Tips voor langblijvende krullen in steil haar

2 februari 2023
Tips voor langblijvende krullen in steil haar

Heb jij of je dochter steil haar en blijven krullen nooit lang zitten? Dan komen de tips uit dit artikel als geroepen. Het is super frustrerend als jouw kapsel na al die tijd en moeite binnen een uurtje alweer is uitgezakt. Gelukkig zijn er een aantal trucs om langer te genieten van een prachtige bos krullend haar. Je leest het hieronder!

Met deze tips blijven krullen langer zitten

1# Koop een professionele krultang

Hoe beter de kwaliteit van jouw tools, hoe beter het resultaat. Het loont om te investeren in een professionele krultang van een merk zoals BabylissPro. Deze krultangen worden ook gebruikt door kappers en haarstylisten. Je kunt daarnaast mooi krullend haar creëren met een stijltang, al heeft dat wat meer oefening nodig. Een krulborstel (ook wel föhnborstel) werkt bij steil haar minder goed. Hiermee kun je het haar wel slag en meer volume geven, maar geen langblijvende krullen.

2# Gebruik de juiste producten

Breng voordat je begint een beschermend haarproduct in je haar aan. De hittebescherming kan schade door de warmte beperken. Er zijn bovendien heat protection sprays verkrijgbaar die direct voor meer volume zorgen. Dat is bij steil haar altijd welkom! Breng ook nadat je klaar bent met je haar een goede haarspray aan om de krul langer vast te houden. Gebruik eventueel nog wat volumespray/textuurspray bij de haaraanzet.

‘Lees ook: Een beauty kinderfeestje organiseren? Zo doe je dat!

3# Probeer verschillende technieken

Er zijn allerlei manieren om krullend haar te maken. Probeer verschillende technieken uit om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Let op de dikte van de krultang, de manier van omslaan bij een stijltang en de richting van de krullen. Oefening baart kunst!

4# Zet de krullen vast

Als je eenmaal een goede krul in je haar hebt gemaakt, is het slim om het meteen vast te zetten. Rol de krul op en zet het met een speldje vast op je hoofd. Ga daarna pas verder met het volgende plukje haar. Op deze manier blijft de krul uiteindelijk langer zitten.

5# Föhn op de koude stand

Zodra alle krullen erin zitten en met speldjes vast zijn gemaakt, föhn je alles nog even op de koude stand. De koude lucht van de föhn koelt de warme krullen snel af. Hierdoor behouden ze langer hun vorm.

6# Gebruik conditioner in de puntjes

Steil haar hangt van zichzelf al slap naar beneden. Wanneer je conditioner gebruik in je hele haar, wordt de futloze look vanaf de wortel versterkt. Gebruik bij het wassen van je haren daarom alleen crèmespoeling voor de puntjes. Zo behoudt de rest van je haar nog wat textuur. Wil je jouw steile haar krullen vlak na het douchen? Föhn je haren dan ondersteboven om direct een volume boost te geven.

Geen tijd voor de sportschool? 5 Alternatieven om toch te sporten
Werken als zzp'er? Dit moet je regelen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter