Glow in the dark verf | Lichtgevende verf & kunstwerken maken met kids

17 oktober 2021
Glow in the dark verf | Zelf lichtgevende verf & kunstwerken maken met kinderen.

Glow in the dark verf is magisch. Je kunt er lichtgevende kunstwerken mee maken die écht oplichten in het donker. En het is heel simpel om de verf zelf te maken. Een super toffe activiteit voor kinderen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de glow in the dark verf maken kunt.

Wat heb je nodig voor het maken van glow in the dark verf?


 • Gewone verf
 • Glow in the dark pigment poeder, o.a. te koop bij Amazon.nl
 • Roerstokje
 • Papier of schildersdoek om je kunstwerk op te maken
 • Kwasten
‘Lees ook: Geweldige activiteiten & spelletjes voor kinderen in het donker.’

Tip!
Met glow in the dark pigment poeder kun je niet alleen lichtgevende verf maken. Maar je kunt er ook glow in the dark slijm mee maken. Of je maakt zelf klei en voegt aan dit klei recept wat pigment poeder toe. Zo kun je allemaal geweldige lichtgevende kunstwerken maken en heb je extra veel plezier van je aankoop.

Lichtgevende glow in the dark verf maken

 1. Doe wat verf op een schoteltje.
 2. Schep dan wat glow in the dark poeder bij de verf. De verhouding is ongeveer 1 deel poeder op 2 delen verf. Je kunt ervoor kiezen om met één kleur te verven of om verschillende kleuren verf te gebruiken.
 3. Roer het poeder door de verf totdat het helemaal is opgenomen.
 4. Je glow in the dark verf is nu klaar en je kunt ermee gaan verven. Als je het licht uitdoet, zul je zien dat de verf al oplicht. En als de verf droger wordt, gaat hij nog feller schijnen. Wil je een extra wow effect? Dan kun je je kunstwerk ‘opladen’ door het even te beschijnen met een uv of black light lampje. Moet je zien hoe gaaf het er dan uitziet!

En, ben je onder de indruk van dit geweldige lichtgevende kunstwerk? Als je zelf ook glow in the dark verf gaat maken, dan vind ik het leuk om van je te horen of het is gelukt. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of – nog leuker – je deelt een foto van jouw glow in the dark creaties op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

‘Lees ook: Knutselen met verf | 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen.’

Nog meer leuke activiteiten voor kinderen

Behalve deze verf vind je op onze website nog veel meer originele activiteiten voor kinderen. Zo leren we je hier bijvoorbeeld hoe je een stop motion filmpje kunt maken met je eigen speelgoed. En houd je kind van proefjes doen, maak dan bijvoorbeeld eens dit roomijs zonder dat er een vriezer aan te pas komt. Verder vind je hier op onze website ook nog een heleboel andere leuke dingen om te doen met kinderen. En wil je helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt iedere week een nieuwe video die jij dan als eerste ziet!

12 Geweldige spelletjes & activiteiten voor kinderen in het donker
Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Lisa 20 augustus 2022 at 8:32 pm

  Dit is echt super leuk om te doen! Dankjewel voor het delen hoe je heel makkelijk zelf glow-in-the-dark verf kan maken! Het poeder werkt echt heel goed, we hebben er plezier van gehad. Groeten, Lisa

 • Laat een reactie achter