Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie

27 augustus 2020
Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.

Op slag verliefd! Dat was ik toen ik de allereerste keer ons huis binnen liep. Vooral de erker met zijn prachtige glas in lood raampartij deed mijn hart sneller kloppen. En inmiddels mag ik hem de mijne noemen! Erkers, in de woonkamer, badkamer, slaapkamer of zolderkamer, geven een huis zóveel sfeer. Ben jij ook zo’n geluksvogel met een erker in huis en ben je benieuwd hoe je die op een mooie manier kunt stylen en inrichten? Dan geef ik je wat leuke tips, ideeën en voorbeelden ter inspiratie.

Tips & ideeën voor het inrichten van een erker

#1 Betrek een erker in het geheel

Erkers worden in de praktijk maar weinig benut. En dat is zonde, want zo wordt het een nutteloze ruimte in huis en verliest hij zijn sfeer. Betrek een erker dus altijd bij de inrichting van de ruimte.

Voordelen van een erker in huis
1. Extra woonoppervlak – Een erker geeft je huis op een sfeervolle manier meer leefruimte.
2. Veel licht – Door de vele ramen aan alle kanten zorgt een erker voor meer licht in de ruimte. En dat geeft je huis een positieve vibe.
3. Geweldig uitzicht – En naast het vele licht zorgen de ramen ook voor een fantastisch uitzicht. Je kunt vanuit een erker alle kanten opkijken.

‘Lees ook: Achtertuin inspiratie & styling tips.’

#2 Raambekleding erker

Om van de erker een stijlvolle plek in huis te maken, is de decoratie erg belangrijk. Begin met het kiezen van gordijnen. Ze zorgen voor een knusse sfeer, maar ook voor meer privacy wanneer je daar behoefte aan hebt. Want een erker is met zijn grote raampartij net een vitrinekast waar mensen graag even door naar binnen loeren. Om te voorkomen dat je licht verliest – wat juist zo mooi is aan een erker – zou ik voor vitrage kiezen. Behalve dat deze gordijnen licht doorlaten, kunnen mensen vanaf buiten er niet doorheen kijken terwijl jij wel van binnen naar buiten kunt kijken. Voor mooie, lichte vitrage kun je o.a. goed slagen bij Wenz.nl.

Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Vitrage in de erker laat licht door, maar houdt nieuwsgierige blikken buiten. Foto: Yampi voor Shutterstock.

#3 Erker bank maken

Wil je een vrij smalle erker inrichten, dan is het super leuk om er een bank van te maken. Dat doe je door de vensterbank door te trekken. Daarna richt je hem zo comfortabel mogelijk in met een plaid en lekker veel kussens. En je hebt een prachtig raamzitje waar je lekker kunt lezen, ontspannen of naar buiten kunt kijken.

Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Lekker naar buiten kijken en chillen maar! Een vaste bank in de erker is een heerlijk plekje. Foto: Celeste Eijkelboom.

#4 Erker inrichten met zitje

Heb je een wat ruimere erker dan kun je er een mooie grote stoel of twee wat kleinere stoelen in zetten die bij de rest van je meubels passen. Zo creëer je een extra zitplaats in je woonkamer. Combineer ze met een leuk bijzettafeltje, een poef en een vloerlamp of een mooie, grote plant en je hebt een heerlijk plekje om een tijdschrift te lezen of bij te kletsen met een vriendin. Ook tof; maak van de erker een echte loungeplek door er een hangstoel in op te hangen.

Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Met een lekkere stoel in de erker creëer je een heerlijke extra zitplaats in je woonkamer. Foto: Julia’s Choice.

#5 Werkplek in de erker

Omdat de erker altijd een hele fijne lichte plek is, kun je hem ook perfect als werkplek inrichten. Zet er een mooi bureau in of laat een wandbureau op maat maken. Een voordeel is dat je zo geen andere kamer in huis kwijt bent als werkkamer.

‘Lees ook: Tips en ideeën voor een speelhoek in de woonkamer!.’

#6 Erker inrichten als vensterbank

Maar je kunt het inrichten van de erker ook simpel houden door hem alleen te stylen met mooie planten en bloemen. En door er fotolijstjes, een lampje, kaarsen of andere sfeervolle accessoires neer te zetten. Zoals je ook een vensterbank zou inrichten eigenlijk. Zo geef je de ruimte op een simpele manier sfeer die je ook makkelijk weer kunt aanpassen als de veranderdrang toeslaat.

Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Een erker inrichten kan al heel simpel met een aantal mooie planten(tafels). Foto: Ellis van Zij van nr. 30.

Heb jij ook een erker in jouw huis? En hoe heb jij die ingericht? Je mag me altijd een fotootje sturen! (info[at]ladylemonade.nl) En verder hoop ik dat ik je met mijn voorbeelden en style tips heb kunnen inspireren. Hieronder vind je tot slot nog een paar mooie ideeën ter inspiratie!

Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
In een grote erker kun je met twee stoelen en een bijzettafeltje zo een extra zitplek creëeren. Foto: Anna.
Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Een erker met een klein bankje en lekker veel groene planten.
Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Een erker met daarin een fijne werkplek. Foto: Javani LLC voor Shutterstock.
Erker inrichten | Leuke tips, ideeën & inspiratie.
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand september
Fashion winter trends 2020 - Van ruitjes tot kleurenexplosies

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter