Finding Nemo

20 mei 2013

Op wat pluizige speelgoedvarianten na, heb ik huisdieren vooralsnog buiten de deur weten te houden. Begrijp me niet verkeerd – ik vind honden, poezen, konijnen enz. echt enig – maar niet zolang het poep scheppen en voeren alleen op mijn schouders terecht komt. Finn moet met een huisdier dus geduld hebben totdat hij zelf een beetje kan helpen bij het uitmesten van hokken. Maar nu heeft hij toch alvast een – bijna levensecht – dierenvriendje! Deze robotvis zwemt er namelijk net zo lustig op los als zijn oranje broertje van graat en schubben. Zijn mechanische achtervin beweegt net als normale vissen – soms langzaam en soms snel – waardoor hij naar de bodem duikt en dan weer aan de oppervlakte komt zwemmen. Zo lijkt het net alsof hij continu op zoek is naar een lekker hapje.

Finn ging helemaal uit zijn dak bij de tewaterlating van de vis, die we Nemo gedoopt hebben. Eerst keek hij nog even verwonderlijk naar het rondzwemmende beestje. Maar toen het nieuwe er eenmaal af was, was hij niet meer veilig voor zijn grijpgrage vingertjes. In no time stond alles binnen een vierkante meter van de vissenkom blank en lag Nemo op het droge te spartelen. We hebben zijn thuis dus maar naar de badkamer verplaatst, waar al dat water minder kwaad kan. En daar heeft mijn waterrat samen met zijn geschubde vriend dikke pret. Hij rent door het bad achter de vis aan en vangt hem met blote handen. Alleen als Nemo aan zijn tenen komt knabbelen, vindt hij het ineens toch wel een beetje spannend en moet mama komen helpen. Maar hé, als dat alles is!

speelgoed vis bad goliath robotvis nemo dier huisdier kind

speelgoed vis bad goliath robotvis nemo dier huisdier kind

Ook is Nemo enorm onderhoudsvriendelijk. Hij loopt op slechts twee knoopcelbatterijen, die je samen met nog twee reservebatterijen bij de vis geleverd krijgt. Maar na twee weken lang bad- en vissenkompret heeft onze Nemo nog steeds power. Dat komt waarschijnlijk omdat hij geen aan- en uitknop heeft, maar reageert op water. Zodra je hem in het water legt, gaat hij door een ingebouwde sensor zwemmen. En op het droge gaat hij vanzelf weer uit.

Naast Nemo zijn er nog drie andere clownvissen verkrijgbaar; een roze, blauwe en groene. En vier verschillende soorten haaien in de kleuren rood, grijs, groen en blauw. Ze kosten €9,99 per stuk. Voor €19,99 is er ook een speelset, die bestaat uit een vissenkom, een oranje clownvis en een extra setje batterijen.

speelgoed vis bad goliath robotvis nemo dier huisdier kind

 

Vacature: Speelgoedtesters gezocht
NATUURlijk eten

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Wendy Sudnik 5 augustus 2014 at 8:11 pm

  Beste,

  Wij verkopen doopsuiker en hadden de vraag gekregen van een klant voor kleine oranje plastieken nemo visjes. Gewoon ter presentatie, dus niet te groot of geen functies nodig.
  Weet jij waar ik ze kan verkrijgen?
  Alvast bedankt.

  Mvg

 • Laat een reactie achter