Er op uit in maart – De leukste uittips voor kinderen deze maand

2 maart 2020
Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand

Heb je zin om er deze maand op uit te gaan met je gezin? Een uitje op een vrije middag of iets leuks om te doen in het weekend? Dan hebben wij een heleboel leuke ideeën voor je! Want in maart is er voor kinderen weer super veel leuks te beleven. Er staan een aantal toffe events op de uit-agenda. En ook openen de kidsproof uitjes die zich wat meer buiten afspelen vanaf deze maand hun deuren. Denk aan de pretparken, maar ook leuke buiten musea zoals het Archeon. Kijk maar snel naar onze eropuit tips van deze maand!

Klokhuis Vragendag in NEMO

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Dat zijn allemaal vragen die je op 29 maart kunt stellen tijdens de Klokhuis Vragendag. Wetenschappers zitten die dag de hele tijd voor je klaar in NEMO om antwoord te geven op alle vragen van kinderen. En ook worden er in het wetenschapsmuseum extra activiteiten georganiseerd. Zo kun je op de foto met je favoriete Klokhuis presentator, een spoedcursus ‘Hoe word ik een wetenschapper?’ volgen, meedoen aan de Klokhuis quiz en kijken naar allerlei proefjes en demo’s. Super tof! Kijk voor meer info op Nemosciencemuseum.nl.

‘Lees ook: De 16 leukste pretparken voor peuters en kleuters.

De pretparken gaan weer open

Er op uit tips maart - de leukste uittips met kinderen deze maand.

Hoewel een heleboel pretparken hun deuren tegenwoordig het hele jaar door openen, zijn er ook nog een flink aantal met een winterstop. Maar vanaf eind maart kun je overal weer terecht! Ben je op zoek naar een leuk pretpark voor jonge kinderen die – in de meeste gevallen – ook nog leuk betaalbaar zijn? Lees dan zeker even ook dit blog waarin we onze favoriete pretparken van Nederland op een rij hebben gezet. En check de agenda van je favoriete pretpark online. Sommigen maken van hun openingsweekend iets extra feestelijks en dan is het helemaal de moeite waard om ze een bezoekje te brengen.

En ook buiten musea ontwaken uit hun winterslaap

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

Naast de pretparken openen de Openlucht musea ook weer hun deuren. Zo gaat het geweldige Archeon weer open en kun je ook weer terecht in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Dan kun je weer wandelen tussen de ruim 140 historische woningen en de bewoners helpen met oude ambachten. En in het Nederlands Openlucht Museum maakt het winterprogramma plaats voor het zomerprogramma en alle zomeractiviteiten.

Lammetjesdagen op een boerderij bij jouw in de buurt

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand
Afbeelding meisje met lammetje – Svetlana Borisova voor Shutterstock.

Met het voorjaar in het vooruitzicht worden er overal weer veel jonge dieren geboren, dus een uitje naar een bezoekboerderij is in deze periode heel erg leuk. Lekker met konijntjes en lammetjes kroelen. Op verschillende boerderijen in het land worden ook speciaal lammetjesdagen georganiseerd waarop er voor kinderen allemaal leuks & leerzaams te doen is. Op Kids Travel Service en op de website van Natuurmonumenten vind je een overzicht van boerderijen waar je terecht kunt voor de lammetjesdagen 2020. En je kunt natuurlijk ook zelf even op internet kijken, door op ‘lammetjesdagen + jouw plaatsnaam’ te zoeken en dan vind je vast een bezoekboerderij bij jou in de buurt.

‘Lees ook: Van dino park tot dinosaurus museum & meer – Dit zijn dé tofste dino uitjes in Nederland.’

Keukenhof gaat weer open

Behalve de geboorte van jonge dieren, brengt het voorjaar ook een explosie aan kleur met zich mee. Want de bloemen gaan weer groeien. En dus opent de Keukenhof ook weer haar deuren vanaf 21 maart tot 10 mei. De bloementuin is prachtig om te zien en dus absoluut een bezoekje waard. Ook voor kinderen! Die kunnen er een speurtocht doen, spelen in de speeltuin, dieren aaien in de dierenweide op de stapstenen over het water lopen, dwalen in het doolhof, varen op een fluisterboot en de dag afsluiten met poffertjes eten. Kijk voor meer info & het kopen van tickets op Keukenhof.nl.

Museumnacht kids

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

In Den Haag en Voorburg gaan de deuren van de musea op 14 maart ‘s avonds als het buiten donker is speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Er is een speciaal programma vol toffe activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met één ticket kunnen kids terecht op meer dan 20 plekken voor bijzondere tentoonstellingen en films, spannende speurtochten en coole workshops. Tussen de verschillende locaties rijdt een gratis en heel bijzondere pendeldienst; historische bussen van het Haags Busmuseum. Zo’n ritje is al een beleving op zich. En mag je nog iets langer opblijven, dans dan ook nog even mee op de after party in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Kaarten kosten €7,50 en koop je via de Museumnacht Kids website. Daar vind je ook meer info over het programma.

Modeltrein expo in het Spoorwegmuseum

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

Tussen de levensgrote treinen van het Spoorwegmuseum exposeren Europa’s beste modelbouwers 13 tot en met 15 maart hun banen tijdens Modeltrein Expo On Traxs. Dit is één van de topevenementen van de modelspoorwereld. Alleen de modelbanen van de hoogste kwaliteit mogen hier staan. Niet alleen treinliefhebbers kunnen er hun hart ophalen, maar ook voor gezinnen is deze expo een tof dagje er op uit. Naast het bewonderen van de treinbanen, kunnen kinderen er ook spelen op het speelkleed of aan de speeltafels vol speelgoedtreinen, hun eigen treinbaan bouwen, treinen besturen, knutselen en hun rangeerdiploma halen. En natuurlijk is ook de rest van het museum gewoon open. Je bezoekt de Modeltrein Expo met een entreebewijs voor het spoorwegmuseum of de museumjaarkaart en je hebt geen apart kaartje nodig. Kijk hier voor meer info.

Disneyfilm Onward in première

Op een regenachtige of koude dag is een bezoek aan de bioscoop ook een leuke er op uit tip. En vanaf deze maand draait de Disneyfilm onward in de bioscopen. De film gaat over twee tiener elfbroers die wonen in een voorstadje. Door een toverstaf lukt het hen om deels contact te krijgen met hun overleden vader — die in het dagelijks leven gewoon accountant was, maar in werkelijkheid misschien wel een tovenaar — en proberen ze te ontdekken of er nog meer magie is in de wereld. Het lukt ze alleen maar moeilijk om de toverstaf die zet daarvoor nodig hebben onder controle te krijgen. En ze hebben maar één dag. Zal het ze lukken om hun vader terug te zien? Kijk voor tickets en een bioscoop bij jou in de buurt op Biosagenda.nl.

‘Lees ook: De 10 allerleukste buitenspeeltuinen in Nederland.’

Internationale Mineralenbeurs

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

Voor jonge fans van dino’s, fossielen en (edel)stenen is de Internationale Mineralenbeurs – de grootste fossielenbeurs van Nederland – op 7 en 8 maart een must visit! Je kunt er de mooiste vondsten uit binnen- en buitenland bewonderen. En hoewel je het misschien niet verwacht, is deze beurs een echt familie uitje. Kinderen kunnen er Geocachen waarbij je aan de hand van GPS coördinaten een schat gaat zoeken, zelf een geode kraken, een workshop stenen slijpen volgen, zien hoe van een ruwe edelsteen een diamant gemaakt wordt en micromounts bekijken onder een microscoop; stukken gesteente met daarin kleine mineralen. Allemaal super leuk. Kijk voor meer info op Internationalemineralenbeurs.nl.

Freek Vonk Live ‘On Tour’

Vanaf maart tot en met juni trekt Freek Vonk met zijn On Tour show door het land. Een spectaculaire familieshow waarbij Freek vertelt over de meest bijzondere en gaafste dieren die hij op zijn avonturen heeft gezien, zoals de grootste vis van de wereld waar hij mee gezwommen heeft, de walvishaai. De leerzame show is het vertrekpunt van een spectaculair avontuur. Van heel lang geleden, naar diep in de zee tot hoog in lucht. De meest bijzondere en gave dieren komen voorbij. De bezoekers van de show maken kennis met de schoonheid van de natuur en de dierenwereld en Freek vertelt over het belang van deze dieren voor een gezonde oceaan. En uiteraard wordt er uitgebreid stilgestaan bij zijn spannende ontmoeting met de Caribische rifhaai. Kijk hier voor meer info en het kopen van tickets.

World of Dinos | Een geweldig dino uitje in de zomervakantie
De 16 leukste pretparken voor peuters en kleuters

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter