Recept met een zoete twist

22 mei 2015

Ken je de ‘ik-eet-voor-geen-meter-fase’? In dat stadium zitten wij bijna iedere avond met onze lieftallige Reva. Rond etenstijd zorgt zij voor een dramatisch toneelstuk met alle uitsmeer excuses van dien. Ze kan niet eten omdat ze even moet nadenken of haar kleine vinger doet pijn of haar tong zit vast of ze heeft opeens buikpijn. Yeah right!!! Gelukkig is er in ieder geval één gerecht dat er als zoete koek in gaat. Reva heeft namelijk een aantal dingen waar ze echt geen nee tegen kan zeggen. Rozijntjes, kaas en zoete pompoen is voor haar onweerstaanbaar snoepgoed. En zo heb ik een makkelijk recept bedacht met een zoete twist. Het is ongelofelijk, maar dan eet onze eigenwijze peuter toch echt haar bordje helemaal leeg. Halleluja!

lassie-recept-rijst-zilvervliesrijst-quinoa-spelt-vezels-voeding-kind-gezond-inspiratie-snel-makkelijk-ladylemonade_nl

Wat heb je nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen – 40 minuten

  • 500 gram flespompoen
  • 150 gram haricoverts
  • 1 rode ui
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa (275 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram biologische kipfilet
  • theelepel gedroogde tijm
  • handjevol rozijnen
  • 100 gram feta/witte kaas
  • peper en zout

lassie-recept-rijst-zilvervliesrijst-quinoa-spelt-vezels-voeding-kind-gezond-inspiratie-snel-makkelijk-ladylemonade_nl7 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg een schuitje olijfolie toe, een teentje knoflook en naar smaak peper en zout. Met zout ben ik voor de kinderen altijd een beetje bescheiden. Meng alles goed en verdeel de pompoen over de beklede bakplaat en rooster ze dan 30 minuten in de oven.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze met olijfolie, peper, zout en tijm. Laat de marinade even intrekken. Snipper ondertussen de rode ui en snij de haricoverts in stukjes.
  3. Wel de rozijntjes in heet water en giet deze af. Fruit de uitjes op zacht vuur in een beetje olijfolie, voeg daarna de gemarineerde stukjes kipfilet met tijm in de pan. Kook de haricoverts 5 minuten in kokend water.
  4. Kook de Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa volgens de instructies op het pak.
  5. Schep een portie rijstmix op een bord, verdeel de pompoen, de haricoverts, de rozijnen en de kip eromheen. Last but not least verkruimel er een stukje feta kaas boven. Voor kindjes die niet van feta houden kun je ook prima witte kaas als alternatief gebruiken. Dinner is ready!

lassie-recept-rijst-zilvervliesrijst-quinoa-spelt-vezels-voeding-kind-gezond-inspiratie-snel-makkelijk-ladylemonade_nl2 Voor Reva en Lucy maak ik niet iedere dag spectaculaire creaties voor het avondeten. Het is het meest hectische moment van de dag, dus ik wil het ook een beetje leuk voor mezelf houden. Belangrijk is dat ze allebei voldoende groente en vezels binnenkrijgen. Voor dit recept heb ik gekozen voor de nieuwe Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa van Lassie. Als we rijst eten dan kies ik sowieso altijd al voor Zilvervliesrijst, dit is de volkoren rijstkorrel boordevol vitaminen en mineralen. Deze variant is nu aangevuld met spelt en quinoa. Daardoor wordt het nog voedzamer door nog meer gezonde vezels van spelt en de eiwitten van de quinoa. Het is super makkelijk te bereiden en heeft eindeloos veel recept mogelijkheden. En mocht je wel wat gezonde, praktische en natuurlijk lekkere tips en recepten kunnen gebruiken, neem dan zeker een kijkje op Vivians Rijstadvies op Lassie.nl. Vivian is voedingscoach en vindt niks leuker dan mensen te inspireren en helpen in hun zoektocht naar gezondheid.

Eet smakelijk!

lassie-recept-rijst-zilvervliesrijst-quinoa-spelt-vezels-voeding-kind-gezond-inspiratie-snel-makkelijk-ladylemonade_nl8

Footer_03

Herbruikbaar drinkpakje
Gebakken lucht

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Irene 1 juni 2015 at 5:55 pm

    Bedankt Lady Lemonade! Ik ben normaal niet zo’n kooktalent, maar met dit recept heb ik iedereen thuis ingepakt! Kunnen jullie voortaan niet iedere week zo’n lekker recept geven? 😉

  • Laat een reactie achter