Getest: De familie foodbox

11 februari 2016

En? Zijn alle bordjes net netjes leeg gegaan? Of was het weer een strijd met die moeilijke et(t)ers? Normaal gesproken is het hier rond etenstijd alles behalve feest. Finn zit vaak met lange tanden boven zijn eten of kauwt op zijn maaltijd alsof het poep is. En Charlie maakt er liever draaikolken in met zijn bestek (Ja, dat wordt een klerezooi) dan dat hij het opeet. Maar er heeft zich zojuist een wonder voltrokken aan tafel. Er stonden worstjes met aardappelpuree en witte bonen in tomatensaus op het menu. Geen recept van mezelf, maar één van de gerechten uit de familie foodbox van Marley Spoon die we mochten uittesten. En uitgerekend dát vonden de kinderen heerlijk!

foodbox, maaltijdbox, eten, bezorgd, gezinnen, kinderen, volwassenen, maaltijd, diner, avondeten, abonnement, vrijblijvend, moeilijke, eters, lastige, groenten, biologisch, gezond, streek, producten, eerlijke, groente, lusten, niet, familiebox, marley spoIk begon nogal sceptisch aan dat hele foodbox gebeuren, want ik had me al eens laten overhalen om een maaltijdbox van de concurrent te proberen. Stond er zo’n jonge gozer met een keukenschort om voor mijn deur en een enorme vlotte babbel. Maar “snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel” – ze spelen echt op de zwakke punten in van een moeder! – betekende in de praktijk “uren zweten in de keuken voor eten waar niemand in huis enthousiast van wordt”. Snel weer opgezegd dat abonnement! Toch bleven al die foodboxen mijn aandacht trekken. Ik kon er natuurlijk ook nauwelijks omheen met al die verschillende dozen die als wilde paddenstoelen uit de grond schieten. Maar ook het gemak van zo’n box bleef me aanspreken. Mijn hoofd zit altijd zo vol dat er weinig creatieve recepten uit mijn koker komen. Terwijl ik er juist wel van houd om nieuwe dingen uit te proberen. Heerlijk dus als er een paar foodies het creatieve proces voor hun rekening nemen. Zeker als ze daarbij ook nog eens rekening houden met de kleine kritische fijnproevers in ons gezin.

foodbox, maaltijdbox, eten, bezorgd, gezinnen, kinderen, volwassenen, maaltijd, diner, avondeten, abonnement, vrijblijvend, moeilijke, eters, lastige, groenten, biologisch, gezond, streek, producten, eerlijke, groente, lusten, niet, familiebox, marley spoDe gerechten die ze bij Marley Spoon voor ons bedacht hadden – de worstjes met bonen in tomatensaus én een romige pasta met boerenkool en pompoen – vielen in ieder geval bij ons allemaal in de smaak. En de maaltijden stonden in ongeveer een half uur op tafel. Net zo lang als dat ik over mijn eigen brouwsels doe. Wat ik een voordeel vind van Marley Spoon ten opzichte van andere foodboxen is dat het niet helemaal een verrassing is wat er op het menu staat. Je kunt iedere week kiezen uit 7 verschillende recepten. Zo voorkom je dat er een keer iets bij zit wat je echt niet lust. Natuurlijk hangt er best een prijskaartje aan zo’n familiebox; €48,80 voor twee maaltijden voor 2 volwassenen en 2 à 3 kinderen. Maar koop je dezelfde ingrediënten zelf en tel je daar je reiskosten naar de supermarkt bij op en tijd die je kwijt bent met het halen van boodschappen dan valt dit bedrag nog best mee. Het abonnement van Marley Spoon is flexibel. Na het kopen van je eerste doos kun je maaltijden zo vaak als je wilt overslaan of het abonnement zelfs meteen weer stop zetten. Handig als je de box gewoon een keer wilt uitproberen. Ik vond hem in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Hebben jullie ook wel eens een foodbox uitgeprobeerd? Ik ben bijvoorbeeld ook erg benieuwd naar de Allerhande Box van de Albert Heijn. En over de biologische Beebox heb ik ook goeie verhalen gehoord. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!
foodbox, maaltijdbox, eten, bezorgd, gezinnen, kinderen, volwassenen, maaltijd, diner, avondeten, abonnement, vrijblijvend, moeilijke, eters, lastige, groenten, biologisch, gezond, streek, producten, eerlijke, groente, lusten, niet, familiebox, marley spo

Getest: Gyro Bowl - de knoeivrije kom voor kids
Recept: Gekleurde warme chocolademelk

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Marije 11 februari 2016 at 8:58 pm

    Na een jaar Hello Fresh te hebben gehad (original box en familie box) waren we daar op uitgekeken. Nu voor de tweede week de Allerhande box geprobeerd, tot nu toe goed bevallen, helemaal omdat we de boodschappen gelijk laten bezorgen, helemaal luxe. Leuk om te lezen over Marley Spoon. De keuze is momenteel veel en smaken verschillen! Maar of het eten er goed in gaat blijft elke dag weer een verassing 😉 ook bij de Allerhande box.

    • Reply Annemieke 11 februari 2016 at 10:34 pm

      Leuk om te horen Marije! En wat een top combi: én je boodschappen laten bezorgen en dan zo’n box.

    Laat een reactie achter