Foto met illustratie

26 november 2014

Jaren geleden begeleide ik een project voor een uitgever waar tientallen kindjes voor gefotografeerd moesten worden. Hemeltje lief, wat is dat een klus zeg. Ik had medelijden met de fotograaf, kinderen goed op de foto zetten is echt een roeping. Alles moet uit de kast gehaald worden om de kleintjes spontaan in de juiste positie op de camera te krijgen. Zelf loop ik praktisch de hele dag te klikken met mijn iPhone om de meiden een beetje leuk op de gevoelige plaat vast te leggen.

foto-kinderfotografie-kinderen-kind-foto-opdefoto-portret-cadeau-origineel-illustratie-tekening-ladylemonade_nl2De beste foto’s krijg je meestal als ze echt spontaan gemaakt worden. Dani van Oeffelen is fotografe en heeft samen met haar partner Jonas, die grafisch ontwerper is, een ontzettend leuk concept bedacht. In hun studio fotograferen zij kinderen en voorzien vervolgens enkele foto’s van een illustratie in een thema naar wens. Deze foto’s met illustratie zijn een groot succes. Naast dat je hartstikke leuke en originele foto’s krijgt mogen kinderen lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Eigenlijk hebben zij de regie over de fotosessie en mogen ze hun fantasie op hol laten slaan. Ze worden niet gecoached om in een bepaalde positie te gaan staan. Juist dan is het resultaat van de foto een grote verrassing. En hoe leuk is het dat kids zelf het thema van de illustratie mogen kiezen. Eenhoorns, rocklegendes, astronauten, keukenprinsen- en prinsessen zijn inmiddels de geïllustreerde revue gepasseerd.

De kosten van zo’n bijzondere fotoshoot vallen mij echt 100% mee. Je betaalt namelijk voor een fotosessie 99 Euro. Voor dit bedrag krijg je 10 beelden, waarvan 2 geïllustreerd. Heb je 2 kinderen of meer, dan komt er per kind 25 Euro bij, maar ook 5 beelden en 1 illustratie. Regelmatig worden er fotosessies met illustraties georganiseerd. De volgende staat gepland op zondag 14 december. Mocht je nog een gaatje in je agenda vrij hebben en wil je hier bij zijn geef je dan op via [email protected] De studio is gevestigd in Den Haag dus je kunt er meteen een gezellig familiedagje aan vastplakken. Kun je er dit keer niet bij zijn? Niet getreurd, gemiddeld één keer in de maand wordt er een fotoshoot gepland. Wil je liever apart een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook. Houd sowieso de site Uitdemaat.nl goed in de gaten.

DIY: Sinterklaas snoep staf
DIY: Sinterklaas gelukspoppetje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter