Geld verdienen op Koningsdag – 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt

23 april 2019
Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt. Zoals kus de koning.

Finn droomt al een tijdje van een stunt racer – een soort bestuurbare stuntauto – van LEGO, maar het duurt nog even voordat hij jarig is en dus is hij er zelf voor aan het sparen. Iedere euro zakgeld verdwijnt in zijn spaarpot. Hij is nu op de helft van zijn streefbedrag. Maar gelukkig staat Koningsdag voor de deur! Dat is hét perfecte moment om een zakcentje bij te verdienen. Misschien zelfs wel het hele bedrag. Vorig jaar verkochten de jongens met groot succes hun oude speelgoed en zelf gemaakte tekeningen. En voor dit jaar zijn we ook al allerlei originele ideeën voor de vrijmarkt aan het verzinnen…

12x Geld verdienen op Koningsdag

Nagels lakken

Leuke vrijmarkt ideeën - Met nagels lakken kun je een leuk zakcentje bij verdienen!

Ben jij een echte beauty queen of king? Dan is het leuk om je geld op Koningsdag te verdienen met nagels lakken. In de kleuren van de Nederlandse vlag natuurlijk. Maar neem ook van die leuke glitter nagellakjes mee, die zijn ook super populair. Je kunt €0,50 voor het lakken vragen.

‘Lees ook: Koningsdag knutselen – De leukste knutsel ideeën voor 27 april.’

Muziek maken

Voor muzikanten in de dop is Koningsdag een mooi moment voor een openlucht concert. Mijn boys doen dit ook regelmatig buiten Koningsdag om; kleedje op de grond, muziekinstrumenten naar buiten en los. Helaas heeft het ze nog niet de verwachte bergen geld opgeleverd. Maar als je écht over muzikaal talent beschikt, is het een lucratieve manier om geld te verdienen op Koningsdag.

Levende fruitmachine

Een leuk spelletje voor op de vrijmarkt op Koningsdag is de levende fruitmachine.

De leukste manier om geld te verdienen op Koningsdag is wat mij betreft met de Levende Fruitmachine. Je gaat met zijn drieën op een tafel zitten met een fruitschaal met 4 stukken fruit erin op schoot. De inleg is €0,20 of €0,50 voor 3x ‘draaien’. Als de bel gaat, houd je zonder naar elkaar te kijken (doe evt. een blinddoek om) alle drie een stuk fruit omhoog. Bij drie dezelfde wint de inlegger een prijs. Bijvoorbeeld een stuk fruit of iets lekkers.

Raadspelletje

Raadspelletjes doen het ook altijd goed op de vrijmarkt. Koop een grote glazen pot die je tot de rand vult met klein snoepgoed zoals tum tummetjes. Voor €0,20 mag je raden hoeveel snoep erin zit. Heb je het goed? Dan is de pot voor jou. Heb je het niet goed? Dan krijg je alleen één tum tummetje. (Uit een andere snoeppot uiteraard!)

Koningsdag slijm

Met het immer populaire slijm kun je ook je spaarpot goed vullen. Je kunt het van te voren maken en verkopen op de vrijmarkt. Maar je kunt ook al je ingrediënten meenemen en er een workshop van maken. Want ieder kind vindt het lekker om met zijn vingers in de smurrie te zitten. In de video vind je het recept voor het perfecte Koningsdag slijm.

Kus van de Koning(in)

Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt.

Eén van mijn andere favoriete vrijmarkt spelletjes is ‘Kus van de Koning’. Hiervoor print je deze foto’s van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima uit en die hang je op. Voor €0,20 mag iemand met een blinddoek voor en lippenstift op proberen om de koning of koningin op de wang te kussen. Is het gelukt? Dan winnen ze een lekker snoepje.

‘Lees ook: Oranje boven! De lekkerste Koningsdag hapjes.’

Armbandjes maken & verkopen

Knutselen koningsdag - Een armbandje van strijkkralen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Wat ook leuk is om op de vrijmarkt te verkopen, zijn zelfgemaakte Koningsdag armbandjes. Die maak je heel simpel van strijkkralen die je aan een touwtje rijgt. Of je kunt er – net zoals bij het slijm – een workshop armbandjes maken mee geven. Scheelt jou werk! Prijs: €0,50 per armbandje.

Photo booth

Iedereen vind het leuk om een toffe herinnering te hebben aan Koningsdag. Hang daarom een zeil of andere achtergrond op en leg er allerlei verkleedkleding en photo booth props bij. Voor €0,50 kunnen mensen zich bij je verkleden en daarna maak je een foto met hun eigen telefoon. Dan hebben ze hem gelijk zelf en kunnen ze hem ook met vrienden delen.

Complimentjes & knuffels van de koning

Wil je een knuffel of complimentje van deze koning? Dan kost dat €0,10. Hij wil namelijk rijk worden. ;-)

Complimenten & knuffels te koop! Voor €0,10 krijg je een knuffel van deze knappe koning en heeft hij ook nog een mooi compliment voor je. Over je mooie haar, prachtige ogen of lieve lach… Zo geef je iemand een goed gevoel voor de rest van de dag en verdien je zelf ook een leuk extra zakcentje.

Eten verkopen

Een hele dag feest vieren maakt hongerig, dus doe je ook goede zaken als je iets te eten verkoopt. Bijvoorbeeld zelf gemaakte Koningsdag cupcakes, broodjes knakworst of koekjes.

Schminken

Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt. Zoals vlaggetjes schminken.

Nog een leuk vrijmarkt idee is schminken, en daarvoor hoef je echt geen kunstenaar te zijn! Je schaft een schminkstift aan (o.a. hier te koop a €1,99) en tekent voor €0,20 vlaggetjes op de wangen. Een leuke aanvulling is goud schmink waarmee je eventueel ook nog kroontjes op het voorhoofd kunt schilderen.

Slapend rijk worden

Slapend rijk worden... Dat lukt alleen op de vrijmarkt op Koningsdag!

En de laatste manier om geld te verdienen op Koningsdag is slapend! Ga onder een dekbed of in een slaapzak liggen met een bordje erbij: ‘Mijn moeder gelooft niet dat ik slapend rijk kan worden… Bewijs jij haar het tegendeel?!’ Hoed ernaast voor de centjes… Makkelijker geld verdienen bestaat niet!

Wat we doen met de opbrengst

We zijn er nog niet helemaal over uit met welk idee we op de vrijmarkt gaan staan. Maar Finn rekent zich al rijk! Hij wil de opbrengst – samen met de inhoud van zijn spaarpot – op zijn eigen rekening storten om hopelijk zijn droomauto te kopen. Hij heeft een kinderrekening bij ING. Die hebben we 2,5 jaar geleden voor onze beide jongens geopend en eerst vooral als spaarrekening gebruikt. Maar sinds Finn alles wil weten over ‘betalen met een pasje’, hoe online shoppen werkt en waar dat geld op de bank blijft, vonden we het tijd dat hij zijn rekening zelf gaat gebruiken. Hij wil nu ook zijn zakgeld gestort hebben en heeft zijn pasje in zijn eigen portemonnee. Echt baas over zijn eigen geld! Ik vind het wel een goede manier voor hem om met geld te leren omgaan. En gelukkig kunnen wij ook nog een oogje in het zeil houden, omdat zijn rekening gekoppeld is aan onze eigen ‘Mijn ING’.

Al het geld dat Finn verdient op Koningsdag stort hij op zijn eigen rekening bij ING. Hij spaart voor een LEGO race auto.

Heeft jouw kind ook al een eigen rekening waarover hij of zij zelf ‘de baas’ is? Of gaat het zakgeld nog in de spaarpot? Ik ben benieuwd!

De komende tijd zullen we in samenwerking met ING sowieso meer belangrijke zakgeld momenten met jullie delen. Ik vind het leuk om daarover met jullie in contact te zijn. Zijn er dingen waar je tegenaan loopt of waarvan je het leuk zou vinden als we het behandelen in een blog? Dan hoor ik graag van je in een reactie hier onder! En wil je nu alvast meer tips over zakgeld of over hoe je je kind kunt leren omgaan met geld? Neem dan een kijkje op de website van ING.

Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Trashure hunt - Een toffe speurtocht naar zwerfafval voor kids
Herinneringen maken met de oud-Hollandse spelletjes van Lidl

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Leentje 23 april 2019 at 7:55 pm

  Super leuk blog! En ik vind het ook leuk om meer over zakgeld te lezen. Ik ben benieuwd naar hoeveel zakgeld jullie kinderen krijgen en zou daar wel meer over willen lezen. Bij ons zijn de bedragen zo verschillend van wat ik hoor.

 • Reply Mounira 25 april 2019 at 10:15 am

  Leuk geschreven heb het met plezier gelezen,

  Groetjes Mounira

 • Reply Maria 26 april 2019 at 8:12 pm

  Leuk! Een tip (blog) die wat meer handvaten zou geven over hoe je kleine kinderen (vanaf groep 3) laat ervaren dat geld uitgeven daadwerkelijk de ‘stapel’ die je hebt doet slinken. Een digitale transactie kost niemand moeite of pijn, terwijl de uitgave van twee keer een 2euro muntstuk voor heel veel gekreun en gehuil/verdriet zorgt… dit is geen pleidooi voor de terugkeer van cash geld of de zilvervlootweken (wel leuk!), maar een oproep voor tools passend bij déze tijd…. bem benieuwd!

 • Reply Maria 26 april 2019 at 8:28 pm

  Oh ja, en dat het niet in dezelfde snelheid er (dus) weer bij komt😉

 • Laat een reactie achter