Flamingo surprise – Een exotische beauty voor Sinterklaas

30 november 2019
Flamingo surprise - Een exotische beauty voor Sinterklaas.

Heb jij een flamingo fan of liefhebber van sub-tropische vakanties op je lootje staan voor Sinterklaas? Dan is deze flamingo surprise een schot in de roos. Een beauty om te zien en met genoeg plek om je cadeautjes te verstoppen. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze exotische flamingo surprise maakt.

Wat heb je nodig voor de flamingo surprise?

 • 2 Kartonnen dozen
 • Roze & blauw papier
 • Roze crêpepapier, o.a. te koop bij HEMA
 • 1 Dunne en 1 dikke isolatiebuis, o.a. te koop bij Karwei
 • 2 Wiebel-ogen
 • Witte tape
 • Zwarte tape
 • Lijmstift
 • Voor extra gemak: lijmpistool
 • Dikke, grote naald en draad
 • Schaar
 • Stanleymes
‘Lees ook: Surprise hond maken – Dit schatje wil iedereen voor Sinterklaas!.’

De flamingo surprise maken

 1. Snijd in de onderkant van de doos naast elkaar 2 gaatjes en rijg daar de dunne isolatiebuis doorheen, zodat je doos alvast 2 benen krijgt.
 2. Stop je cadeautje dan ook in de doos, plak de doos dicht en bekleed hem rondom met roze papier. Dit is geen must, want je gaat de doos straks ook beplakken met crêpepapier. Maar het staat wel mooier.
 3. Maak dan van de dikke isolatiebuis de kop van de flamingo. Je snijdt het uiteinde schuin af in de vorm van een snavel. En waar je de buis wil buigen, snijd je kleine inkepingen.
 4. Buig de buis nu in de vorm van een flamingo nek, waarbij je de inkepingen eventueel al kunt vastlijmen met je lijmpistool. Omdat dit niet heel goed blijft zitten, heb ik ook nog een dikke draad door de nek geregen om hem in zijn vorm te houden.
 5. Bekleed de buis dan met roze crêpepapier en aan het uiteinde wit en zwart voor de snavel. Als je dat gedaan hebt, plak je er nog twee wiebel-ogen op.
 6. Snijd een gat in de doos voor de nek en steek die erin.
 7. Knip allemaal vierkantjes van het roze crêpepapier, vouw ze in een soort bloemetje en plak ze op het hele lijf van de flamingo surprise. Alleen de onderkant niet.
 8. Knip uit roze papier 2 voeten en lijm die aan de benen vast.
 9. Je flamingo surprise is nu klaar. Maar je kunt hem eventueel nog op een andere doos plakken, zodat hij kan zitten. Mijn oorspronkelijke doel was om deze flamingo surprise te laten staan, maar daarvoor is het bovenlijf te groot waardoor dat naar voren of achter valt, helaas. Evengoed vind ik mijn zittende flamingo toch heel erg leuk geworden. Ik hoop jij ook!
‘Lees ook: Sinterklaas recepten: 20 zoete & hartige Sinterklaas hapjes om het feest compleet te maken.’

Nog meer surprise inspiratie

Mocht jij nu op zoek zijn naar nog meer leuke surprise inspiratie, dan moet je zeker ook nog even verder kijken op ons blog. Hier vind je nog 25 Sinterklaas surprise ideeën! En we hebben hier ook een heel leuk blog met surprises van papier maché.

En als jij de flamingo surprise gaat maken, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Wil je nu niets meer van ons missen? Abonneer je dan ook nog even (gratis) op ons YouTube kanaal. Daar komt namelijk iedere week een toffe nieuwe creatieve video online.

Flamingo surprise - Een exotische beauty voor Sinterklaas.
Kerstkrans maken met kids
Surprise kat maken - Een simpele maar super leuke surprise

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter