Halloween hapjes | 30+ Griezelige recepten, snacks & traktaties voor Halloween

28 oktober 2023
Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Organiseer je een Halloween feestje en wil je daarvoor graag wat griezelige én lekkere hapjes maken? Dan vind je tussen deze ideeën vast en zeker inspiratie. Of je nu graag zoete of hartige Halloween hapjes wilt maken of gezonde Halloween snacks of traktaties; ze staan er allemaal tussen. En je hoeft er geen uren voor door te brengen in de keuken. De meeste van deze Halloween recepten heb je binnen een half uurtje gemaakt!

Meer dan 30 leuke én lekkere Halloween hapjes, snacks & traktaties

Spook soepstengels

Een simpele, maar super leuke Halloween traktatie is een spook soepstengel. Je maakt ze door soepstengels in gesmolten, maar enigszins afgekoelde witte chocolade te dippen. En voor het mooiste effect doe je dat twee keer. Leg de soepstengels na iedere dip op een bakpapiertje in de koelkast, zodat ze snel stollen. En vergeet geen eetbare oogjes (te koop bij Bol.com) in de chocola te steken na de laatste dip. Als je chocola toch nog wat warm en dus vloeibaar is, wacht dan even met de ogen tot de chocola iets dikker is zodat de ogen er niet afzakken. Als de spookjes gestold zijn, kun je er met eetbare stift of een decoratiestift nog een mondje op tekenen.

‘Lees ook: Drollenkoekjes – Hét succes recept voor deze lekkere ‘vieze’ kindertraktatie.’

Mummie worstenbroodjes

Deze worstenbroodjes zijn niet alleen super leuk om te zien, maar ze smaken echt mumm.. eh yummie! En kids die al wat ouder zijn, kunnen deze Halloween hapjes helemaal zelf maken. Hoe je dat doet, zie je in de video.

Gezonde Halloween hapjes

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Wil je leuke Halloween hapjes op tafel zetten, maar het liefst wel gezonde? Dan vind je deze banaan spookjes, mandarijn pompoentjes en druiven ogen vast tof! In de mandarijntjes steek je een stukje selderij als steeltje. En de gezichtjes op de mandarijn en bananen teken je erop met een chocolade decoratiestift (van Dr. Oetker). De eetbare oogjes voor op de druiven kun je o.a. kopen bij Bol.com en plak je erop met wat glazuur of de decoratiestift.

Monster koekies

Dit zijn geen koekiemonsters, maar monster koekies. De basis van deze Halloween traktatie is een American cookie die je zelf kunt bakken of kunt kopen. En daarop maak je met stukjes marshmallow ogen en een mond. De pupillen van de monster koekies zijn bruine smarties.

Popcorn spookjes en chips pompoenen

Dit is ook een hele leuke en simpele Halloween traktatie. Je vult een boterhamzakje of cellofaan zakje (o.a. te koop bij Bol.com) met kaaschips of popcorn en dan teken je er met een zwarte permanent marker gezichtjes op. Een strikje er omheen en je hebt super leuke popcorn spoken en chips pompoenen.

Snoep spookjes

Off je maakt deze geweldige spookjes. Het zijn echte snoepmonsters, want hun buik zit gevuld met snoepjes. Hoe je ze maakt, zie je in de video hierboven. En voor de gratis printable die je daarbij nodig hebt, kun je hier op ons blog terecht.

‘Lees ook: Een heleboel leuke Halloween kleurplaten om gratis te printen.’

Halloween limonade

Naast gegeten moet er met Halloween natuurlijk ook gedronken worden. En deze kan met limonade staat dan toch geweldig tussen al je Halloween hapjes? Simpel, maar indrukwekkend leuk; je vult je kan met oranje limonade. En daarom stop je vier appels waaruit je met een mesje een gezichtje kerft.

Spinnen cupcakes

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Bij zoetekauwen vallen deze cupcake spinnen zeker weten in de smaak. Je maakt de cupcakes door 180 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) met 135 gram kristalsuiker en een zakje vanillesuiker te mixen. Daarna voeg je één voor één 4 eieren toe (ook op kamertemperatuur). En tot slot een snufje zout en 180 gram zelfrijzend bakmeel. Vul 12 cupcake vormpjes tot ongeveer de helft met het beslag. En bak de cakejes in 20 minuten op 175 graden gaar. Als de cupcakes afgekoeld zijn, kun je ze versieren. Smeer de bovenkant in met glazuur of chocopasta en leg daar stukjes dropveter overheen. Bestrooi de cakejes met hagelslag en plak er tot slot met pasta of glazuur twee suikeroogjes op (te koop bij Bol.com). Simpel, maar super leuk. En lekker!

Mummie chocolate chip cookies

Halloween hapjes | 20+ Griezelige snacks die leuk én makkelijk zijn om te maken.

Deze mummie koekjes zijn ook al zo leuk. En ook heel geschikt om in een cellofaan zakje te stoppen en als Halloween traktatie uit te delen aan kinderen die langs de deur komen voor trick or treat. Je maakt de mummies door chocolate chip of andere koekjes te omwikkelen met witte rolfondant. Bestuif het aanrecht met wat poedersuiker (dan plakt de fondant niet vast) en rol het fondant plat met een deegroller. Snijd lange stroken af en wikkel die om een koekje. Duw er dan een paar eetbare ogen in (o.a. te koop bij Bol.com) en je Halloween koekjes zijn klaar.

Pompoen sap

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

De pompoen is hét symbool voor Halloween. We hollen ze uit, kerven er een gezichtje in en zetten ze met een lichtje in de tuin. En van de binnenkant maken we bijvoorbeeld soep. Maar wist je dat je er ook erg lekkere pompoensap van kunt maken. Super lekker en bomvol voedingsstoffen. Het beste gebruik je hiervoor de wat kleinere, zoete pompoenen. Die schil je en rasp of pureer je. Dan kook je 1 liter water met 100 gram suiker en als het kookt doe je daar 500 gram pompoen bij. Breng je sap weer aan de kook en laat het daarna afkoelen. Voeg dan het sap van 1 citroen toe en gooi je mengsel nog even in de blender of je staafmixer en serveer je Halloween drankje met ijsklontjes. Het is natuurlijk extra leuk als je dat doet in transparante bekers waarop je met permanent marker een gezichtje tekent. En lijkt pompoensap je niks? Dan vul je de bekers gewoon met oranje limonade.

Spook meringues

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Ik ben dol op merengue schuimpjes en deze spookjes zijn dan ook één van mijn favoriete zoete Halloween hapjes. Het is alleen altijd weer een uitdaging om ze te maken, want gaat er één stap in het recept net niet helemaal goed, dan mislukken meringues vaak. Maar laat dat je niet weerhouden en houd gewoon je aandacht erbij, want als ze eenmaal klaar zijn.. Mmmmmm! Het recept: Verwarm de oven voor op 90 graden. Splits 5 middelgrote eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het is belangrijk dat de kom, maar ook je gardes vetvrij zijn en dat er echt niets van het eigeel in het eiwit terecht komt. Het eigeel heb je niet nodig. Voeg 150 gram fijne kristalsuiker toe en een snufje zout en klop het samen op tot het eiwit stijf en de suiker opgelost is. Spatel dan voorzichtig 150 gram poedersuiker erdoor. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit daarmee de spookjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dan laat je ze ongeveer 2 uur drogen in de oven totdat ze knapperig zijn. En daarna zet je de oven uit en laat je de meringues afkoelen met de ovendeur dicht. De gezichtjes van de spookjes kun je erop tekenen met gesmolten chocolade of een choco decoratiestift.

‘Lees ook: Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje.’

Chocolade spinnentaart

Halloween hapjes | 25+ Griezelige recepten, snacks & traktaties die leuk én makkelijk zijn om te maken voor Halloween!

Deze spinnenweb taart is echt een super yummie Halloween hapje voor iedereen die van chocola houdt. Eerst bak je de taart (bijvoorbeeld volgens dit recept, maar dan zonder saus). En als hij afgekoeld is, teken je er een spinnenweb op met glazuur en maak je van Maltesers en eetbare ogen spinnetjes die je met het glazuur op de taart vastplakt.

Monster popcorn

Makkelijke traktaties - Deze traktaties zijn super simpel om te maken, zijn lekker én zien er geweldig uit!

Jammie! Kleverige, groene slijm popcorn met ogen. Wie heeft er zin in? Je maakt deze Halloween snack door popcorn te bakken, of kant en klare te kopen. En daar roer je groene glazuur – gemaakt van poedersuiker, een paar druppels water en groene voedingskleurstof – doorheen. Dat laat je even stollen. En daarna verdeel je de groene popcorn over bekertjes en strooi je er een paar suikeroogjes overheen. (o.a. te koop bij Bol.com) Easy peasy!

Skelet koekjes

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Deze skelet koekjes zijn niet griezelig, maar cute. Het recept voor koekjes; kneed 250 gram bloem, 125 gram witte basterdsuiker, een zakje vanillesuiker, 1/2 los geklopt ei, een snufje zout, 185 gram roomboter op kamertemperatuur en de rasp van een halve citroen door elkaar tot deeg. Pak de bal deeg in met plastic folie en leg hem minimaal een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en kneed het deeg nog even door, zodat het makkelijker uit te rollen is. Dat doe je op een met bloem bestrooid oppervlakte en dan steek je er met koekvormpjes (o.a. te koop bij Dille & Kamille) peperkoek mannetjes uit. Bestrijk de koekjes met de andere helft van het opgeklopte ei en bak ze in 15 minuten gaar en bruin in de oven. Als ze afgekoeld zijn, kun je er met glazuur of een decoratie stift (Dr. Oetker) een skelet op tekenen.

Mummie pizza’s

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Pizza’s en kinderen zijn meestal een goede combi en dus zijn deze hartige Halloween hapjes altijd een succes. Je maakt ze heel simpel; door mini pizza’s of piccolini’s te beleggen met dunne plakjes kaas en voor de ogen snijd je een olijf in plakjes. Leuk én lekker.

Monster cupcakes

In plaats van de spinnen cakejes zijn deze monster cupcakes ook tof. Ze danken hun groen uiterlijk aan voedingskleurstof die je door het beslag mengt. In de video hierboven laat ik je precies zien hoe.

‘Lees ook: Surprise cake! – Verrassingscake met een figuur erin.’

Oreo spinnen

Deze Oreo spinnen kriebelen lekker op je tong! Je maakt ze heel simpel: Je klapt het koekje open, legt er vier stukjes dropveter op die aan beide kanten uitsteken als pootjes en klapt het koekje weer dicht. Plak er nog 2 smarties op met wat glazuur en je spinnenkoekje is klaar!

Mummie pannenkoeken

Halloween hapjes | 25+ Griezelige recepten, snacks & traktaties die leuk én makkelijk zijn om te maken voor Halloween!

Pannenkoeken vallen bij de meeste Halloween vierders wel in de smaak. En met een klein beetje moeite maak je van een pannenkoek een échte Halloween hap. Je bakt eerst yoghurt of American pancakes (hier vind je de recepten) en daarna giet je er wat glazuur (maak je zelf van poedersuiker en een piepklein beetje water) over en leg je er twee plakjes banaan en blauwe bessen als ogen op.

Spook lollies

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Eigenlijk zijn dit niet echt Halloween hapjes, maar meer snoepjes. Maar evengoed zijn ze heel leuk voor het griezelige avondje. Bijvoorbeeld als er kids met trick-or-treat langs de deur komen. Je maakt de spookjes zo; je doet een zakdoekje of stuk keukenrol om de lolly. Die knoop je met een touwtje vast om de steel en dan teken je er met zwarte stift een gezichtje op.

Halloween cocktail

Halloween hapjes | 25+ Griezelige recepten, snacks & traktaties die leuk én makkelijk zijn om te maken voor Halloween!

Ook deze Halloween cocktails zijn super leuk om te serveren bij je hapjes. Je maakt de rand van een glas nat met water en dan dip je hem in de bruine suiker. Vul het glas met oranje limonade (of Spritz Aperol voor de volwassenen) en rijg twee marshmallows aan een cocktailprikker en steek daar twee bruine m&m’s in.

Vampier donut

Wie zijn tanden zet in deze Halloween hapjes moet oppassen dat hij niet terug gebeten wordt. Want deze donut vampieren zijn erg bloeddorstig. Je doet er een laagje glazuur over, maar zonder glazuur zijn ze ook al heel leuk. De gebitjes kun je voor €0,15 per stuk hier kopen.

‘Lees ook: 12x het lekkerste pannenkoeken recept voor kinderen.’

Pannenkoeken ogen

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Deze Halloween hapjes zijn ook leuk én makkelijk om te maken. Eerst bak je pannenkoeken. Dan smeer je ze in met rode jam en rol je ze op met een banaan ertussen. Snijd de opgerolde pannenkoek in dikke plakken die je per twee aan een prikker rijgt. En dan plak je nog een groot eetbaar oog op de banaan. Durf jij ze op te eten?

Halloween spinnenwebben hapjes

Of je zet je tanden in een heerlijk spinnenweb! Gemaakt van pretzels en witte chocolade, een lekkere combi. In de video hierboven zie je hoe je deze Halloween hapjes maakt.

Spook koekjes

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Spooky cookies! Ook deze zijn erg leuk. En deze Halloween hapjes maken is makkelijk. Je legt een marshmallow op een koekje en giet daar witte glazuur overheen. En als het glazuur eenmaal uitgehard is, kun je er met chocola of decoratiestift een gezichtje op tekenen.

Druiven beker monsters

15x Gezonde traktaties met fruit - Deze fruittraktaties zijn lekker en passen bij een gezond traktatie beleid op school!

Deze druiven monsters zijn niet alleen lekker gezond, maar ook nog eens super makkelijke Halloween hapjes om te maken. Fijne combi! Je vult een transparante beker met druiven en twee witte marshmallows en tekent er verschillende monstergezichtjes op.

Halloween Heksenhoedjes traktatie

Wij noemen Bugles altijd heksenhoedjes. Super leuk dus als Halloween traktatie. Print onze printable (gratis) uit, doe bugles in een transparant zakje (12,5 cm breed, te koop op Bol.com), niet de printable eraan vast en je bent klaar.

‘Lees ook: 12 Geweldige spelletjes & activiteiten in het donker.’

Mummie brownies

Halloween hapjes | 30+ Griezelige recepten, snacks & traktaties die leuk én makkelijk zijn om te maken voor Halloween!

Deze mummie brownies zijn ook goddelijke Halloween hapjes. Om ze te bakken, kun ons super smeuïge brownie recept gebruiken of zo’n kant-en-klaar pakket in de supermarkt kopen. Als de brownie afgekoeld is, snij je hem in repen en daarover giet je wit glazuur. Plak er een paar suikeroogjes in (o.a. te koop bij Bol.com) en dan zijn je mummie brownies klaar!

Rauwkost skelet

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Ook dit rauwkost skelet is een gezonde Halloween snack waar iedereen van kan eten. Je puzzelt van rauwkost een mooi skelet in elkaar en vult een schaaltje met (zelfgemaakte) knoflooksaus om in te dippen als hoofd. Van dit skelet blijft niet veel over!

Red velvet Halloween cake

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

Voor wie zin heeft om zich wat meer uit te sloven in de keuken, kan zich op deze red velvet spinnenweb taart storten. Voor het recept van de red velvet taart kun je terecht op Laura’s Bakery of je gaat voor de makkelijke verpakking van Dr. Oetker. Als je taart af is, ‘teken’ je er met jam een spinnenweb op en daarna prik je er Halloween prikkers in die je kunt shoppen op Bol.com.

Spook pannenkoeken

Voor deze leuke spook & pompoen pannenkoeken hoef je dan weer iets minder je best te doen. Het is alleen een kwestie van het beslag een beetje gericht in de pan gooien. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een doseerfles gebruiken waarmee je eerst de buitenste lijntjes tekent. En daarna kleur je de pannenkoeken verder in met beslag. Als ze gaar zijn, kunnen de kids er met chocopasta gezichtjes op maken. Hier vind je het pannenkoeken recept.

Halloween brownie koekjes

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.

En de laatste in dit rijtje Halloween hapjes zijn deze Halloween brownie koekjes. Het recept: verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt dan 200 gram pure chocola en 125 gram roomboter au bain marie. Mix ondertussen in een andere kom 2 grote eieren met 150 gram witte en 100 gram donkerbruine basterdsuiker tot het schuimt. Laat de gesmolten chocola met boter even een paar minuutjes afkoelen en mix het dan op een lage stand door je ei-mengsel. Voeg dan 130 gram zelfrijzend bakmeel, 30 gram cacao en een snufje zout toe en spatel dit door je beslag. Daarna schep je met flink wat ruimte ertussen steeds een hoopje beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het beslag uitlopen tot een koekje en druk er dan oranje en gele M&M’s in. Bak de koekjes net niet helemaal gaar in 10 minuten. Als ze afgekoeld zijn, kun je er met glazuur nog wat oogjes (te koop bij Bol.com) op plakken.

‘Lees ook: 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels.’

Meer Halloween inspiratie

Ik hoop dat ik je met deze Halloween hapjes heb kunnen inspireren! Ga jij er iets van maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt door bijvoorbeeld een kiekje te zetten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Voor meer leuke Halloween inspiratie vind je het misschien ook nog leuk om ons blog met meer dan 30 knutselideeën voor Halloween te checken en ons blog met leuke spelletjes & activiteiten voor Halloween. En wil je helemaal niets meer van onze creatieve uitspattingen missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Halloween hapjes | 18 Lekker griezelige snacks die super leuk én makkelijk zijn om te maken.
Wine & dine | Zo kies je de perfecte wijn bij jouw diner!
Flesvoeding geven | Alles wat je als ouders moet weten

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Saar 13 februari 2023 at 4:44 pm

    Leuk maar het Halloween doe ik niet aan!!!

  • Reply Michal 30 oktober 2023 at 11:23 am

    Super

  • Laat een reactie achter