Er op uit in juni – dé tofste kidsproof uitjes deze maand

1 juni 2018
Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Heb je zin om binnenkort iets leuks te doen met de kids? Of wil je papa op Vaderdag verrassen met een leuk uitje? Dan moet je zeker even onze er op uit tips checken voor juni. Van de nieuwe film van Casper & Emma tot een te gek festival aan het strand en een gaaf pretpark met gratis entree voor papa’s; dit zijn de tofste kidsproof uitjes deze maand!

10x Er op uit in juni

Mooi Linieland weekend

In het weekend van 2 en 3 juni kun je het Hollandse linielandschap verkennen met zijn geheimzinnige militaire bolwerken. Zo kun je op forteiland GeoFort – het beste kindermuseum ter wereld 2016/2017 – een GPS of vleesmuis speurtocht doen. Een spionnenroute met spannende opdrachten volgen op Fort ‘t Hemeltje. Of naar Vestingzondag – een event met huisgemaakte producten, diverse podia, workshops, schmink en knutselactiviteiten voor kids – in Naarden. Kijk hier voor het volledig programma van Mooi Linieland en activiteiten bij jou in de buurt. Vooraf reserveren is voor sommige activiteiten handig!

‘Lees ook: De Efteling voor peuters: dit zijn de leukste attracties voor de kleintjes.’

Casper & Emma maken theater

Gisteren ging Casper & Emma maken theater in première. In deze film zamelt de kleuterschool van het populaire duo geld in voor een goed doel. Casper en Emma komen op het geweldige idee om een weeshuis zonder elektriciteit in India te helpen. En dat doen ze door een toneelstuk te maken over kaarsen die licht geven in het donker. Lukt het de klas om genoeg geld in te zamelen? Voor tickets , tijden en een bioscoop bij jou in de buurt kun je hier kijken.

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer

Ook nieuw in de bioscoop deze maand is de geweldige film Het ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer. Het verhaal gaat over Mitcho en Sebastiaan die in Solby – een klein en vredig havenstadje – een fijn leven leiden. Totdat ze op een dag een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer! Kijk hier waar de film bij jou in de buurt draait. Hij draait vanaf 21 juni. En om alvast een beetje in de stemming te komen, kun je meedoen aan de Mega Grote Peer kleurwedstrijd. De kleurplaat met daarop ook alle info download je hier.

Veggie Festival

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Op 15,16 en 17 juni vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Met heerlijke, kleurrijke groentegerechten, stoere veggie burgers die de vleeseter verrassen, mezzes en falafel, homemade lemonades en natuurlijk een goede vibe, bruisende tunes en een toffe locatie. Er is natuurlijk ook aan de kleintjes gedacht. Kids van jong tot oud hebben de tijd van hun leven in de kidscorner en leren iets over de wondere wereld van groenten, terwijl de ouders zorgeloos genieten van een hapje en een drankje. Een uitje voor het hele gezin! Kijk voor meer info op Veggiefestival.nl.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.’

Tour de Poep

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Vindt jouw kind poep ook om te gieren? Doe dan met het gezin de poep tour in Artis Micropia, het enige en awardwinnende microbenmuseum ter wereld waar de onzichtbare wereld van de micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Tijdens de tour zie je hoe de allerkleinste organismen de poep van de allergrootsten – zoals olifanten – opruimen. Je gaat ook ‘op bezoek’ bij de microben die in je darmen leven en een expert vertelt over poeptransplantaties. Na een wandeling langs ‘poepvitrines’, met daarin poep van mensen en dieren, mag je zelf mest maken voor in de tuin. Leuk om te combineren met een bezoek aan Artis. De Tour de Poep is er tot en met 30 juni. Voor kaartjes en info; Micropia.nl.

Nationale bunkerdag

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Op 9 juni kun je op verschillende plaatsen in Nederland bekijken hoe een bunker er van binnen uit ziet. Langs de hele Nederlandse kust zijn diverse bunkers van de ‘Antikwall’ open voor publiek. Normaal zijn ze vaak maar beperkt toegankelijk, maar ze vertellen veel over ons oorlogsverleden. Mega interessant dus! Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en activiteiten zijn voor jong en oud. Zo laten acteurs zien hoe het leven in de bunkers er destijds aan toe ging, vervoeren historische voertuigen je van de ene naar de andere bunker, draaien er films en zijn er opdrachtboekjes voor kinderen. Wat dacht je van een kijkje in de Telefoonbunker, Geschutsbunker of de Torpedolager? Kijk voor alle locaties en activiteiten op Bunkerdag.nl.

Surfana Festival

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Vier dagen lang live muziek, lekker eten, meer dan 50 workshops, kunst en natuurlijk surfen; dat is Surfana. Een festival in Bloemendaal aan Zee dat staat voor vrijheid en een heerlijke mengelmoes is van surfers, outdoor lovers, dromers, moderne hippies of ieder ander die zich er kan vermaken. Voor kids zijn er allerlei leuke workshops te doen, zoals surflessen volgen, kidsyoga, proeverijen, strandjutten of op pad met RUIG; lekker spelen in de natuur. Ook is er een speciale kids area. Kijk voor meer info op Surfanafestival.com.

‘Lees ook: De leukste zwemparadijzen in heel Nederland.’

Vaderdag uittip! Het land van Jan Klaassen

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Het Land van Jan Klaassen bevat met zijn grote buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en het grootste poppentheater van Nederland al alle ingrediënten voor een dagje plezier. Maar op vaderdag is het helemaal leuk om er naartoe te gaan. Er is dan namelijk een speciale Vaderdag voorstelling waarin Katrijn een tekening heeft gemaakt voor Jan Klaassen om hem in het zonnetje te zetten. Die tekening heeft ze in een kist gestopt, alleen is de kist ineens verdwenen. Zouden ze die nog terug vinden? En ook hebben alle papa’s op Vaderdag gratis entree. Kijk voor meer info op Janklaassen.nl.

Maritiem Museum

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Het Maritiem Museum Rotterdam is deze maand gekozen tot Museum van het jaar 2018. Een goeie reden om een bezoek aan het museum te brengen. Tot en met 17 juni is er de te gekke en tot de verbeelding sprekende kinder-doe-tentoonstelling ‘Piraten in de haven’. Hierin kunnen kinderen verkleed als piraat op zoek naar de schatkist van Professor Plons en de code van het slot. En ondertussen maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Maritiemmuseum.nl.

‘Lees ook: De 10 allerleukste buitenspeeltuinen in Nederland.’

Dag van het Schaap

Er op uit in juni: De tofste kidsproof uitjes van deze maand.

Heb je ooit het kleinste schapenras ter wereld gezien? Of schapen met wel zes hoorns? Bonte schapen? Of schapen met blauwe koppen? Nee? Kom dan zaterdag 9 juni naar de Dag van het Schaap in Ermelo want daar zijn die bijzondere schapenrassen dan allemaal te zien. Ook is er het Nederlands kampioenschap schapen scheren, wordt het mooiste schaap van Nederland verkozen en is er heerlijk lamsvlees te proeven. En extra leuk voor de kids; Shaun het Schaap zal zijn opwachting maken. Een prachtige kans voor een meet & greet met deze tv-held! Meer informatie vind je op Dagvanhetschaap.nl.

Heb je zelf nog een leuke er op uit tip in juni? Deel die dan vooral hieronder in een reactie op dit blog!

Alternatief voor zwembandjes: 11 andere fijne drijfmiddelen
Dé kindvriendelijke festivals van dit seizoen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter