Flipperkast maken

2 maart 2019
Een flipperkast maken - Super tof om te timmeren. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!

Wie houdt de bal het langste in de lucht? Deze super toffe houten flipperkast maken, is al onwijs leuk. En daarna zorgt hij ook nog eens voor urenlang speelplezier.

Wat heb je nodig?

 • Plank hout van zo’n 2 cm dik en zo groot als een A4tje.
 • Spijkers
 • Elastiekjes
 • Hamer
 • 2 IJsstokjes
 • Paperclip
 • Knikker
 • Deze printable
 • Optioneel: verf en/of stiften

De flipperkast maken

 1. Print deze printable uit en leg hem op je houten plankje.
 2. Timmer op iedere stip een spijker in de plank, waarbij de bovenkant uitsteekt. Qua indeling hoef je niet perse die van mij aan te houden. Je kunt ook zelf iets leuks verzinnen, zoals mijn zoontje Finn deed. Zie zijn flipperkast op de foto hieronder.
 3. Span tussen alle spijkers elastiekjes. Je kunt de printable er hierna vanaf trekken.
 4. Maak een paperclip vast aan het elastiekje waarmee je de knikker lanceert.
 5. Maak van de ijsstokjes flippers. Op de foto of in de video kun je goed zien hoe je dat precies doet; je haalt ze tussen de 2 spijkers die vlakbij elkaar staan door en legt ze met de andere kant op de bovenste spijker. Aan die kant doe je het uiteinde van het elastiekje om het stokje heen, zodat hij vast zit.
 6. Je flipperkast is nu in principe af. Maar je kunt hem nog mooier maken door hem te versieren met stift of verf. Schilder er een paar mooie pijlen op of tijgers, emoticons of regenbogen; alles kan, alles mag. En daarna kun je je eigen gemaakte flipperkast uitproberen. Veel plezier!

Tip! Is jouw kind binnenkort jarig? Dan is een flipperkast maken ook een super toffe activiteit voor een kinderfeestje!

Een flipperkast maken van hout - super tof om te doen. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!
Je kunt de Flipperkast indelen en versieren zoals je zelf wil. Deze maakte mijn zoontje Finn helemaal zelf.

Nog meer DIY ideeën

En ga jij deze flipperkast maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij het eindresultaat met mij deelt door Lady Lemonade te taggen op Facebook of Instagram of door de hashtag #LadyLemonade te gebruiken.

Voor meer toffe DIY’s en knutselideeën kun je hier op ons blog terecht. En vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal. Daar publiceren we wekelijks een nieuwe video met toffe knutselideeën, leuke traktaties en meer. Abonneren is gratis en zo mis je niets meer van ons!

Een flipperkast maken van hout - super tof om te doen. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!
Een flipperkast maken van hout - super tof om te doen. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!
Een tulp vouwen van papier
De L.O.L Surprise #Hairgoals serie + give-away

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Marit Duivenvoorde 7 juli 2022 at 8:33 am

  Hoi Annemieke,
  Wat een geweldige DIY! Wij gaan over een paar weken op zomerkamp met de scouts en we hebben dit zeker in ons programma staan! Het is nog best een uitdaging om 57 kids tegelijk aan het werk te zetten, dus we willen het zo soepel mogelijk laten verlopen 😉 Daarom heb ik een paar vragen voor je als je dat niet erg vindt:
  – Hoelang zijn de ijsstokjes die jii gebruikte?
  – Hoe verbind je deze op de juiste manier aan de elastiekjes
  – Zou je nog een keer kunnen uitleggen hoe je die paperclip om het elastiekje vouwt zodat je een lanceerbaan hebt?

  Ik heb gister geprobeerd een voorbeeld te maken, maar dit was nog best ingewikkeld!

 • Laat een reactie achter