Mom struggles: Gezond drinken voor kinderen – Wat geef jij?

22 oktober 2018
Wat is nu gezond drinken voor kinderen? Er zit een groot verschil tussen wat mijn kids graag lusten en wat goed voor ze is.

Als moeder ben ik altijd behoorlijk zoekende naar dingen die een gezonde keuze zijn voor mijn kinderen en die ze ook nog lekker vinden. Want dat zijn twee dingen die vaak mijlenver uit elkaar liggen. Vraag ik bijvoorbeeld wat ze het liefste willen drinken, dan is het nooit water, maar altijd sap of limonade. Want dat is zoet en dus lekkerder. 

Gezond drinken kinderen

Die voorkeur voor zoet heb ik er vroeger zelf met de paplepel in gegoten. Toen mijn kinderen jong waren, was ik nog niet zo heel erg bewust met voeding bezig. Of eigenlijk wel met eten, maar niet met drinken. Naast de melkvoeding was niet water, maar diksap de standaard, gevolgd door aanmaaklimonade. En probeer je kids dan nog maar eens water te ‘leren’ drinken. Het gat tussen water en andere dranken was bovendien ook enorm; het was óf gemeentepils óf een mierzoet suikerbommetje met nauwelijks keuze daar tussenin. Maar gelukkig zijn er nu wél hele lekkere, verantwoorde compromissen.

‘Lees ook: Gezond broodbeleg: 10x inspiratie voor een gezonde boterham.’

Verantwoord én lekker drinken

Wij drinken nu bijvoorbeeld graag de sappen van Van de Boom. Dat zijn vruchtensappen met 30% minder suiker waar verfrissend water aan is toegevoegd en zonder kunstmatige kleur- en zoetstoffen. Het verschil met andere vergelijkbare drankjes is dat deze sappen ondanks het toegevoegde water nog steeds vol zijn van smaak en écht even lekker zijn als een 100% vruchtensap met meer suiker. Charlie drinkt het liefst peer, Finn appel en soms mixen we ze ook. Behalve de vruchtensappen heeft Van de Boom ook nog heerlijke limonade siropen met 30% minder suiker. Ook deze zijn zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen. En voor iedere smaak is er een keuze; peer, framboos, bosvruchten, aardbei en tropical.

Wat is nu gezond drinken voor kinderen? Er zit een groot verschil tussen wat mijn kids graag lusten en wat goed voor ze is.

#Mamaappelsap

Bij ons is er inmiddels meer balans. De jongens krijgen nu water mee naar school. En als ze thuis komen, dan mogen ze zelf kiezen. Want dat is voor mij één van de ultieme moederschap momentjes; na school samen wat lekkers drinken en even kletsen over hoe hun dag was. Mét een glas limonade of sap. Ons #mamaappelsap moment.

‘Lees ook: 6x gezonde én lekkere tussendoortjes.’

Win een Van de Boom sappen en siropen pakket

Ik ben benieuwd wat jullie kinderen drinken de hele dag? En wat vind je van de meer verantwoorde drankjes voor kids die nu allemaal te koop zijn? Misschien lijkt het je ook wel leuk om de Van de Boom sappen en siropen een keer uit te proberen? Doe dan mee met onze winactie!

Bedenk een woordgrap met #….. sap – zoals #vriendsap, #moedersap of #zwangersap – en deel deze met ons onder onze Instagram of Facebook post of door onder deze blog een reactie achter te laten. Onder alle inzendingen verloten we volgende week een sappen pakket!

 

Deze blogpost is een betaalde samenwerking.

LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
14 x Verjaardagstaart ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Resi 23 oktober 2018 at 7:50 pm

  #watsapp (whatsapp)

 • Reply Anita Sargentini 25 oktober 2018 at 12:04 pm

  #sapperdeflapgeefmijmaarappelsap

 • Reply Marjo Van leeuwen 27 oktober 2018 at 8:01 am

  Onze kinderen dronken ook te veel zoet. Dus zijn wij idd ook ober gegaan op water mee naar school en uit school mogen ze limonade (Zo gezond mogelijk variant) drinken ze papasap( zo noemde onze zoon vanaf dat hij kon praten crystal clear want dat drinkt mijn man altijd) of spa rood oftewel #mamasap (dat is namelijk mijn favoriet) maar ik ben wel heel benieuwd naar van de Boom sappen. Wie weet wordt dan wel ons favosapje

 • Reply Helma keijzer 27 oktober 2018 at 10:44 pm

  Ze mogen in het weekend icetea zonder prik of dubbelfris.
  Door de weeks water, thee, siroopje. Ze lusten allebei geen melk.
  De oudste is nu 8 en mag op een feestdag prik. Dat is toch echt iets magisch.
  De pakjes ken ik wel, de siroop zou ik graag proberen.
  Uit school iets lekkers en sap #kletssap

 • Reply Marjolijn Hund 28 oktober 2018 at 12:03 pm

  Ons klein kind drinkt meestal water, melk, kefir of appelsap. We geven zo min mogelijk suiker en liefst biologisch. Daar hoort natuurlijk de natuursap en babbelsap bij. ( babbelen vind ze een prachtig woord ?)

 • Laat een reactie achter