Geld verdienen op Koningsdag | 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt

23 april 2019
Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt. Zoals kus de koning.

Koningsdag staat voor de deur! En dat is hét perfecte moment voor kinderen om een zakcentje bij te verdienen. Je kunt natuurlijk je oude speelgoed of de kleding die je niet meer past verkopen. Maar er zijn ook originelere manieren om geld te verdienen op Koningsdag. Wij hebben 12 super leuke ideeën voor de vrijmarkt voor je op een rij gezet.

12 Leuke manieren om geld te verdienen op Koningsdag

Nagels lakken

Leuke vrijmarkt ideeën - Met nagels lakken kun je een leuk zakcentje bij verdienen!

Ben jij een echte beauty queen of king? Dan is het leuk om je geld op Koningsdag te verdienen met nagels lakken. In de kleuren van de Nederlandse vlag natuurlijk. Maar neem ook van die leuke glitter nagellakjes mee, die zijn ook super populair. Je kunt €0,50 voor het lakken vragen.

‘Lees ook: De leukste knutsel ideeën voor Koningsdag.’

Muziek maken

Voor muzikanten in de dop is Koningsdag een mooi moment voor een openlucht concert. Mijn boys doen dit ook regelmatig buiten Koningsdag om; kleedje op de grond, muziekinstrumenten naar buiten en los. Helaas heeft het ze nog niet de verwachte bergen geld opgeleverd. Maar als je écht over muzikaal talent beschikt, is het een lucratieve manier om geld te verdienen op Koningsdag.

Levende fruitmachine

Een leuk spelletje voor op de vrijmarkt op Koningsdag is de levende fruitmachine.

De leukste manier om geld te verdienen op Koningsdag is wat ons betreft met de Levende Fruitmachine. Je gaat met zijn drieën op een tafel zitten met een fruitschaal met 4 stukken fruit erin op schoot. De inleg is €0,20 of €0,50 voor 3x ‘draaien’. Als de bel gaat, houd je zonder naar elkaar te kijken (doe evt. een blinddoek om) alle drie een stuk fruit omhoog. Bij drie dezelfde wint de inlegger een prijs. Bijvoorbeeld een stuk fruit of iets lekkers.

Raadspelletje

Raadspelletjes doen het ook altijd goed op de vrijmarkt. Koop een grote glazen pot die je tot de rand vult met klein snoepgoed zoals tum tummetjes. Voor €0,20 mag je raden hoeveel snoep erin zit. Heb je het goed? Dan is de pot voor jou. Heb je het niet goed? Dan krijg je alleen één tum tummetje. (Uit een andere snoeppot uiteraard!)

Koningsdag slijm

Met het immer populaire slijm kun je ook je spaarpot goed vullen. Je kunt het van te voren maken en verkopen op de vrijmarkt. Maar je kunt ook al je ingrediënten meenemen en er een workshop van maken. Want ieder kind vindt het lekker om met zijn vingers in de smurrie te zitten. In de video hierboven vind je het recept voor het perfecte Koningsdag slijm.

‘Lees ook: Oranje boven! De lekkerste Koningsdag hapjes.’

Kus van de Koning(in)

Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt.

Eén van onze andere favoriete vrijmarkt spelletjes is ‘Kus van de Koning’. Hiervoor print je deze foto’s van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima uit en die hang je op. Voor €0,20 mag iemand met een blinddoek voor en lippenstift op proberen om de koning of koningin op de wang te kussen. Is het gelukt? Dan winnen ze een lekker snoepje.

Armbandjes maken & verkopen

Knutselen koningsdag - Een armbandje van strijkkralen & nog 11 toffe andere knutselideeën.

Wat ook leuk is om op de vrijmarkt te verkopen, zijn zelfgemaakte Koningsdag armbandjes. Die maak je heel simpel van strijkkralen die je aan een touwtje rijgt. Of je kunt er – net zoals bij het slijm – een workshop armbandjes maken mee geven. Scheelt jou werk! Prijs: €0,50 per armbandje.

Photo booth

Iedereen vind het leuk om een toffe herinnering te hebben aan Koningsdag. Hang daarom een zeil of andere achtergrond op en leg er allerlei verkleedkleding en photo booth props bij. Voor €0,50 kunnen mensen zich bij je verkleden en daarna maak je een foto met hun eigen telefoon. Dan hebben ze hem gelijk zelf en kunnen ze hem ook met vrienden delen.

Complimentjes & knuffels van de koning

Wil je een knuffel of complimentje van deze koning? Dan kost dat €0,10. Hij wil namelijk rijk worden. ;-)

Complimenten & knuffels te koop! Voor €0,10 krijg je een knuffel van deze knappe koning en heeft hij ook nog een mooi compliment voor je. Over je mooie haar, prachtige ogen of lieve lach… Zo geef je iemand een goed gevoel voor de rest van de dag en verdien je zelf ook een leuk extra zakcentje.

‘Lees ook: Een heleboel leuke kleurplaten voor Koningsdag (gratis downloaden!)

Eten verkopen

Een hele dag feest vieren maakt hongerig, dus doe je ook goede zaken als je iets te eten verkoopt. Bijvoorbeeld zelf gemaakte Koningsdag cupcakes, broodjes knakworst of koekjes.

Schminken

Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt. Zoals vlaggetjes schminken.

Nog een leuk vrijmarkt idee is schminken, en daarvoor hoef je echt geen kunstenaar te zijn! Je schaft een schminkstift aan (o.a. hier te koop a €1,99) en tekent voor €0,20 vlaggetjes op de wangen. Een leuke aanvulling is goud schmink waarmee je eventueel ook nog kroontjes op het voorhoofd kunt schilderen.

Slapend rijk worden

Slapend rijk worden... Dat lukt alleen op de vrijmarkt op Koningsdag!

En de laatste manier om geld te verdienen op Koningsdag is slapend! Ga onder een dekbed of in een slaapzak liggen met een bordje erbij: ‘Mijn moeder gelooft niet dat ik slapend rijk kan worden… Bewijs jij haar het tegendeel?!’ Hoed ernaast voor de centjes… Makkelijker geld verdienen bestaat niet!

‘Lees ook: De leukste spelletjes & activiteiten voor Koningsdag.’

We hopen dat al deze ideeën voor de vrijmarkt je inspireren om zelf ook op een leuke manier geld te verdienen op Koningsdag! En natuurlijk dat je er een leuk zakcentje aan over houdt. Heb jij zelf ook nog leuke ideeën of tips? Laat die dan vooral aan ons weten in een reactie onder dit blog. Zo helpen we elkaar weer aan nieuwe inspiratie!

Heel veel plezier op Koningsdag!

Al het geld dat Finn verdient op Koningsdag stort hij op zijn eigen rekening bij ING. Hij spaart voor een LEGO race auto.
Trashure hunt - Een toffe speurtocht naar zwerfafval voor kids
Herinneringen maken met de oud-Hollandse spelletjes van Lidl

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Leentje 23 april 2019 at 7:55 pm

  Super leuk blog! En ik vind het ook leuk om meer over zakgeld te lezen. Ik ben benieuwd naar hoeveel zakgeld jullie kinderen krijgen en zou daar wel meer over willen lezen. Bij ons zijn de bedragen zo verschillend van wat ik hoor.

 • Reply Mounira 25 april 2019 at 10:15 am

  Leuk geschreven heb het met plezier gelezen,

  Groetjes Mounira

 • Reply Maria 26 april 2019 at 8:12 pm

  Leuk! Een tip (blog) die wat meer handvaten zou geven over hoe je kleine kinderen (vanaf groep 3) laat ervaren dat geld uitgeven daadwerkelijk de ‘stapel’ die je hebt doet slinken. Een digitale transactie kost niemand moeite of pijn, terwijl de uitgave van twee keer een 2euro muntstuk voor heel veel gekreun en gehuil/verdriet zorgt… dit is geen pleidooi voor de terugkeer van cash geld of de zilvervlootweken (wel leuk!), maar een oproep voor tools passend bij déze tijd…. bem benieuwd!

 • Reply Maria 26 april 2019 at 8:28 pm

  Oh ja, en dat het niet in dezelfde snelheid er (dus) weer bij komt?

 • Laat een reactie achter