Smeerkees

19 september 2014

De laatste maanden is mijn tweede naam Assepoester geworden. Standaard zit ik eind van de dag op mijn knieën de grond te schrobben. Stiefzusjes kan ik daar niet de schuld van geven, maar wel kleine smeerkees Lucy. Eind van de dag komt mijn prins thuis die mij elke keer weer verwonderd aankijkt. Het gebied rondom de eettafel is een ravage.

Lucy is een geboren Bourgondiër, ze is dol op eten. Het liefst houdt ze gewoon van het pure handwerk. Alles heb ik geprobeerd om de avondhap een beetje netjes naar binnen te krijgen. Een lepeltje met eten geven gaat hem niet worden, ze gilt en wordt woedend. Het is dat ze nog niet kan praten, maar anders zou ze zeggen ‘mamaaaaaaaa wegwezen, zelluf doen’. Ze propt alles in haar kleine hamster wangetjes. Soms verdwijnt het hapje tussen haar kleine vingertjes en knijpt ze het voor de fun nog even fijn. Of tegen de grond aan smijten is nog veel leuker. Ondertussen zie ik mijn vloer veranderen in een varkensstal. En onder het mom van ‘laat je kindje lekker het eten ontdekken’ verbijt ik mezelf de komende 20 minuten. Het draakje corrigeer ik uiteraard, maar het maakt haar nog fanatieker. Als haar blauwe oogjes gaan schitteren en ik heel sneaky een kleine handje omhoog zie schieten dan beëindig ik dit feestelijke diner.

Lucy is klaar voor het bad, de kleertjes zijn klaar voor de Vanish en de vloer is klaar voor een grondige schoonmaak. Mama wordt gek van de bende en is klaar voor een warm bad, een goed boek en een groot stuk chocola. Sinds vorige week verpak ik Lucy in een slab met lange mouwen, speciaal met opvangbakje en al. Ik moet zeggen het helpt al een hele boel. Toch vraag ik me af, is er ook nog iets van een speciaal zeil voor op de grond die je in handomdraai kan opvouwen en de etensresten kan lozen? Lijkt mij ideaal. En natuurlijk uiteindelijk moet mijn meisje gewoon met vork en lepel gaan eten, maar voor nu is het behelpen. Mocht je nog een gouden tip hebben om dit eetspecktakel iets schoner te laten verlopen let me know.

Water met een twist
Happy lunchtime!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter