De voordelen van een – elektrische – bakfiets

21 oktober 2019
De voordelen van een - elektrische - bakfiets

Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik met een bakfiets door de stad zou sjezen had ik je uitgelachen. No way dat ik met zo’n enorm apparaat door de straten zou fietsen. Je zou mij eerder tegenkomen op zo’n toffe design stadsfiets! Helaas is de werkelijkheid iets anders. Ik ben er ook ingestonken en op dit moment in mijn leven ben ik een echte op en top bakfietsmoeder. En in dit blog vertel ik je waarom!

Lesje bakfiets rijden

Nog steeds vind ik een bakfiets niet de meest charmante fiets. In het begin is het ook echt even wennen om erop te fietsen, het is namelijk een behoorlijk apparaat. Soms voel ik me ook net een vrachtwagen chauffeur als ik weer een poging doe om met kinderen en al de bakfiets te keren in een klein straatje. Sta ik daar weer te ploeteren en tig keer in te steken, omdat ik amper de draai kan maken. Toch weegt dit niet op tegen alle voordelen van deze handige fiets.

‘Lees ook: Op de fiets zonder zijwielen!

Waarom toch kiezen voor een bakfiets?

Inmiddels heb ik al een aantal jaren een elektrische bakfiets – een tweewieler – en zou ik nu niet meer zonder kunnen. Voor deze fiets had ik een moederfiets met een zitje voor en achter. Met twee kleine kindjes vond ik het vaak spannend om hiermee te fietsen. Ik vond de fiets heel zwaar en regelmatig steigerde deze als ik één van de meiden uit het zitje wilde halen. Daardoor werd ik ook bang om te vallen, voor mij genoeg redenen om over te gaan op een bakfiets. En ik weet het is een behoorlijke investering, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweedehands bakfiets te kopen.

Ik zet de voordelen die ik ervan heb voor je op een rijtje:

# Bakfiets vanaf baby leeftijd te gebruiken

Ideaal van een bakfiets is dat je deze vanaf dat je kindje heel klein is al kunt gebruiken. Zo kun je met een speciale Maxi Cosi drager ook je kleine baby veilig vervoeren.

# In plaats van een tweede auto

Een bakfiets is voor veel mama’s een praktisch alternatief voor een tweede auto. Helemaal als je voor de elektrische variant kiest kun je heel wat kilometers maken en zoef je overal naartoe. Met deze gedachte in je achterhoofd is de beslissing om een bakfiets te kopen misschien ook sneller gemaakt. En mochten je kids uit de bakfiets gegroeid zijn, dan kun je de fiets altijd nog voor een goede prijs verkopen.

# Elektrisch fietsen

Natuurlijk kun je voor de standaard bakfiets kiezen, maar ik raad je echt een elektrisch exemplaar aan. Zo kun je met gemak langere afstanden met de fiets afleggen. In de zomer zie je mij en de kinderen regelmatig als een speer over de Zeeweg naar het strand gaan. Zonder accu is het behoorlijk zwaar fietsen als de bakfiets volgeladen is. Sowieso zie ik om mij heen ook steeds vaker mensen rondrijden op een elektrische stadsfiets. En ik geef ze groot gelijk, je kunt namelijk zelf helemaal bepalen hoe zwaar of makkelijk je wilt fietsen. Bij de collectie e-bikes van Mantel.com heb je keus uit verschillende soorten elektrische fietsen en krijg je ook een beetje een idee hoe het kostenplaatje eruit ziet.

TIP!
Een bakfiets kopen, waar moet je op letten? Hier vind je tips!

# Contact met elkaar

Persoonlijk vind ik het heel erg genieten en super gezellig als Reva en Lucy met z’n tweetjes voor zitten in de bakfiets. Tijdens het fietsen zitten de meiden heerlijk samen te kletsen of liedjes te zingen. En als Lucy ondertussen in slaap valt doet Reva meteen een arm om haar heen zodat ze lekker zacht ligt.

# Meerdere kinderen vervoeren

Ik vind het ook super praktisch dat je in een bakfiets meerdere kinderen kunt meenemen. Zo handig als de meiden een speeldate hebben en er een extra kindje mee naar huis gaat.

# Hoog en droog

In ons kikkerlandje waar het regelmatig flink kan regenen, vind ik het zó fijn dat ik Reva en Lucy in een bakfiets met een regenkap altijd droog naar school of naar sportclubjes kan brengen. Helaas komt mama alleen wel altijd als een verzopen katje aan op de plaats van bestemming. 😉

# Boodschappenwagen

Mijn fiets dient ook als boodschappenwagen! Naast dat de kinderen er lekker in kunnen zitten, kan ik altijd ook nog met gemak een paar grote tassen met boodschappen meenemen. Of als het mooi weer is en we snel naar het strand willen crossen dan gooien we alle strandspullen in de bak.

‘Lees ook: 6 Tips voor de aankoop van een kinderfiets.

Voorlopig geniet ik nog van deze praktische fiets en denk ik stiekem al een klein beetje na over welke stoere bike ik over een tijdje voor mezelf ga shoppen! Wat voor fiets heb jij?

Trend Alert - De nieuwste coole kids stuff van deze maand
Heitje voor een karweitje - mijn kinderen bedachten wel een heel gênant klusje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter