Flamingo knutselen | 14 Leuke manieren om de tropische vogel te maken

26 juli 2020
Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Wij houden van flamingo’s! Met hun roze veren zijn de vogels natuurlijk een plaatje om te zien. En je krijgt een instant tropisch gevoel als je naar ze kijkt. Super leuk dus om deze zomer zo’n flamingo te knutselen. Wij hebben 14 leuke knutselideeën voor je op een rij gezet.

14x Flamingo knutselen

Flamingo knutselen met chenilledraad

Deze vrolijke roze vogel maak je door een dikke chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel) op te rollen en het uiteinde in een nek met hoofdje te buigen. Daaraan maak je van een stukje zwart en wit chenilledraad een snavel. Die kun je makkelijk om de roze draad heen buigen. Vouw dan een andere chenilledraad dubbel, steek hem door het lijf en draai hem een slag om zodat hij vast zit. Maak daar twee poten van. Tot slot plak je op de kop een wiebeloog en prik je een paar roze veren in het lijf. Et voilà, een flamingo!

Knutselen met chenilledraad - Meer dan 18 leuke knutselideeën!
‘Lees ook: Knutselen met chenilledraad | 18 Leuke knutseltips.’

Flamingo maken met strijkkralen

Wie er graag met strijkkralen knutselt, vindt deze flamingo vast heel erg leuk. Hier vind je het patroon, zodat je hem makkelijk kunt namaken. Je hebt er een vierkant strijkkralen plankje voor nodig. En als je de flamingo gestreken hebt, kun je er met naald en draad een touwtje doorheen rijgen, zodat je je kunstwerk kunt ophangen.

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

3D Flamingo knutselen met strijkkralen

In plaats van een platte flamingo kun je met strijkkralen ook een 3D exemplaar knutselen. En daar hoeft verder geen strijkbout bij aan te pas te komen. Kijk maar naar de video hieronder. Oh ja… heb je geen houten blokjes, dan kun je de flamingo ook in een stukje klei of bolletje zoutdeeg drukken.

Flamingo rietjes

Geef je binnenkort een zomerfeest of een tropisch kinderpartijtje, dan is het super leuk om deze flamingo rietjes te knutselen. Je knipt uit roze papier 6 even grote hartje en die plak je rondom een papieren rietje met tussen twee hartjes in een flamingo hoofd en staartveren. Je kunt eventueel ook echte veertjes gebruiken. Knutsel veertjes kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Een flamingo knutselen van wc rol

Deze leuke en vrolijke marionet flamingo is te gek om te maken en daarna ook super leuk om mee te spelen. In het lijfje van wc rol prik je twee gaten voor de poten waar je een chenilledraad doorheen rijgt. Bovenop het lijf plak je de vleugels en een staart van knutsel veren (o.a. te koop bij Baker Ross). En je maakt ook aan de bovenkant twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Aan de voorkant rijg je een rietje om het touwtje als nek en daar bovenop rijg je 2/3 wc rol met een snavel van papier als hoofd. De touwtjes maak je vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan is je flamingo klaar!

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.
‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Flamingo’s verven met handafdruk

Oeh, lekker met je handen in de verf is altijd leuk! Maak een afdruk met de duim naar beneden op papier en je hebt het lijf van een flamingo. Daar aan vast verf je een nek met kop en snavel en een paar poten. En dan is je flamingo schilderij al klaar. Je kunt hem eventueel nog verder versieren door er bijvoorbeeld een paar palmbomen bij te schilderen.

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Flamingo ketting van krimpie dinkie

Met krimpfolie kun je deze toffe kettinkjes maken. Super magisch knutselmateriaal met leuk resultaat. Want omdat het zo krimpt, zie je kleine imperfecties uiteindelijk niet meer. In de video zie je hoe je de flamingo kunt knutselen. En krimpfolie koop je o.a. bij Baker Ross.

Flamingo sokken

Koop een paar witte sokken en laat de kids er met textielstiften (o.a. te koop bij Baker Ross) een paar mooie flamingo’s op maken. Het is extra leuk om er ook nog een etiket bij te knutselen van papier. Rijg die met één steek met naald en draad aan de sokken vast en je hebt een super leuk cadeautje om weg te geven.

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Flamingo van een papieren bordje

Dit is ook zo’n leukerd! Je maakt deze knalroze flamingo door het bordje door de helft te knippen. Uit de ene helft knip je de rand af voor de nek en van het middengedeelte knip je de kop. De nek, het lijf en een gedeelte van de kop schilder je roze en de snavel zwart. Plak dan alles aan elkaar met lijm en geef de flamingo een oog en twee benen in de vorm van oranje stroken papier.

Knutselen met papier. Maak deze toffe flamingo van een kartonnen bordje of één van de andere 9 knutselideeën.
‘Lees ook: Bloemen knutselen – 30+ Leuke ideeën om bloemen te maken.’

Flamingo hangers knutselen

Deze flamingo maakte ik afgelopen Kerst voor in de kerstboom, maar je kunt hem nu natuurlijk ook gewoon knutselen en hem voor het raam of in een mooie tak ophangen voor een lekker zomers sfeertje in huis. Je maakt de flamingo door 8 even grote rondje uit roze papier te knippen en een flamingo nek (je kunt daarvoor eventueel deze printable gebruiken). De rondjes vouw je dubbel en plak je met de zijkanten aan elkaar vast met daar tussenin de nek, een chenilledraad voor de benen en een touwtje om de flamingo mee op te hangen.

Kerstballen maken - Een 3D dinosaurus, flamingo en unicorn bal knutselen

Flamingo van een hartje

Omdat we zo dol zijn op flamingo’s heeft deze een hartjes lijf gekregen. Daar vouw je er twee van (hier laat ik stap voor stap zien hoe je een hartje moet vouwen) en daar tussenin plak je de benen en nek van chenilledraad. En met een roze veer maak je de staart van de flamingo. Schrijf een lief berichtje op het achterste hartje en je hebt een bijzondere (verjaardag)kaart.

Knutselen Valentijn - 14 Super leuke dingen om te maken voor Valentijnsdag.

Flamingo knutselen van crêpepapier

Deze flamingo heeft een prachtig lijf van crêpepapier of vloeipapier (o.a. te koop bij Baker Ross). Daar maakte ik een pompom van op dezelfde manier zoals ik eerder ook al eens bloemen maakte van crêpepapier. Hier kun je zien hoe je dat doet. Daar tussen lijmde ik een flamingo nek en een paar poten van een dubbel gevouwen rietje. Dat rietje prikte ik in een stukje klei, zodat de flamingo blijft staan. Met dit als resultaat!

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Dennenappel flamingo

Flamingo’s blijven imponerende beesten, ook als ze van dennenappel zijn gemaakt. Om deze leukerd te knutselen, verf je eerst een dennenappel roze. De benen en het hoofd maak je van roze rietjes die je in de dennenappel vast lijmt. Het gezichtje en de snavel kun je erop tekenen met permanent marker. En om de flamingo te laten staan, prik je hem in een stukje zoutdeeg of klei.

Knutselen herfst - 10 toffe knutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes & eikels
‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Nog meer knutselideeën met zomer thema

Ik hoop dat je deze knutselideeën leuk vindt. Ga jij nu ook zo’n leuke flamingo knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Ik vind het altijd super leuk om jullie kunstwerken ook te zien!

Op onze website hebben we ook nog een super leuk blog met meer dan 40 vrolijke zomerknutsels online staan, die vind je misschien ook nog wel leuk om even te checken. En voor meer knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. Mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.
Tie dye | Stap voor stap een t-shirt tie dyen met textielverf
Leuke dingen om te doen in de vakantie | 50+ leuke doe-tips voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Nicole 29 juli 2020 at 10:43 am

    Wat een leuke, zomerse DIY!

  • Laat een reactie achter