Er op uit in april – De leukste uitjes deze maand

28 maart 2019
Er op uit in april - De leukste uittips voor kids.

Het is alweer stukken drukker op de uitagenda! Met de komst van de lente is er behalve binnen ook weer zoveel leuks buiten te doen. Zo komt er een einde aan de winterstop van alle pretparken en is de boerderij – met de geboorte van alle jonge dieren – nu een super leuk uitje. Ook vieren we deze maand Koningsdag én begint de meivakantie. Ik heb de leukste er op uit tips in april voor je op een rij gezet.

10x Er op uit in april

Nationale museumweek

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Van 8 tot en met 14 april is de Nationale Museumweek. En die heeft dit jaar het thema ‘Ontdek ons echte goud’. En dat echte goud kan van alles zijn; een beeld, een schilderij, een museumgebouw of iets heel anders. Ruim 400 musea door heel Nederland zetten hun pronkstukken in de spotlights en organiseren bijzondere activiteiten. Ook voor kids! Kijk op museumkids.nl bij welke musea je allemaal terecht kunt en wat er te doen is.

Lammetjesdagen

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Overal worden nu jonge dieren geboren, dus een uitje naar een bezoekboerderij is in deze periode extra leuk. Lekker met konijntjes en lammetjes kroelen. Op verschillende boerderijen in het land worden ook speciaal lammetjesdagen georganiseerd waarop er van alles te doen is. Zoals op 7, 14, 22 en 28 april op de boerderij van de familie Kuijer in Soest. Of Google op ‘lammetjesdagen + jouw plaatsnaam’ en dan vind je vast een bezoekboerderij bij jou in de buurt.

Einde van de pretparken winterstop

De Efteling voor peuters: Dit zijn de leukste attracties voor jonge kinderen

Hoewel een heleboel pretparken hun deuren tegenwoordig het hele jaar door openen, zijn er ook nog een flink aantal met een winterstop. Maar in april kun je overal weer terecht! Ben je op zoek naar een leuk pretpark voor jonge kinderen die – in de meeste gevallen – ook nog leuk betaalbaar zijn? Lees dan zeker even ook dit blog. En check de agenda van je favoriete pretpark online. Sommigen maken van hun openingsweekend iets extra feestelijks en dan is het helemaal de moeite waard om ze een bezoekje te brengen.

Dumbo in de bioscoop

Een andere leuke er op uit tip is de prachtige klassieker Dumbo. Het kleine olifantje met zijn oversized oren die daar in eerste instantie om bespot wordt. Totdat blijkt dat hij ermee kan vliegen en daarmee het in nood verkerende circus in één klap weer groot maakt. Alleen blijkt dat het circus vol zit met duistere geheimen. Een spectaculair actieavontuur dat sinds gisteren in de bioscoop draait. Kijk voor een bioscoop bij jou in de buurt op Biosagenda.nl.

Opa & oma dag bij pretpark Het Land van Jan Klaassen

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Op 13 april mogen opa’s & oma’s gratis naar binnen bij Het Land van Jan Klaassen. Het kinderpretpark in Gelderland bestaat 40 jaar en viert dat dit jaar met allerlei verschillende feestelijke evenementen en acties zoals deze. Het Land van Jan Klaassen omvat een buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en er zijn iedere dag poppenkastvoorstellingen in het grootste poppentheater van Nederland. Kijk voor meer info op Janklaassen.nl.

Familie festival van LEGO

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

In de Van Zantenhal in Nieuw Vennep is alles op 6 en 7 april van LEGO. Want dan is het Festijn met Bouwsteentjes, een beurs voor verzamelaars en handelaars van LEGO. Maar ook een groot feest voor de hele familie, want er is van alles te doen voor alle leeftijden. Zo is er een grote LEGO bouwhoek waar je lekker kunt bouwen of mee kunt doen aan bouwwedstrijden. En een DUPLO hoek voor de kleintjes. Standhouders laten er hun bouwwerken zien. En er zijn ook een aantal springkussens. Kijk voor meer info over deze er op uit tip op Vanzantenhal.nl.

Muizenhuis in het Scheepvaartmuseum

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Van 20 april tot en met 5 mei – in de meivakantie – staat het Scheepvaartmuseum helemaal in het teken van Het Muizenhuis. Misschien ken je de boeken over de muizenvriendjes Sam & Julia wel? Het vorige boek ‘De Haven’ werd in het scheepvaartmuseum gepresenteerd en binnenkort volgen er nog twee nieuwe Muizenhuisboeken. Daarom zijn er allerlei familieactiviteiten te doen en kun je ook kijken naar het originele decor van het boek ‘De Haven’. Kijk voor meer info op Hetscheepvaartmuseum.nl.

Kom in de kas

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Ik ben nu 3 jaar lid van de Kweektuin in Haarlem waar ik iedere week zelf mijn groente mag plukken. Dus uit eigen ervaring weet ik hoe leuk en leerzaam het is voor kinderen om een kijkje te nemen in een kas en zelf te zien en ervaren hoe groente groeit. Lijkt het jou nou ook leuk om eens een kas van binnen te zien, dan kan dat op 6 en 7 april. Dan stellen ruim 200 kassen in Nederland hun deuren open voor bezoekers. De kwekers vertellen je graag alles over de producten die ze telen. En met eigen ogen kun je zien en ervaren hoe tomaten, komkommers of paprika’s groeien. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Kijk voor alle locaties op Komindekas.nl.

Lachen en leren bij Beeld en Geluid

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand

Grappenmakers (in de dop) opgelet! Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor. Je gaat zelf aan de slag met het maken van satire. Dagelijks kun je meedoen aan de workshop ‘speel mee met een sketch’ waarbij je zelf een sketch gaat naspelen, je kunt je eigen karikatuur tekenen, een meme maken of je eigen rap- of songtekst. En de kleintjes kunnen in de knutselhoek een konijn knutselen. Ook is er een theatershow van VET Kindercabaret en kun je de kneepjes van het stand-up comedy vak van professionele lolbroeken zoals Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht leren. Dat wordt lachen! Kijk op Beeldengeluid.nl voor meer info.

Zeemonsters @ Maritiem Museum

Er op uit in april - De leukste uitjes deze maand.

Op zondag 31 maart viert het Maritiem Museum Rotterdam de opening van de nieuwe familietentoonstelling Zeemonsters. In deze tentoonstelling ga je als bezoeker zelf op onderzoek uit. Neem het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet een mega-octopus, reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? In de mei vakantie kun je ook nog je eigen zeemonster komen knutselen. En de vaste kinder-doe-tentoonstelling van Professor Plons is ook altijd leuk. Kijk voor openingstijden, ticket prijzen en meer info op Maritiemmuseum.nl.

Op zoek naar een binnenspeeltuin? Dit zijn de 15 leukste!
Vakantie foto's bewaren - dit zijn 6 leuke manieren

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter