Er op uit in november – dé tofste kidsproof uitjes deze maand

25 oktober 2018
Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

Net zoals iedere maand zetten we ook nu weer de tofste uitjes op een rij. Met als hoogtepunt natuurlijk de intocht van Sinterklaas! Maar er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen de komende periode. Kijk maar naar onze nieuwe er op uit tips voor november! 

10x Er op uit in november

Eurospoor

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

Op 9, 10 en 11 november vind je in de Jaarbeurs Utrecht treinen, treinen en nog eens treinen; maar liefst 2 museumhallen vol. Dat is Eurospoor. Een beurs met 60 van de mooiste modelspoorbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland. Bij een aantal clubs mogen kinderen meehelpen de baan te bedienen. Er rijd een kindertrein waarin je een ritje kunt maken en er is ook modelspoormateriaal waarmee kids naar hartelust kunnen spelen en experimenteren. Check Eurospoor.nl voor meer info.

‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’

Spellenspektakel

Op 10 en 11 november is in Beursgebouw Eindhoven Spellenspektakel; hét evenement voor spellenfans van jong tot oud. Er is van alles te doen. Zo mag je direct aanschuiven bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Samen met familie of vrienden kun je de spellen uitgebreid proberen. Kijk rustig rond bij de winkels vol nieuwe en tweedehands spellen of laat je kinderen lekker de hele dag spelen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein waar gebouwd, geknutseld en natuurlijk spelletjes gespeeld kunnen worden. Voor meer info kun je terecht op Spellenspektakel.nl.

Familie circusvoorstelling Plus Haut

Kom op 10 en 11 november naar de circusvoorstelling Plut Haut van Compagnie Barolosolo in de Lourdeskerk in het hart van Scheveningen. Dit Franse circusgezelschap maakt al sinds 2006 de meest betoverende circusvoorstellingen. Laat je meevoeren door een show vol kleurrijke personages voor jong en oud. Beleef de verhalen van Meneer Loyal met zijn acrobaten, sterke vrouw, wilde dieren, mannenorkest en er is zelfs een pauze vol met popcorn! Check Zuiderstrandtheater.nl voor meer info.

Landelijke Sinterklaas intocht in Zaandam

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.Afbeelding Sinterklaas intocht – Robert Hoetink voor Shutterstock.

Op 17 november komt Sinterklaas met al zijn Pieten aan bij de Zaanse Schans. De Pakjesboot 12 komt over de Zaan aan en meert af aan de Lagedijk 234 in Zaandijk. Daarna gaat Sinterklaas te paard naar de Zaanse Schans.  Jochem van Gelder, Diewertje Blok en alle anderen van het Sinterklaasjournaal zijn hier natuurlijk ook bij en zorgen ervoor dat het een fantastisch Sinterklaasfeest wordt. Je kunt Sint en zijn pieten op verschillende plekken langs de route volgen. Kijk op Sintstad.zaanstad.nl voor meer info. En wil je Sint liever dichter bij huis zien? Dan vind je hier een handig overzicht van alle andere intochten in Nederland.

‘Lees ook: Op zoek naar een binnenspeeltuin? Dit zijn de 10 leuksten.’

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

Op 24 en 25 november en 2 december wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen omgetoverd tot Pietendorp. De échte Pakjesboot 12 ligt 24 en 25 november in de haven; de pepernotenbakkerij draait op volle toeren; en de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en maken er weer een feestje van! Ook dit jaar zijn alle kinderen die Hulppiet willen worden weer welkom om te helpen de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Kijk voor meer info en het kopen van kaartjes op Zuiderzeemuseum.nl.

We are Pregnant

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

In deze er op uit tips ook een uitje voor je ongeboren kindje… Want als je zwanger bent, moet je tussen 2 tot en met 4 november absoluut een bezoek brengen aan de 2e editie van We are Pregnant in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De tofste nieuwe babybeurs van Nederland. Op de stands staan super toffe, hippe merken, je kunt er bekende bloggers en instagrammers ontmoeten, stylingadvies krijgen voor de kinderkamer, er is een playground voor de kids, good food en lekkere koffie en nog veel meer. Voor meer info ga je naar Wearepregnant.nl.

Kleuterbios Kinepolis – Buurman & Buurman

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

Op zondag 18 november is er in alle Kinepolis bioscopen Kleuterbios. Speciaal voor de aller jongste bezoekers wordt de film Buurman & Buurman winterpret! gedraaid. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. En na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Het geluid van de film wordt tijdens Kleuterbios iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Een onvergetelijke (eerste?) bioscoopervaring. Kijk voor een Kinepolis bioscoop bij jou in de buurt op Kinepolis.nl.

‘Lees ook: 12x Knutselen met papieren bordjes.’

Zapp Sinterklaasfeest

Nog een leuk Sinterklaasfeest om bij te zijn, is het Zapp Sinterklaasfeest. Dat is op 24 en 25 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Behalve Sint en zijn pieten zijn ook K3, Mega Mindy, FOURCE, Fenna, Kinderen voor Kinderen, Nijntje, Maya de Bij, Buurman en Buurman, de bekende Zapp presentatoren en -acteurs en Dieuwertje Blok van de partij. En speciaal voor de allerkleinsten komen ook hun Zappelin vriendjes. Een fantastische familie show waar je bij moet zijn. Kijk voor kaarten en meer info op Zappsinterklaasfeest.omroepmax.nl.

Ontdek de nieuwe attractie Waterwolf in Madurodam

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

Ook Madurodam is leuk om te bezoeken de komende maand. Ze zijn er namelijk een gloednieuwe familieattractie rijker; de Waterwolf. Hierin beleef je hoe de Nederlanders op een onmogelijke plek van water land maakten. In het levensgrote gemaal de Cruquius ga je terug in de tijd dat ons land nog een gatenkaas van binnenmeren en rivieren was. Al sinds de zestiende eeuw legden de Nederlanders deze meren droog met behulp van molens. Alleen het verwoestende Haarlemmermeer, ook wel bekend als de Waterwolf, kregen ze maar niet drooggelegd. Tot de komst van ’s werelds grootste stoommachine. En die reusachtige machine hebben ze in Madurodam dus volledig nagebouwd, zodat bezoekers zelf dit bijzondere verhaal kunnen ervaren. Kijk voor meer info op Madurodam.nl.

4 Gloednieuwe theater shows; o.a. Masha en de Beer en Woezel & Pip

Er op uit tips November - de tofste dingen om te doen deze maand.

Van Hoorne Entertainment beleeft een drukke maand en knalt maar liefst met 4 nieuwe theatershows op de planken. Drie ervan zijn Sinterklaas voorstellingen; ‘Woezel & Pip op zoek naar de Rommelpiet’, ‘Pipo de Clown en de Pakjespiet’, en de dolkomische kinderklucht ‘De verjaardag van Sinterklaas’. En de vierde is de allereerste familiemusical van Masha en de Beer. Nog nooit eerder was zij in het theater te zien. Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken het tot een onvergetelijke theaterervaring. Na de voorstelling kun je ook nog met Masha en haar vriendjes op de foto in de foyer van het theater. Het wordt ongetwijfeld beregezellig. Kijk voor alle info over deze shows op Vanhoorne.com.

 

Uitgelichte afbeelding Sint intocht – TTstock voor Shutterstock.

Zeeland met kinderen - De leukste uittips op en rondom Walcheren
Elba met kinderen – De leukste plekjes en dingen om te doen & de mooiste stranden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter