Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Gebruik deze tips!

1 februari 2023
Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Gebruik deze tips!

Als je nieuwe eetkamerstoelen wil kopen, maar je niet weet waar je moet beginnen. Maak dan gebruik van de zes handige tips die we je in dit blog geven. Dit maakt het shoppen een stuk eenvoudiger. Voor je het weet zit je op een comfortabele en stijlvolle stoel die perfect past bij de eettafel.

Eetkamer stoelen kopen, 6 handige tips!

1# Meet de eettafel op

Of je nu online gaat winkelen of een showroom binnenstapt – het is belangrijk om van tevoren jouw eettafel op te meten. Noteer de afmetingen van de lengte, breedte en de hoogte. Zo kun je beter inschatten of een eetkamerstoel goed past. Bepaal daarnaast hoeveel stoelen je nodig hebt, zodat je hier direct rekening mee kunt houden.

2# Bepaal of je armleuningen wilt

Er zijn zowel eetkamerstoelen met als zonder armleuningen te koop. Wanneer je kiest voor de armondersteuning, zijn de afmetingen van de hoogte van de tafel extra belangrijk. Het is namelijk mooi als de gehele stoel onder het tafelblad kan worden geschoven. Is jouw eetkamer niet zo groot en wil je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte? Dan zijn eetkamerstoelen zonder armleuning vaak een betere keuze. Deze designs zijn compact, waardoor je meer stoelen naast elkaar kunt zetten.

3# Ontdek welke stijl je aanspreekt

Het is mooi om de stijl van de nieuwe stoelen aan te passen op de eettafel. Kijk ook naar het kleurenpalet van de eetkamer en laat je eventueel inspireren door de laatste trends. Ontdek welke interieurstijl je het meeste aanspreekt. Ga je bijvoorbeeld voor stoer, klassiek, landelijk of Scandinavisch?

‘Lees ook: Woonkamer stylen | Tips en inspiratie voor een stijlvol interieur.

4# Let op het onderstel van de stoel

De vormgeving en stoffering van de stoel zijn bepalend voor de stijl. Maar wist je dat het onderstel ook grote invloed heeft op de totale look? Kijk daarom goed naar de stoelpoten. Zijn de poten stoer en robuust of juist verfijnd?

5# Kijk ook naar de achterkant

Bij het uitzoeken van een nieuwe eetkamerstoel letten we vooral op de voorkant en zijkant. Toch kijk je voor het grootste gedeelte tegen de achterkant van de stoel aan. Check dus ook of de achterzijde je aanspreekt.

6# Kies voor optimaal comfort

We willen allemaal eetkamerstoelen hebben die perfect bij het interieur passen. Maar het is belangrijk om het zitcomfort niet uit het oog te verliezen. Het is tenslotte fijn als de nieuwe stoelen echt goed zitten. In het bijzonder wanneer de eethoek meerdere functies heeft. Op een comfortabele eetkamerstoel kun je prima thuiswerken, studeren, een middagje knutselen of uren lang dineren met vrienden.

Een beige interieur saai? Zeker niet!
Schoon huis | Zo blijft je interieur fris en netjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter