Het eerste pakje voor je baby | Wat trek je je baby aan na de geboorte?

5 april 2022

Tijdens je zwangerschap ben je wekenlang druk om alles zo goed mogelijk voor te bereiden, van een babykamer inrichten tot het shoppen van babykleertjes, luiers en hydrofiele doeken. En als je kleintje er is, dan kun je eindelijk het eerste pakje voor je baby aantrekken. Dit is zo’n bijzonder moment! Maar welke kleertjes zijn nu na de geboorte fijn om te dragen voor je baby? Wij helpen je alvast een handje op weg!

Het eerste babypakje oftewel geboortepakje

Het eerste babypakje wordt ook wel eens het geboortepakje genoemd. Het is tenslotte dan ook de allereerste outfit van je newborn baby. Dit unieke moment wordt meteen met de camera vastgelegd en is een herinnering voor altijd. Tijdens je zwangerschap shop je natuurlijk al het één en ander aan babykleding, maar het eerste pakje van je baby is toch wel de meest bijzondere outfit die je nooit meer zal vergeten.

‘Lees ook: Baby aankleden – handige tips & tricks.’

Het eerste pakje van je baby shoppen – waar moet je op letten?

# Praktische outfit

Shoppen voor de baby in je buik is een feestje om te doen, maar laat je niet gek maken door het enorme aanbod van babykleertjes. Natuurlijk mag een outfit er super cute uitzien, maar het belangrijkste is dat het voor je baby fijn is om te dragen. En dat de kleding makkelijk aan en uit te trekken is. Het aankleden van je ienieminie baby is in het begin echt even wennen. Het is prettig als je kiest voor een babypakje met knoopjes aan de voorkant. Ook een pakje of een truitje met een overslag is ideaal, deze sla je zo om de baby heen. Zo hoeft de kleding niet over het hoofdje van de baby getrokken worden. Je kunt dus kiezen uit een volledig babypakje of uit een los truitje/ vestje en broekje.

# Mooie babykleding merken

Als je op zoek bent naar een bijzonder en mooi geboortepakje kijk dan eens bij Kixx online, daar heb je ontzettend veel aanbod. Je kunt daar hele leuke newborn kleding shoppen van merken zoals, Z8, Noppies, L’il Atelier, Little Indians en Feetje. Zij weten als geen ander wat de allerkleinsten nodig hebben qua kleding.

# Materiaal babypakje en temperatuur

Als je een babypakje gaat kopen, kijk dan goed van welk materiaal het gemaakt is. Kies voor kwalitatieve zachte kleding gemaakt van natuurlijke stoffen, denk bijvoorbeeld aan biologisch katoen. De babyhuid is heel teer dus kleding moet zacht en comfortabel zijn en genoeg warmte geven. Was daarom ook babykleertjes met een neutraal wasmiddel, speciaal voor baby’s of voor de gevoelige huid. Gebruik geen wasverzachter, dit kan voor huidirritatie zorgen.

Vooral in het begin is het voor een baby lastig om zijn lichaamstemperatuur te regelen. Belangrijk is dat je kindje warm genoeg aangekleed is. Daarom dragen baby’s onder een outfit altijd nog een romper met lange of korte mouwen, afhankelijk van welk seizoen het is. En baby’s dragen de eerste periode een mutsje om voldoende warm te blijven. Als de temperatuur van je baby stabiel is, kun je de regel aanhouden dat je kindje hetzelfde draagt als jou plus één laagje extra. Een vestje is ook altijd een praktisch en leuk kledingitem, je kunt het makkelijk aan- of uittrekken.

# Welke kledingmaat voor het eerste pakje voor je baby?

Welke maat moet je nu kiezen voor het eerste babypakje? De verloskundige kan ongeveer aangeven hoe groot je baby zal zijn op het moment dat het geboren wordt. De lengte van de baby komt overeen met de babymaten, deze begint officieel bij maat 50 (gemiddelde lengte). Bij te vroeg geboren (prematuur) baby’s begint de kledingmaat bij 44.

‘Lees ook: De 12 leukste baby kledingmerken.’

Naast het eerste babypakje, heb je natuurlijk nog veel meer nodig voor je kleintje. Wil je voor jezelf een handige checklist hebben, zodat je niets vergeet? Check dan de uitgebreide babyuitzetlijst op de Consumentenbond website, dan ben je helemaal goed voorbereid!

Babykleding wassen | Alles wat je moet weten over het wassen van babykleertjes
18 Prachtige feestjurken voor de feestdagen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter