Er op uit in februari – Dé leukste kidsproof uitjes deze maand

1 februari 2019
Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

Januari is echt zo’n maand die voorbij kabbelt. Er staan ook altijd weinig bijzonderheden op de uit agenda, omdat iedereen na de drukte van de feestdagen vooral even lekker thuis wil zijn. Althans, dat heb ik altijd. Maar in februari klim ik weer uit mijn coconnetje, want dan zijn er weer een heleboel leuke dingen om te doen met de kinderen. Met als hoogtepunt de voorjaarsvakantie waarin natuurlijk weer allerlei extra activiteiten georganiseerd worden door musea, pretparken en andere uitjes. Wij hebben de leukste er op uit tips voor je op een rij gezet.

10x Er op uit in februari

Peppa Big – Verrassingsfeest

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

Vanaf deze maand tourt Peppa Big weer door het land met een te gekke nieuwe familiemusical. Dit keer is het feest. Er hangen slingers en op tafel staat een grote chocoladetaart. Mama Big en Papa Big hebben een verrassing, alleen heeft Peppa geen idee wat het kan zijn. Een voorstelling met veel leuke verrassingen, nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor en grote modderplassen. En na afloop kun je in de foyer met Peppa op de foto. Geschikt vanaf 2 jaar. Kijk voor de speel data en locaties op Vanhoorne.com.

Filmpjes & muziekinstrumenten maken in het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum in Rotterdam is altijd wel een bezoekje waard. Maar in de voorjaarsvakantie zeker. Want er worden dan extra workshops georganiseerd, zoals het leren maken van een stop motion filmpje of een muziekinstrument knutselen waarmee je de geluiden van de zee kunt nabootsen. En verder kunnen de kids op avontuur in de haven van Professor Plons, de permanente Kinder-doe-tentoonstelling van het Maritiem Museum. Kijk voor meer info op Maritiemmuseum.nl.

A JE TO! – De tentoonstelling van Buurman & Buurman

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

In De Enck in Oirschot is vanaf deze maand de interactieve tentoonstelling Buurman en Buurman te zien. Een super leuk uitje voor fans van deze twee komische klussers. Er zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Ontdek hoe Pat en Mat – zoals de Buurmannen in het Tjechisch, hun moedertaal heten – zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen Buurman & Buurman stopmotion filmpje.

Speel je eigen actieheld bij Mattel Play!

In februari is het ook feest bij Mattel Play! in Sevenum. Alle ouders mogen dan namelijk gratis naar binnen. Mattel Play is een soort binnenspeeltuin, maar dan net even anders. Dit is namelijk de plek waar Brandweerman Sam, Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief en Angelina Ballerina wonen. En allemaal hebben ze hun eigen speelzone binnen Mattel Play die garant staan voor uren speelplezier. Ook is er een indoor rolschaatsbaan en verschillende bouwzones. Een te gek uitje voor de kids. Kijk voor meer info op MattelPlaySevenum.nl.

Film: Maya 2 – Honingspelen

Als het weer wat minder is, is de bioscoop ook altijd een leuke er op uit tip. En vanaf deze maand draait de film Maya 2 – Honingspelen. In deze film moeten Maya, vriendje Willy en hun andere nieuwe insectenvriendjes alles op alles zetten om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij nemen het in verschillende proeven op tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen? Kijk voor tickets en een bioscoop bij jou in de buurt op Biosagenda.nl.

Op kraamvisite in de dierentuin

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

Vanaf nu worden er ook weer veel jonge dieren geboren in de dierentuinen. En veel dierentuinen hebben bovendien ook een extra goed gevuld programma in de voorjaarsvakanties. Er zijn workshops, je kunt op pad met dierenverzorgers en nog veel meer leuks. Kijk hier voor een overzicht van onze favoriete dierentuinen in Nederland. En klik door naar hun websites om de agenda’s en activiteiten te bekijken.

Maak een tandwiel of sorteermachine bij NEMO Amsterdam

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

In NEMO Amsterdam – wat ons betreft het tofste science museum van Nederland – is in de voorjaarsvakantie ook een leuk programma met extra’s. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. En in het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan en kun je een heleboel experimenten en proefjes doen. Ook is er een nieuwe workshop waarbij je je eigen sorteermachine kunt maken en uittesten. En NEMO’s Kettingreactie is in deze vakantie extra vaak te zien. Kijk voor het volledige programma op Nemosciencemuseum.nl.

Word forensisch onderzoeker bij Continium

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

Continium discovery Centre in Kerkrade is Het Kidsproof museum van 2019. Het is een echt doe-museum op het gebied van wetenschap en techniek. In de Explore zone – de vaste tentoonstelling van Continium – kun je bijvoorbeeld de strijd met robots aangaan. Er is een science show met een professor die proefjes doet. En ook kun je in het CSI lab zelf aan de slag met sporen en bewijsmateriaal om te ontdekken wat er is gebeurd met een ‘lichaam’ dat gevonden is in de Italiaanse alpen. Kijk voor meer info op Continium.nl.

Leuke politieactiviteiten bij PIT Veiligheidsmuseum

Er op uit in februari - De leukste uittips deze maand en in de voorjaarsvakantie.

Ben jij fan van de politie? En wil jij weten hoe het is om een boef te vangen? In de voorjaarsvakantie zijn er bij PIT Veiligheidsmuseum leuke politie-activiteiten voor kinderen. Ontdek de wereld van politie, ontmoet echte politieagenten, ga op de foto op een politiemotor, verkleed je in de verkleedhoek als politieagent en speel spannende games en doe de politiespeurtocht met het hele gezin. Check voor meer info Pitveiligheid.nl.

Veldslag op Slot Loevestein

In de schoolvakanties is er van alles te doen op Slot Loevestein. Spannende verhalen, meng zelf de juiste ingrediënten voor buskruit in de Kruittoren, laat de vesting onder water lopen met het waterspel, doe mee aan leuke workshops en ga lekker smullen in de Taveerne! En op 23 en 24 februari is de Veldslag 2019 en komen 120 soldaten uit heel Europa naar het slot waar ze voor 2 dagen hun kamp opzetten en allerlei toffe demonstraties en workshops geven, met als hoogtepunt een nagespeelde historische veldslag. Kijk voor meer info op Slotloevestein.nl.

Fotoboek maken - De tijd dat dit een tijdrovende klus was, is voorbij!
De Instagram accounts die ik nu het liefst volg!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter