Halloween traktatie | Een spinnenweb van pretzels & chocola

26 oktober 2021
Halloween traktatie | Een spinnenweb van pretzels & chocola.

Geef je binnenkort een Halloween feestje of is je kind in deze periode jarig? Dan is dit toch een geweldige Halloween traktatie om uit te delen?! Spinnenwebben van pretzels en chocola; leuk en ook ontzettend lekker. En het is niet moeilijk om deze Halloween treat te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor de Halloween traktatie?

Ingrediënten voor 8 chocolade spinnenwebben:

 • 300 gram witte chocola
 • 32 Pretzels
 • Halloween sprinkles (o.a. te koop bij Partysweets.nl) of gekleurde hagels
 • 50 gram pure of melk chocola (optioneel voor het maken van de spinnen)

Verder nodig:

 • Bakpapier
 • Plastic diepvrieszak of een spuitzak
 • Schaar
 • Spinnen chocolade mal (optioneel voor het maken van de spinnen, ook te koop bij Partysweets.nl)
 • Grote en een kleine pan
 • Lepel
‘Lees ook: Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje.’

De spinnenwebben maken

 1. Vul de grote pan met een laagje kokend water en hang de kleinere pan erin.
 2. Doe de witte chocola in blokjes in de kleine pan zodat hij kan smelten. Roer af en toe met een lepel.
 3. Terwijl de chocola smelt, kun je ondertussen verder met de basis van de Halloween spinnenwebben; de pretzels. Leg een aantal vellen bakpapier neer. En daarop leg je een hele pretzel. Breek drie andere pretzels door de helft en leg die aan beide kanten van de hele pretzel in de vorm van een spinnenweb.
 4. Giet de gesmolten witte chocolade in de plastic zak of spuitzak. En knip er een klein puntje vanaf.
 5. Spuit de gesmolten chocolade over de pretzels heen; je begint in het midden met een flinke dot chocola, zodat de pretzels goed aan elkaar vast blijven zitten. En daarna draai je rondjes om het midden heen, net als bij een echt spinnenweb.
 6. Als je alle spinnenwebben gemaakt hebt, dan strooi je nog wat Halloween sprinkles of gekleurde hagels op de traktatie.
 7. En eventueel kun je de spinnenwebben compleet maken met een spin van chocola. Deze kun je het beste maken voordat je aan de spinnenwebben begint. Smelt de pure of melk chocola en giet het in de spinnen mal. Zet de mal daarna in de koelkast zodat de chocola sneller stolt. Duw de spinnen daarna uit de mal en leg ze in het midden van het spinnenweb of ergens aan de zijkant, waar het web wat dikker is.
 8. Daarna is het een kwestie van geduld hebben. De witte chocola moet stollen en dat kan best een tijdje duren. Je kunt het proces flink versnellen door het bakpapier met spinnenwebben op een bakplaat of snijplank te leggen en die in de koelkast te schuiven. Daar worden de Halloween traktaties in zo’n 15 à 20 minuten hard.
‘Lees ook: 35+ Griezelig leuke Halloween knutsels voor kids.’
Halloween traktatie | Een spinnenweb van pretzels & chocola.

En, vind je de spinnenwebben niet geweldig? Als jij deze Halloween traktatie nu ook gaat maken, dan vinden wij het superleuk om van je te horen of het is gelukt. Dan kun je laten weten door onder dit blog een reactie achter te laten. Of – nog leuker – deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Nog meer Halloween traktatie ideeën

Voor meer leuke en griezelig lekkere Halloween traktaties moet je zeker ook nog even verder kijken op onze website. In ons blog Halloween hapjes vind je namelijk nog 20+ andere ideeën. En ook hebben we hier een heleboel Halloween knutsels voor je verzameld en check ook onze Halloween spelletjes & activiteiten. Allemaal leuke inspiratie voor een griezelig leuk feestje! En mocht je in de toekomst niets meer van ons willen missen, abonneer je dan zeker ook nog even op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Arretjes cake | Hét lekkerste recept voor deze heerlijke no bake cake!
Gezonde pannenkoeken | 5 Gezonde, makkelijke én super lekkere pannenkoek recepten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter