Gardameer wat was je weer heerlijk!

24 augustus 2017
Vakantie aan het Gardameer: Lazise

“Twee keer naar dezelfde plek op vakantie gaan, doen we niet!”, zwoeren we altijd. Maar vorige week kwamen we terug van onze vierde (!) vakantie aan het Gardameer. De prachtige dorpjes met hun stadsmuren, heerlijke restaurants en leuke marktjes, het water voor afkoeling en mooie boottrips, de leuke uitstapjes in de buurt, de ijsjes, de pizza… We kregen er maar geen genoeg van. En daarom hadden we ook deze zomer weer een camping in Lazise geboekt. Mijn favoriete plaats aan het Gardameer. 

Camping Lazise – Piani di Clodia

Vorig jaar zaten we ook in Lazise op Camping Du Parc. En omdat we toen eigenlijk al wisten dat we nog eens terug wilden, zijn we op een camping in de buurt gaan kijken: Piani di Clodia. En die stal meteen het hart van onze kinderen. Leuke speeltuinen verspreid over de camping, mooie huisjes, maar vooral de 7 zwembaden met waterpartijen, wildwaterstromen en talloze glijbanen waar ze zich uren zouden kunnen vermaken. We boekten een maxicaravan waar we tot vorige week een heerlijke vakantie hadden.

Vakantie aan het Gardameer: Camping Piani di Clodia

De camping heeft er in het afgelopen jaar een vijfde ster bij gekregen en dat is verdiend, dat merk je. Een nieuwe speeltuin en miniclub, mooie huisjes en staanplaatsen waarvan veel met uitzicht op het Gardameer, nieuwe sanitairhokken met in één zelfs een mini-spa, overal groen, verschillende restaurants, een supermarkt en zelfs een eigen theater waarin iedere avond een komische show of musical wordt uitgevoerd. Alles is groot, groter, grootst. Normaal houd ik er niet zo van. Maar omdat de zwembaden verspreid zijn en ons huisje redelijk vrijstaand was, heb ik nooit dat hele kolossale gevoel gehad. Voor mij persoonlijk wint Camping Du Parc het nipt, omdat ik vanaf daar lekker Lazise in kon lopen. Daarvoor was Piani di Clodia net iets te ver van het centrum af. Maar er reed een gratis pendelbus en voor de kinderen was dit absoluut het paradijs. Het wordt moeilijk om een plek te vinden die deze ervaring nog kan overtreffen.

‘Lees ook: Het Gardameer met kinderen.’

Leuke plaatsen aan het Gardameer

Het voordeel van vaker naar dezelfde plek op vakantie gaan, is dat je precies weet wat leuk is om te zien en te doen. Zo zijn we bijvoorbeeld gek op het autoluwe Sirmione met zijn prachtige kasteel, lekkere restaurants aan het water (Modi! waar nog steeds hetzelfde leuke personeel werkt) en de optredens van straatartiesten op het plein die er soms te zien zijn als je daar op het terras zit te eten. Ook zijn we weer in Bardolino geweest om een ijsje te eten bij de beroemde Gelateria Castello. We hebben een dagtrip gemaakt naar Venetië, omdat ik daar gewoon naartoe MOET als ik in de buurt ben.

Vakantie aan het Gardameer: Venetië

Er stond een trip naar het romantische plaatsje Borghetto sul Mincio op het programma, waar ik ooit nog eens hoop te trouwen. En we zijn in Peschiera del Garda geweest en natuurlijk heel vaak in Lazise. Alleen al vanwege het fantastische restaurant Al Castello, waar je dineert in een tuin binnen de stadsmuren en het personeel ondanks de drukte van het hoogseizoen altijd vriendelijk is. Mijn maaltijd tip: Tagliatelle con gamberi, scampi e zucchine. En Lazise heeft gewoon de leukste markt van alle plaatsen aan het Gardameer. (Kijk hier voor alle marktdagen.) Wil je meer leuke hotspots van bovenstaande plaatsen dan moet je even mijn blog van vorig jaar lezen.

‘Lees ook: Geboekt! De perfecte kidsproof vakantie.’

Vakantie aan het Gardameer: Borghetto sul Mincio

Parco delle Cascate in Molina

Gelukkig waren er ook nog mooie plekken die we nog niet ontdekt hadden. Zoals Parco delle Cascate in Molina. Dit natuurpark ten noorden van Verona bergt een heleboel prachtige watervallen met daar langs verschillende wandelroutes die qua afstand ook geschikt zijn voor peuters en kleuters. Soms wel steil en over stenen en rotsen, maar wij vonden het met de kids goed te doen.

Vakantie aan het Gardameer: Marco delle Cascate

Ze konden heerlijk door de beekjes banjeren, broodkruimels voeren aan de vissen en van rots naar rots springen. En bij één van de watervallen is een reusachtige schommel waarmee je zo richting de waterval zoeft. Ook leuk voor papa’s en mama’s! De entree van het park is €4,- voor kinderen vanaf 6 jaar en €6,- voor 12 jaar en ouder. Kijk voor meer info op parcodellecascate.it.

‘Lees ook: Toffe vakantietip: Scandinavisch glamperen op een camping bij Venetië.’

Vakantie aan het Gardameer: Marco delle Cascate

Bezoek wijnboer in Valpolicella

Als je terug rijdt van Parco delle Cascate naar het Gardameer rijd je door Valpolicella, een beroemde wijnstreek in Italië. Het is leuk om daar even te stoppen bij een wijnboer om wat wijntjes te proeven en eventueel mee naar huis te nemen. Waarvan de familie Allegrini veruit de bekendste en meest imponerende is. Temidden van de Allegrini wijngaarden ligt hun Villa Della Torre, een renaissance bouwwerk met een imposante spiegelzaal, bijzondere haarden in de vorm van een brullende leeuw, de wijnkelder en een prachtige tuin met vijver en uitgestrekt uitzicht over het landgoed. Het huis zelf wordt niet meer bewoond door de familie, maar er zijn wel drie hotelkamers waar overnacht kan worden. Voor een rondleiding, uitleg in de wijnkelder en wijnproeverij betaal je wel geld. Maar omdat onze kinderen aardig gaar waren, besloten we alleen wat wijn te kopen. En uiteindelijk liet de aardige medewerkster ons toch nog een gedeelte van het huis zien.

Vakantie aan het Gardameer: Allegrini Valle Della Torre

Parco Giardino Sigurtà – één van de mooiste tuinen ter wereld

Nog een mooie plek waar we geweest zijn is Parco Giardino Sigurtà in Valeggio sul Mincio. Meer dan 600.000 vierkante meter tuin. Een prijswinnaar, het is één van de mooisten ter wereld. Je kunt het park al wandelend verkennen, of – vanwege de afmeting van het park – kiezen voor de fiets, een treintje of een golfkarretje inclusief iPad met gids die je langs alle hoogtepunten leidt en meer informatie geeft.

‘Lees ook: 5 kidsproof vakanties in Nederland.’

Vakantie aan het Gardameer: Parco Giardino Sigurtà

De tuin bergt onder andere 18 prachtige vijvers met grote vissen, een bijzondere zonnewijzer, een doolhof van hagen, een kinderboerderij, buxussen in meer dan 40.000 verschillende verrassende vormen een rozenpad met uitzicht op het kasteel van Vallegio en nog veel meer natuurpracht. Tip: Neem wat lekkers te eten en drinken mee en ga lekker picknicken in de tuin. Of trap er een balletje met de kids. Er is altijd een plekje te vinden voor jou helemaal alleen. Een oase van rust tussen al het toerisme rondom het Gardameer.

Vakantie aan het Gardameer: Parco Giardino Sigurtà

Volgend jaar weer?

We hebben echt weer een heerlijke vakantie gehad. Zo cliché, maar echt waar: Als de kinderen het fijn hebben, het jij het ook. Maar volgend jaar gaan we toch echt ergens anders heen. We hebben inmiddels de meeste highlights rondom het Gardameer wel gezien, ik heb nu echt zin in iets nieuws. Dus wie er leuke tips heeft, kom maar door!!

‘Lees ook: De grappigste momenten van onze vakantie aan het Gardameer.’

Vakantie aan het Gardameer: Lazise

Vakantie aan het Gardameer: Lazise

De Efteling voor peuters: dit zijn de leukste attracties voor de kleintjes
Naar de dierentuin: Dit zijn de 10 allerleukste in Nederland!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Sanne Vaanholt-Geerdink 3 augustus 2018 at 2:17 pm

    Super leuke blog weer. Wij gaan dit jaar ook naar Camping Piani di Clodia (al paar keer geweest maar dan zonder kinderen). Is de maxicarvan een aanrader, wij twijfelen een beetje omdat het lijkt alsof je heel dicht op elkaar staat en zo bij elkaar naar binnen ijkt. We willen ook naar Parco delle Cascate in Molina is het een aanrader met een dochter van 2,5 dat er een kleine route is die ze vol kan houden. Of kan ik beter evt een rugzak halen waar ze in kan zitten

  • Laat een reactie achter