Stop nooit met dromen – een carrière move is altijd mogelijk

11 oktober 2018

‘Mama, later als ik groot ben wil ik schoonmaakster worden.’ Als klein meisje vond ik het heerlijk om te poetsen en stond ik regelmatig de keuken voor mijn moeder te schrobben. Ergens in de jaren daarna ben ik helaas mijn liefde voor het poetsen kwijtgeraakt en zijn er inmiddels allemaal andere jobs de revue gepasseerd. In je leven veranderen je dromen steeds, ook als je voor het eerst moeder wordt verandert je blik op de toekomst en krijgen je wensen weer een andere vorm. Vandaag is het ‘Wereldmeisjesdag’ en vraagt het merk Barbie extra aandacht voor hun campagne You Can Be Anything! Ieder meisje moet namelijk haar dromen kunnen waarmaken. Dit geldt natuurlijk voor iedere leeftijd, jong of oud volg je hart. Misschien ben ik wel een goed voorbeeld dat eigenlijk alles mogelijk is, zolang je er zelf maar in gelooft. 

Van schrobben naar ……..

Na mijn schoonmaak verliefdheid wilde ik het liefst iets doen waarbij ik mensen kon helpen. Het leek me geweldig om kinderpsychologie te gaan studeren en iets te kunnen doen voor kinderen die het moeilijk hadden. Totdat ik opeens tot het besef kwam dat ik daar misschien zelf een iets te emotioneel persoon voor zou zijn. Ik zag het al helemaal voor me dat ik tijdens een consult met ouders en kind een potje mee ging janken. Hmmm, misschien toch niet zo’n heel goed idee! Uiteindelijk schoot ik door naar een hele andere kant, ging ik Commerciële Economie studeren en was mijn eerste baan bij Disney. Een fantastische job waar ik de meest geweldige dingen heb meegemaakt. Na drie jaar begon het weer te kriebelen, er zijn nog zoveel andere toffe banen dacht ik. Mijn zinnen had ik gezet op een reclamebureau dat gespecialiseerd was in kindermarketing. De doelgroep kids was blijkbaar toch wel mijn favoriet.

 

Zoveel keus

Het bleef bij mij de kop opsteken om mensen te helpen, dus volgde ik mijn hart en ging ik na een jaar toch bij een zorginstelling werken. Een hele mooie en leerzame beleving, maar was dit echt wat ik wilde? Mensen om mij heen dachten vaak ‘Cynthia vliegt alle kanten op’. Ik wilde vooral alles uit mezelf halen en later geen spijt krijgen van de dingen die ik niet heb gedaan. Waarom zou ik me vastleggen aan één ding terwijl er zoveel leuke banen en branches zijn?! Voor ik het wist werkte ik daarna op de inkoopafdeling van één van de grootste drogisterij retailers. Stiekem had ik ook nog een grote voorliefde voor interieur gekregen, dus ging ik tijdens mijn baan aan de slag met een opleiding binnenhuisarchitectuur. Waarom niet? Natuurlijk was het flink aanpoten, maar als je iets zo ontzettend leuk vindt dan ga je ervoor. En om uiteindelijk ervaring op te doen in de interieurstyling, ging ik één dag in de week – naast mijn baan – stage lopen als visual merchandiser bij Ikea. Super gaaf!

Blogger en mama worden

Eenmaal zwanger van Reva kreeg ik last van allerlei nieuwe hersenspinsels. Hoe cool zou het zijn om een blog te starten en te schrijven over allerlei leuke kidsproof onderwerpen? Schrijven over kinderkamer interieurs – uiteraard 😉 -, knutselideeën geven die voor iedere mama haalbaar zijn, leuke uittips en persoonlijke verhalen. Een inspiratieplatform om drukke mama’s een handje te helpen!

Vijf jaar geleden zijn Annemieke en ik met onze mamablog Lady Lemonade gestart. Super gaaf om te doen, maar ook een pittige combinatie met onze banen toentertijd, twee kleine baby’s en allebei een enorme verbouwing. Als je iets doet wat je zo leuk vindt en waar je zo ontzettend happy van wordt dan ga je gewoon. Uiteindelijk hebben we onze banen opgezegd, hebben we de verbouwingen overleefd en werken we nu fulltime aan de blog en verdienen we ons geld ermee. Van geen enkele baan heb ik spijt, alle ervaringen hebben voor mij de droombaan gecreëerd waar ik altijd op zoek naar was.

 

Later als ik groot ben word ik…….

De instelling die ik voor mezelf altijd heb gehad geldt ook voor Reva en Lucy. Ze kunnen alles worden wat ze willen! Lucy ziet zichzelf later wel als prinses en Reva twijfelt nog tussen ballerina en dierenarts. Mij maakt het niet uit, ik hoop dat als ze groter zijn ook op ontdekkingstocht gaan en doen waar ze heel gelukkig van worden. Toch is dit niet vanzelfsprekend en worden er helaas wereldwijd nog heel veel meisjes achtergesteld, alleen maar omdat ze meisjes zijn. Bizar toch?! Barbie wil op Wereldmeisjesdag extra aandacht schenken aan hun campagne You Can Be Anything! Waar ook ter wereld, alle meisjes moeten namelijk hun dromen en wensen kunnen laten uitkomen. Barbie laat met de verschillende Barbiepoppen in alle maten, stijlen en huidskleuren meisjes zien dat ze later alles kunnen worden wat ze willen zijn, elk beroep, elke stijl en elke type vrouw.

 

You Can Be Anything!

Wil jij ook iets anders qua werk of wil je je leven anders inrichten, bedenk dat alles mogelijk is. Ook als je een druk gezin hebt! Je hoeft niet meteen je hele leven overhoop te gooien, maar begin met kleine stapjes.

  • Schrijf in een paar kernwoorden op wat je graag zou willen, wat zijn je dromen en waar word je blij van?
  • Kijk om je heen of er mensen zijn die je kunnen helpen of advies kunnen geven of schakel een coach in.
  • Ga op onderzoek uit en zorg dat je informatie verzameld. Lees een speciaal boek, volg een cursus, bezoek een evenement of een lezing.
  • Denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.
  • Gooi al je energie erin en werk er hard voor, niets gaat vanzelf.

Je zal zien dat soms de oplossingen veel meer binnen handbereik liggen dan je zelf denkt.

LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
15 Toffe kinderspeelhoek ideeën voor in de kinderkamer of woonkamer + tips

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Geralda 18 oktober 2018 at 1:24 pm

    Wauw wat een inspirerend verhaal. En stiekem ben ik jaloers. Ik ben zo,”n persoon die vanalles leuk vind enorm creatief is. Maar ook een chaot. Daarnaast niet weet wat ze nou werkelijk wil. Een blog beginnen en mijn creatieve dingen aan de buitenwereld laten zien lijkt me ontzettend gaaf. Maar de durf om het gewoon te doen is er niet. Wat als… Spookt er constant door mijn hoofd. En dan die combi nog met je gezin. Hoe doe je het. Knap en inspirerend!

  • Laat een reactie achter