Foto muurdecoratie | Geef je huis een persoonlijke touch

9 mei 2023

Een saaie muur in huis kun je op allerlei manieren omtoveren tot een mooie wand. Natuurlijk kun je een prachtig kunstwerk aan de muur hangen, maar hoe leuk is het om je eigen persoonlijke touch te geven aan je interieur?! Met eigen foto’s van speciale momenten kun je een muur superleuk decoreren. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk het beste aan? Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn, de mooiste foto’s afdrukken heb je namelijk binnen een mum van tijd gedaan.

Foto muurdecoratie, zo ga je aan de slag

Je zorgt meteen voor een persoonlijke touch in de ruimte 

Met foto’s kun je zo makkelijk een muur opleuken! Bedenk van te voren welke muur je hiervoor wilt gebruiken en of je misschien voor een speciaal thema wil kiezen. Denk aan familiefoto’s, vakantiefoto’s, landschappen of portretten. Je kunt voor één geweldige foto kiezen of voor een aantal foto’s waar je een collage aan de muur van maakt. Hoe leuk is het als je iedere keer weer die ene foto ziet van die bijzondere reis of dag?! Zo heb je altijd je herinneringen dicht bij je. En je hebt ook altijd meteen een mooi onderwerp om over te praten als je visite krijgt.

Een foto is op vrijwel ieder gewenst formaat af te drukken 

Als je eenmaal je favoriete foto(‘s) hebt geselecteerd kun je gaan nadenken over het formaat. Op het moment dat je een foto online gaat afdrukken, kun je meteen kiezen uit verschillende soorten formaten. Je kunt kiezen voor één grote foto als eye-catcher aan de muur. Ook kun je op een speelse manier omgaan met de ruimte van de muur door meerdere foto’s in verschillende soorten formaten af te drukken. Maak van te voren hiervan een indeling, voordat je de foto’s ophangt, zodat je uiteindelijk de mooiste compositie krijgt. Zo kun je ook al zien of de verschillende kleuren van de foto’s mooi met elkaar matchen.

‘Lees ook: Een tekening van foto laten maken – dit zijn 6 leuke adresjes.

Varieer op het gebied van beelden met kleur en beelden in grijstinten 

Naast dat je kan kiezen voor verschillende foto formaten, kun je ook op het gebied van kleur van de foto afwisselen. Veel mensen kiezen vaak voor een foto in kleur, maar een foto in grijstinten laten afdrukken is ook heel mooi. Dit zorgt voor een stijlvolle en een luxe uitstraling en het past ook nog eens perfect binnen iedere woonstijl. Het is dus een goed idee om van tevoren te kijken naar wat voor stijl je voorkeur op dit moment het meeste uitgaat. Weet je nog niet zo goed wat precies past bij je woonstijl? Kijk dan eerst eens online voor toffe ideeën. Zo vind je binnen no-time volop inspiratie voor je foto muurdecoratie.

De foto(‘s) inlijsten en ophangen

Als je eenmaal je afgedrukte foto(‘s) binnen hebt, kun je deze gaan ophangen. Wil je een fotomuur wat spannender maken, dan is het leuk om bij meerdere foto’s te kiezen voor verschillende lijsten. Je kunt bijvoorbeeld variëren in kleur en materiaal, deze combinatie geeft een speels effect. Denk aan een houten lijst gecombineerd met een zwarte of een gouden fotolijst. Wat je ook nog kunt doen om je muur echt helemaal af te maken is door andere elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, wandplanken of een wandkleed. Zo maak je zelf je eigen unieke en creatieve muur! En last but not least, vergeet tijdens het ophangen niet een waterpas te gebruiken, zo weet je in ieder geval zeker dat de foto’s allemaal recht hangen.

Het leuke van (persoonlijke) foto’s is dat je eindeloos veel creatieve mogelijkheden hebt. Zo kun je een prachtige fotomuur in de woonkamer maken, maar ook in de hal, keuken, slaapkamer of in je werkkamer. Genoeg opties!

Een inloopkast maken doe je zó met dit handige stappenplan!
Huis inrichten? Dit moet je weten voordat je aan de slag gaat

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter