Halloween traktatie | Snoep spookjes maken voor Halloween

26 oktober 2022
Halloween traktatie | Snoep spookjes maken voor Halloween.

Van deze spookjes willen kinderen er waarschijnlijk wel honderd onder hun bed. Ze zijn namelijk griezelig lekker! Want hun buik is gevuld met snoep. Een super leuke traktatie voor op een Halloween feestje en ook geweldig om uit te delen voor ‘trick or treat’. Het is erg makkelijk om de snoep spookjes te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de Halloween traktatie – eventueel samen met je kinderen – kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het maken van de Halloween traktatie?

 • Wit papier
 • Spookjes printable, hier kun je die gratis downloaden.
 • Naaimachine óf lijmstift
 • Schaar
 • Stiften
 • Kleine snoepjes, zoals tumtummetjes, Jelly Beans of de inhoud van kleine traktatie snoepzakjes.
‘Lees ook: Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje.’

De snoep spookjes maken

 1. Print deze printable op wit papier.
 2. Leg het blad met de spookjes op een ander wit vel A4 en knip de spookjes grof uit.
 3. Naai het spookje en het vel papier erachter aan elkaar, een halve centimeter van de lijn af. Houd het hoofd nog even open en doe voorzichtig de snoepjes in het spookje. Daarna naai je ook het hoofd dicht. Als je ervoor kiest om de spookjes aan elkaar te lijmen i.p.v. naaien, dan knip je ze bij stap 2 al netjes uit. Daarna smeer je één van de spookjes aan de rand in met lijm, leg je wat snoep in het midden en plak je het andere spookje er bovenop.
 4. Knip het spookje netjes uit als je voor naaien gekozen hebt. Je hoeft niet perse de zwarte lijn aan te houden als het naaien niet helemaal recht is gegaan.
 5. Teken tot slot een gezichtje op je Halloween traktatie met stiften. Je kunt de spookjes eventueel nog verder versieren door er een sterren paillet op te plakken, of een hoedje of strik van papier. Je spookjes zijn nu klaar om uit te delen. Trick or treat!
Halloween traktatie | Snoep spookjes maken voor Halloween.

Door het buikje van het spook open te scheuren, komen de snoepjes tevoorschijn. Een erg leuk snoepmonstertje, vind je niet?! Als jij deze Halloween traktatie nu ook gaat maken, dan zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat. Dus deel vooral jouw creaties ook met ons. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook en/of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

‘Lees ook: Drollenkoekjes – Hét succes recept voor deze lekkere ‘vieze’ kindertraktatie.’

Nog meer leuke Halloween hapjes, snacks en traktaties!

Behalve deze leuke snoep spookjes hebben we op onze website nog veel meer leuke Halloween traktaties en andere Halloween hapjes staan. Die vind je allemaal hier. Voor meer leuke Halloween inspiratie vind je het misschien ook nog leuk om ons blog met meer dan 30 knutselideeën voor Halloween te checken en ons blog met leuke spelletjes & activiteiten voor Halloween. En kinderen die van kleuren houden, die worden vast heel enthousiast van al onze Halloween kleurplaten.

En wil je helemaal niets meer van onze creatieve uitspattingen missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

Halloween traktatie | Snoep spookjes maken voor Halloween.
Halloween hapjes | 30+ Griezelige recepten, snacks & traktaties voor Halloween
Herfstkoekjes bakken | Een super leuk én lekker recept voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter