hij helemaal bedekt is. Hoe kleiner je stukjes papier, hoe gladder je oppervlak wordt.
 6. Plak een volgende laag papier op de ballon, maar plak de stroken nu verticaal. Daar wordt je kunstwerk sterker van en zo weet je makkelijker waar je gebleven was.
 7. Maak van stevig papier een kegel en plak die bovenop de ballon als hoorn. Maak van een doosje o.i.d. een snuit en plak op deze op de ballon.
 8. Breng daarna nog minimaal 3 lagen papier aan, hoe meer hoe steviger. En laat je papier mache dan drogen in de zon of bij de verwarming. Dit duurt ongeveer een dag.
   
  ‘Lees ook: DIY: Sinterklaas aftelkalender tot pakjesavond.’
 9. Als je kunstwerk droog is, kun je de ballon eruit halen door hem lek te prikken.
 10. Knip dan een gat uit je papier mache kunstwerk zodat je cadeau erin past en plak wat je uitgeknipt hebt weer terug met nog een laagje papier mache.
 11. Plak het goud papier op de hoorn van de eenhoorn.
 12. Bekleed de eenhoorn met slingers. Ik heb de slingers dubbelgevouwen en ze er van onder naar boven omheen gedraaid en steeds vast geplakt.
 13. Knip de ogen en mond van de printable uit en plak ze op je eenhoorn surprise. Knip uit dezelfde kleur papier als je slinger ook twee oren en plak die op het hoofd.
 14. Plak tot slot de pruik op het hoofd van de unicorn. Of als je die niet hebt, bind dan een heleboel linten bij elkaar met een pijpenrager of stukje ijzerdraad en steek dat in het hoofd, zodat je eenhoorn manen krijgt. Je eenhoorn surprise is klaar!

Tip!

Gebruik je een ballon als basis? Zorg dan dat je kunstwerk volledig droog is, voordat je de ballon lek prikt er eruit haalt. Is het nog een beetje nat, dan kan de stuk geprikte ballon het papier mache naar binnen trekken en er deuken in maken.

Andere surprise ideeën met papier mache

Om je nog wat meer surprise inspiratie te geven, heb ik hieronder ook nog wat andere leuke ideeën met papier mache voor je op een rij gezet. Ik hoop dat je er een leuk idee uit haalt! Mocht je nu aan de slag gaan met één van deze ideeën, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie kunstwerken!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

‘Lees ook: DIY: 10x knutselen voor Sinterklaas.’

1. Pinguin

2. Uil

3. Raket surprise

4. Varken

Tip!

Wil je je knutselwerk liever beschilderen, dan kun je de laatste 1 à 2 lagen het beste maken met keukenrol, dan komen de letters niet zo snel door je verf heen.

5. Pikachu van papier mache

6. Bijenkorf

7. Wereldbol surprise

8. Hond en poes

9. Voetbal surprise

10. Vis surprise van papier mache

11 x Traktatie met rozijntjes
Een perfect én makkelijk kerstdiner maken - Zo trakteer je jezelf op een relaxte Kerst

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Marjo 11 november 2018 at 7:46 pm

  Wat een leuke ideeën . Onze zoon gaat dit jaar voor het eerst surprises maken. Boor op school en de club. Ik ben benieuwd . Ik hou dit even in mijn achterhoofd, heel leuk!

 • Reply poit 29 november 2021 at 5:23 pm

  heel leuk voor je kinderen maar jammer dat je soms je cadeau er niet in kan

 • Laat een reactie achter