Minder geknoei en geklieder aan tafel met de Happy Mat

10 april 2017
happy mat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

Eten met kinderen kan een stressvol momentje zijn. Ik had altijd zo’n idyllisch gezellig ontspannen beeld in mijn hoofd van het avondeten met het gezin. Een klein beetje naïef! Zodra je kindje in de fase ‘zelluf doen’ komt is de rust voorbij. Kleine kinderen vinden het geknoei en geklieder aan tafel geweldig. Fingers crossed dat je na het eten alleen de spaghetti van de grond moet oprapen. En hopelijk is er geen rode pastasaus op je strakke witte muur beland. Kids moeten zelf leren eten, dus als mama moet je het wel een beetje loslaten. Het enige wat je kunt doen is proberen het eetmoment zo soepel mogelijk te laten verlopen. En misschien kan de Happy Mat van het Canadese merk EZPZ daar een handje bij helpen.

happymat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

Happy Mat

De Happy Mat is een silicone placemat en bord in één dat zich vastzuigt aan het gladde oppervlak van de tafel. Spelen met het bord en dus ook knoeien wordt nu een stuk lastiger. Dit klinkt goed! Het bordje heeft de vorm van een vrolijk gezichtje met twee ogen en een mond die gevuld kunnen worden met lekkere hapjes. En hopelijk gaan die verrukkelijke gezonde groentes er nu opeens wel in.

happymat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

Mini Mat en Happy Bowl

Je kunt ook nog kiezen voor de Mini Mat, deze werkt exact hetzelfde als de Happy Mat, maar is iets kleiner en nog praktischer. Het fijne van de Mini Mat is dat deze precies op het blad van de kinderstoel past en je kunt de mat ook perfect meenemen als je op reis gaat. Als laatste is er nog de Happy Bowl, deze placemat heeft alleen een schaaltje en is ontzettend handig om te gebruiken voor yoghurt, pap of pasta.

happymat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

De placemats kunnen allemaal in de vaatwasser, oven en in de magnetron. Let wel op dat je ze gebruikt op een gladde ondergrond, op een onregelmatig oppervlak werkt de mat namelijk minder goed. De placemats zijn te koop in allerlei toffe kleurtjes. Denk aan blauw, lime, koraal en grijs en de nieuwe Scandinavische kleuren, Blush (faded roze), Sage (faded groen) en Berry. De Happy Mat kost € 29,95 en de Mini Mat en Happy Bowl € 24,95, je shopt ze allemaal hier.

Winnen

Heb jij thuis een kleine smeerkees en kun jij één van deze placemats hééél goed gebruiken? Wij mogen twee placemats naar keuze weggeven. Wat moet je doen?

UPDATE: Gefeliciteerd! Femke en Mariska jullie mogen allebei een placemat naar keuze uitkiezen. Veel plezier ermee!

Over de uitslag van de winactie kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars zijn al op de hoogte gebracht.

happymat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes happy mat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

 

Leuk én lekker: Zelf verrassingseieren maken voor Pasen
DIY: Tuinkers egel

Dit vind je misschien ook leuk

19 Reacties

 • Reply Anna 10 april 2017 at 7:05 am

  Oooh wat is dat handig… ik ga voor de Happy Mat in de kleur Gray
  Facebook: An Na

 • Reply Berendina 10 april 2017 at 7:43 am

  Wat handig zo’n happy mat voor mijn kleinzoon

 • Reply Dide 10 april 2017 at 8:28 am

  Dat zou echt perfect zijn voor onze smeerkont Nowi ?? hij wil alles zelf doen en iedere dag kunnen wij (minstens 3 keer) de vloer schrobben! ? wij doen heel graag mee voor de happy mat! ??

 • Reply Claudia Muller-Kosters 10 april 2017 at 8:59 am

  Lijkt me ideaal! Als meneer klaar is gooit ie z’n bord op de grond, doet z’n handen in de lucht en roept: klaaaah! Lijkt me erg fijn als hij stap één van z’n actieplan niet uit kan voeren ?. Ik ga voor de Happy Mat in Sage.

 • Reply Fanny 10 april 2017 at 9:00 am

  Oe ?. Ziet er ideaal uit voor ons kleine mannetje die bijna mag gaan eten. Als hij net zoals zijn grote broer alles zelf en met zijn handen wil doen, en hij ook als het hem niet zint het liefst zijn bord meteen aan de kant gooit, dan is dit misschien de ideale oplossing om af en toe eens uit eten te kunnen of bij vrienden en familie te eten zonder dat we er daarna niet meer zo welkom zijn ?. De mini in sage lijkt me super!

 • Reply Carina Nguyen 10 april 2017 at 9:07 am

  Ik wil graag eentje winnen mijne kleine kanjer! Morgen wordt hij 1! Dus een leuk verjaardagscadeau! En 2 hij begint nu (gelukkig) steeds meer te eten en zelf eten vast te houden en naar zijn mondje te brengen! Dus hoe leuk en handig zal de happy mat zijn! ?

 • Reply suzanne wanders 10 april 2017 at 9:30 am

  wow lijkt mij superhandig! Ik zou graag 2 Happy Mat winnen in de kleur Sage. Staat vast super mooi op mijn hoogglans witte tafel en blijft daar zeker weten ook goed op plakken 🙂

 • Reply Suzanne vd Hoek 10 april 2017 at 9:35 am

  Wat een goed idee zo’n mat/bord! En wat fijn ook om hier in de reacties herkenning te vinden dat mijn ventje niet als enige knoeit, met borden gooit en ik een paar x per dag de vloer kan schoonmaken! Erg welkom ook zo’n Happy Mat, vooral in de kleur Lime, Sage of berry(net wat er nog op voorraad is). Ben benieuwd!

 • Reply Darlene van Splunter 10 april 2017 at 9:41 am

  Ik heb al eerder naar de happy mat gekeken in grijs, maar vond hem erg duur…..Onze Quinten wil alleen maar zelf eten. Er zijn al heel wat bordjes gesneuveld. En als hij klaar is schuift hij zijn bordje meteen weg. Een losse placemat helpt wel voor het grove werk, maar komt natuurlijk altijd appelstroop oid op de tafel. Dit zou een uitkomst zijn!

 • Reply Danielle 10 april 2017 at 9:47 am

  Dit klinkt als heeeel praktisch!! Doe graag mee voor onze kleine boef. De mini mat lijkt me erg handig, dan past het mooi op de kinderstoel!

 • Reply Annabel 10 april 2017 at 3:05 pm

  Wat lijkt me dit enorm handig! En het ziet er ook nog leuk uit! Ik ga voor de happy mat in de kleur sage voor mijn peuter dochtertje Liselotte ?

 • Reply Barbara Huizenga 10 april 2017 at 5:29 pm

  Leuk!!! Ik ga voor de happymat!!

 • Reply J.Karlas 10 april 2017 at 9:13 pm

  Ik ga voor de roze happy mat

 • Reply Marjolein Overman 10 april 2017 at 10:13 pm

  Ik zou voor mijn kleine mannetje graag de mini mat winnen. Zijn oude broer heeft regelmatig alles op de grond gegooid. De jongste is nog wat drukker dus een bordje blijft maar heel kort staan. We leggen nu het eten maar los op zijn tafelblad en met de warme maaltijd houden we zelf het bakje vast. Ze lijken me alle drie heel handig. En ook vrolijk aan tafel, lijkt net een gezichtje. Als de eerste goed bevalt, kopen we de andere misschien ook nog.

 • Reply Sabrina Friskes 11 april 2017 at 10:59 pm

  De happy mat in sage lijkt mij ideaal! Toevallig zei mijn moeder vanavond ‘jij laat Julian (net 1 jaar) zo kliederen met z’n yoghurt. Dat deden wij vroeger niet met jullie hoor!’ Waarop ik antwoorde dat hij het ook moet leren om zelf te eten. Toch? Dus deze mat lijkt mij hier een handig hulpmiddeltje bij! 🙂

 • Reply Linda Smeets 12 april 2017 at 2:24 am

  Ideaal! Ik doe graag mee en de voorkeur gaat uit naar de Happy Mat.
  Volgen doe ik via Facebook alwaar ik het bericht tevens gedeeld heb.

 • Reply Linda Post 12 april 2017 at 11:19 am

  Wauwie ik ga voor de happy mat voor onze Fenna! Ideaal zeg nu ze zelf gaat eten! Ik hoop een beetje minder geklieder haha.

  • Reply Linda Post 12 april 2017 at 11:20 am

   Ik ga trouwens voor de kleur ‘blush’

 • Reply Sharon Yana 16 april 2017 at 8:12 pm

  Super praktisch en leuk design!!
  Ik ga voor de grijze Happy Mat ♡♡♡

 • Laat een reactie achter