Hulpmiddel voor drukke mama’s

12 augustus 2015

De zomervakantie loopt op zijn eindje en de luiheid maakt plaats voor actie in de tent. Met je slaperige hoofd nog eventjes een flinke knal op je wekker geven voor nog zo’n heerlijk snooze momentje is voorbij. Dat kreng blijft nu net zo lang herrie maken totdat je in beweging komt. Er natuurlijk van uitgaande dat je niet voor zevenen al wakker bent geblèrd door een kleine ukkepuk die de dag dolgraag wilt beginnen. School gaat weer beginnen, de sport en andere hobby activiteiten worden weer opgepakt, verjaardagen, afspraken het hele circus gaat weer van start. De taak van ‘agendabeheer’ voor het hele gezin is meestal toch weggelegd voor de mama. Lucky you!!! Om te voorkomen dat in alle drukte onze hersenen ook eens wat dreigen te vergeten moeten we de boel een beetje op orde houden. Dit zijn een paar handige familie planners die je hopelijk kunnen helpen het overzicht te bewaren in de hectiek. En zo gaan we gewoon weer vol gas het nieuwe schooljaar in.

1. Family planner
Deze family survival planner is onmisbaar in een druk gezin. Hang de planner op de koelkast, in het toilet of op een andere centrale plek in het huis. Het geeft in één overzicht de maandelijkse afspraken weer verdeeld over twee pagina’s. Daarnaast kunnen de kinderen aan de slag met de kleurstickers en krijg je ook nog handige en praktische tips. De vakanties en feestdagen staan er ook al voor je in dus je bent helemaal op de hoogte. De planner is te koop bij Gezinnig.

planner-agenda-afspraken-druk-organiseren-gezin-uitjes-weekend-school-activiteiten-orde-ladylemonade_nl
2. Cozi Family Organizer

Met deze app heb je het reilen en zeilen van de hele familie altijd bij de hand. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store. Alle afspraken kun je er in kwijt, met gebruik van kleuren heb je duidelijk overzicht. Je kunt afspraken erin zetten die de rest van het gezin ook kunnen zien. De agenda voor de komende week kan vanuit de app via mail verstuurd worden naar je partner of naar iemand anders binnen of buiten het gezin zodat geen afspraak gemist kan worden. Er is ook ruimte om je boodschappenlijstje te maken, die je in de supermarkt weer per item kan afvinken. Klinkt ideaal, zo kun je ook echt niets meer vergeten tijdens het boodschappen doen. De optie ‘To Do list’ is fijn voor alle dingetjes die nog gedaan moeten worden. Deze lijstjes kun je per onderwerp aanmaken. In de Cozi’s ‘Journal’ kun je alle speciale momenten vastleggen die je niet wilt vergeten. Foto’s kun je hierin bewaren en delen, papa of mama hoeft zo niets te missen van de belangrijke mijlpalen van hun oogappeltje(s).

planner-agenda-afspraken-druk-organiseren-gezin-uitjes-weekend-school-activiteiten-orde-ladylemonade_nl2
3. Muursticker krijtbord maandplanner
Dit vind ik ook een top idee om het overzicht te houden. Binnen één oogopslag zie je meteen wat er op de agenda staat. Deze krijtbordsticker kun je op een mooi plekje in de keuken of in de gang op de muur plakken. De sticker is verkrijgbaar via Zoedt.


4. Mijn dagritme pictogrammen
Deze manier van plannen vind ik zóóóóó leuk. Door gebruik te maken van allerlei leuke ontworpen magneet pictogrammen kun je een geweldig planbord maken. Het creëert duidelijkheid, structuur en overzicht en geeft rust. En dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook meteen hartstikke leuk uit. De basispictogrammen zijn verdeeld in de drie dagdelen: ochtend, middag en avond. Ze hebben allemaal hun eigen achtergrondkleur (geel, lichtblauw en blauw). Deze zijn meteen herkenbaar voor iedereen binnen het gezin. De categorieën, zoals activiteiten, sport & hobby, klusjes en bijzondere dagen vullen de rest van de planning aan. Ook allemaal in hun eigen achtergrondkleur. Mijn dagritme pictogrammen zijn hier verkrijgbaar.

5. Free printable planner
Dit is een Free Printable Daily Planner waarmee je al je afspraken kunt bijhouden en een overzicht kunt maken van je to-do lijst. Ook je boodschappen uitgaven kun je er in kwijt. Op deze manier krijg je maandelijks een duidelijk kostenoverzicht. Altijd handig toch?! Wat moet je doen? Download de planner hier, print het document en het plannen kan beginnen.
Succes mama’s met het nieuwe schooljaar! En denk af en toe nog eventjes terug aan die heerlijk relaxvakantie.
Tea time
Bikiniproof in 5 weken: Het resultaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter