(Weer) fit worden? Zo doe je dat!

6 december 2022
(Weer) fit worden? Zo doe je dat!

Het duurt nog even, maar het einde van het jaar is alweer in zicht. Straks proosten we samen op een nieuw jaar en laten we 2022 achter ons. Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Een veel voorkomend voornemen is om fitter te worden en lekkerder in je vel te zitten. Maar waarom zou je daar niet nu alvast mee beginnen? Hoe fijn is het om al fit het nieuwe jaar in te luiden. Wil je niet wachten op het nieuwe jaar om aan je gezondheid te werken? Lees dan verder voor de dingen die je nu al kunt doen.

Ga meer sporten

Meer sporten is misschien het meest voorkomende goede voornemen. Dit betekent dan ook dat het in de maand januari vaak erg druk is in alle basic-fit sportscholen. Doe er dan ook je voordeel mee om nu vast naar de sportschool te gaan. Ben je beginnend sporter? Dan is dit een goed moment om vast kennis te maken met alle apparaten. Zo kun je straks gemakkelijk je weg vinden in de Basic-Fit tijdens de drukte van het nieuwe jaar. 

(Weer) fit worden? Zo doe je dat!
‘Lees ook: 5 Effectieve work out oefeningen voor thuis.’

Ga elke dag even wandelen

Een andere manier om fit het jaar uit te kunnen, is door vanaf nu elke dag even te gaan wandelen. Dit hoeft maar een klein rondje te zijn en je zult zien dat het al enorm veel voordelen heeft voor je welzijn. Door dagelijks even een blokje om te gaan, verbrand je niet alleen wat calorieën, maar zorg je ook voor frisse lucht. Kijk dus of je een dagelijks wandel momentje in kunt plannen in je dag. Bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze op je werk of na het avondeten. Zo ben je even in beweging in plaats van heel de dag stil te zitten.

Zorg dat je voldoende slaapt

Er zijn veel mensen die denken dat je alleen door te sporten fit wordt. Maar wist je dat de uren die je in de sportschool doorbrengt net zo belangrijk zijn als de tijd die je doorbrengt in je bed? Een gemiddelde volwassene heeft ongeveer 7 uur slaap per nacht nodig om gezond en fit te blijven. Slaap je minder, dan heeft sporten en gezond eten ook minder effect. En het vervelende is dat je een slaaptekort niet kunt ‘inhalen’. Dus het beste wat je kunt doen om fit te worden, is slapen. Minimaal 7 uur per nacht, iedere dag weer.

(Weer) fit worden? Zo doe je dat!
‘Lees ook: Me Time: 10 Manieren om je weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen.’

Probeer nieuwe gezonde recepten uit

Tot slot is ook gezond eten belangrijk om je fit te voelen. Misschien deed je dit al, maar als je hier nog niet zo mee bezig was, is dit een goed moment om ermee te beginnen. Zo zit je in het nieuwe jaar vast in een nieuwe routine van gezond eten. Probeer komende weken dus een wat nieuwe, gezonde recepten uit. Je zult zien dat je hierdoor niet alleen gezonder eet, maar dat je hier ook plezier uit kunt halen. Wie weet wordt koken wel een nieuwe hobby voor in het nieuwe jaar!

Matching carnavalskleding: Leuke verkleedideeën voor 't hele gezin
Een logeerplek creëren in een klein huis? 3 tips!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter