Een eetbare fidget spinner maken van chocola

18 juni 2017
Eetbare fidget spinner maken van chocola

Terwijl de fidget spinner hype waarschijnlijk alweer over zijn hoogtepunt heen is, heb ik de smaak helemaal te pakken. Misschien sla ik zelfs een beetje door. Na mijn zelf gemaakte spinner van hout, de spinner van een veter en de spinner taart, heb ik nu een eetbare spinner van chocola gemaakt. En I love it! Ik vond het één van mijn leukste DIY projecten voor Lady Lemonade tot nu toe. Het is echt simpel om te doen, hij ziet er – al zeg ik het zelf – super tof uit en hij doet het bijna net zo goed als een echte spinner. Dat had ik nooit verwacht! Ook mijn kinderen zijn lyrisch; dit speeltje wordt voorlopig nog niet opgegeten. Wil jij ook zo’n fidget spinner maken? In de video tutorial laat ik je zien hoe ik het gedaan heb. 

Wat heb je nodig?

 • Kogellager
 • Chocola
 • Beetje boter of bakspray om je vorm mee in te vetten
 • Plastic verpakking van een spinner. Maar je kunt ook een mal maken door een spinner in klei te drukken en de chocola daarin te gieten.
 • Eventueel smarties en spikkels om de spinner mee te versieren.

‘Lees ook: De nieuwe rage in speelgoed land: Zelf een Spinner maken.’

Eetbare fidget spinner maken

 1. Haal de frontjes van de kogellager er voorzichtig vanaf met een mes. Leg de lager in een sopje met afwasmiddel en ontvet de binnenkant door hem goed schoon te schrobben met een tandenborstel. Laat de kogellager daarna goed drogen.
 2. Smelt de chocolade. Om ervoor te zorgen dat hij straks weer goed hard en glanzend wordt, moet je hem temperen. Ik heb dat gedaan volgens de ‘ent-methode’; door 2/3 van de chocolade te smelten boven heel zacht vuur. Daarna heb ik de pan van het vuur gehaald en de overige 1/3 chocola er doorheen geroerd.
 3. Vet je spinner vorm in met een beetje boter of bakspray.
 4. Leg de kogellager in het midden van de mal en schop de gesmolten chocola er voorzichtig met een klein lepeltje omheen.
 5. Ik heb de spinner versierd door op alle drie de uiteindes een smartie te leggen en er sprinkles overheen te strooien.
 6. Laat de spinner uitharden. Na ongeveer een kwartiertje in de koelkast is de chocola gestold. Druk de chocolade spinner nu voorzichtig uit de mal en hij is klaar!

Tip! Wil je nu nooit meer een DIY van me missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal! Dat is gratis en zo krijg je ieder weekend een leuk, nieuw knutselidee.

eetbare fidget spinner maken van chocola
eetbare fidget spinner maken van chocola

IKEA hacks: Zo maak je van een FLISAT kruk een tof kinderstoeltje
100 % Groenten en fruit ijsje

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Miranda 18 juni 2017 at 8:09 am

  ?
  Super leuk!

 • Laat een reactie achter