Happy Stones maken | Stenen schilderen & verstoppen om een ander blij te maken

8 mei 2021
Happy Stones maken | Zo kun je de stenen schilderen & veel leuke voorbeelden!

Heb jij er al eens één gevonden? Zo’n vrolijk gekleurde steen met een mooie tekening of een plaatje erop. En misschien ook wel met een mooi compliment, een lieve boodschap of bemoedigende woorden. Het zijn happy stones! Stenen die iemand beschilderd heeft en daarna heeft achtergelaten in de stad of de natuur om de vinder ervan blij te maken. Als je er één vindt, mag je hem houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Het leukste is natuurlijk als de happy stones zo steeds verder reizen en echte zwerfkeien worden. Ben je benieuwd hoe je zelf happy stones kunt maken? Wij geven je tips voor het schilderen of stiften van de stenen. En we hebben ook een heleboel leuke happy stones voorbeelden voor je op een rij gezet.

Benodigdheden voor het schilderen van stenen

 • Gladde stenen. Als je geen mooie stenen kunt vinden, kun je ze ook kopen. O.a. bij Heutinkvoorthuis.nl of het tuincentrum bij de grindafdeling.
 • Acrylverf, acrylstiften of permanent markers. O.a. te koop bij Pipoos.
 • Vernis, lak of transparante nagellak. O.a. te koop bij Pipoos.
 • Evt. een potloodje
 • Kwastjes
‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

De happy stones maken

 1. Ga op zoek naar mooie, grote en een beetje gladde stenen in de natuur.
 2. Maak je stenen schoon door al het zand, mos en andere viezigheid eraf te wassen. Laat de stenen daarna drogen op een hand- of theedoek.
 3. De volgende stap is het schilderen van de stenen. Je kunt ervoor kiezen om eerst een basislaagje op de steen te verven. Of je gaat gelijk aan de slag met je ontwerp. Voor het maken van de happy stones kun je het beste acrylverf of acrylstiften gebruiken of permanente markers. Persoonlijk vind ik de acryl stiften het fijnste om de stenen mee te versieren, omdat je er gedetailleerder mee kunt tekenen dan met een kwast. En nog een tip voor het mooiste eindresultaat; teken je ontwerp eerst met potlood op de steentjes en trek het daarna over met de stiften.
 4. Als je het leuk vindt om te weten of je steen gevonden wordt, dan kun je op de achterkant je social media kanaal delen. Of – als je graag privé wilt blijven – het Facebook account van de Happy Stones club in Nederland: NL Rocks. Daar delen makers en vinders van stenen hun foto’s, vaak gepaard met mooie verhalen. Een leuke pagina om lid van te worden.
 5. Als de verf of de stift op de steen helemaal droog is, doe je er tot slot nog een beschermlaagje overheen. Lak de happy stones bijvoorbeeld af met een lak of een vernis of transparante nagellak, zodat de stenen mooi blijven als je ze buiten neerlegt.
 6. Wanneer ook de lak op je steen droog is, kun je de happy stones gaan verstoppen. Het is leuk om ze neer te leggen in de natuur waar veel mensen wandelen, in het park, bij bankjes, speeltuinen… Gewoon op plekken waar mensen er ineens tegenaan kunnen lopen.
Happy Stones maken | Zo kun je de stenen schilderen & veel leuke voorbeelden!
Wij vonden deze steen op het strand bij Ouddorp waardoor we geïnspireerd raakten om ook onze eigen happy stones te maken.
‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselideeën met wc rol.’

Happy stones voorbeelden

Vind je het ook leuk om een beetje happiness te verspreiden? En wil je ook je eigen happy stones maken? Dan hoop ik dat deze tips je op weg helpen. En eigenlijk is het verder helemaal niet zo moeilijk; iedereen – van jong tot oud – kan stenen versieren. Je kunt je door de vorm van de steen laten inspireren voor het ontwerp. Of je laat je fantasie de vrije loop en maakt een arty fantasie kunstwerk. Ter inspiratie kun je kijken naar de stenen hieronder op de foto. Of je checkt Pinterest voor nog veel meer happy stones voorbeelden. En als je stenen af zijn, dan vinden wij het natuurlijk ook heel erg leuk om ze te zien. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door een kiekje te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Happy Stones maken | Zo kun je de stenen schilderen & veel leuke voorbeelden!
Allemaal vrolijke happy stones voorbeelden.

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze knutseltip vind je op ons blog nog meer meer knutselideeën. Vind je het leuk om nog wat meer inspiratie op te doen? Check dan bijvoorbeeld eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken. Of kijk hier eens wat je allemaal met strijkkralen kunt doen. Al onze andere knutseltips vind je in ons knutsel archief. En wil je nou echt helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!
Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk voor Koningsdag

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter