Een harlekijn maken van een wc rol

18 februari 2023
Een harlekijn maken van een lege wc rol. Een super leuke knutsel voor carnaval!

Het is carnaval! En hoewel dat bij ons niet gevierd wordt, doen we hier ook gewoon een beetje mee. Want we zijn dol op feest! Daarom maken we deze vrolijke harlekijntjes; het symbool van carnaval. Vind jij het ook leuk om een harlekijn te knutselen met een wc rol? Dan laten wij je hier stap voor stap zien hoe je dat doet.

Wat heb je nodig voor het maken van de harlekijn?

  • Lege wc rol
  • Gekleurd en/of glitter papier, o.a. te koop bij de HEMA
  • Lijmstift, ook te koop bij de HEMA
  • Schaar
  • Stiften
‘Lees ook: Leuke kleurplaten voor carnaval, gratis downloaden & printen.’

De harlekijn maken

  1. Beplak de wc rol met gekleurd papier; aan de bovenkant kun je bijvoorbeeld roze plakken voor het gezicht. En het is leuk om de andere kant met twee of meer verschillende kleur papier te beplakken.
  2. De kraag van de harlekijn kun je leuk uit glitter papier maken door uit een smal strookje driehoekjes te knippen. Daarna plak je hem rondom de wc rol.
  3. Ook de muts van de harlekijn maak je van papier. Je knipt een dunnen strook uit en daaraan plak je vier gekleurde, lange driehoekjes met aan de uiteinden een rondje. Daarna plak je hem vast aan de bovenkant van het hoofd.
  4. Tot slot geef je de harlekijn nog een gezicht wat je erop kunt tekenen met stift. Gebruik voor de ogen eventueel van die gezellige wiebeloogjes (o.a. te koop bij de HEMA) en voor de neus een kleine pompon (ook HEMA). Daarna is je harlekijn klaar en kun je hem op een leuk plekje neerzetten in huis.
‘Lees ook: De leukste carnaval knutsels voor kinderen.’
Een harlekijn maken van een lege wc rol. Een super leuke knutsel voor carnaval!

En, vind je dit geen vrolijke knutsel voor carnaval? As jij nu ook zo’n leuke harlekijn gaat maken, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer knutselinspiratie voor carnaval

Behalve deze harlekijn vind je op onze website nog veel meer leuke dingen om te knutselen voor carnaval. Check bijvoorbeeld ons blog met de leukste carnaval knutsels voor kinderen maar eens! Of download hier gratis één van onze carnaval kleurplaten! Ook hebben we hier een heleboel leuke ideeën voor het knutselen van een clown verzameld. Of kijk hier om te zien hoe je een masker van een papieren bordje maakt. En voor al onze andere knutseltips kun je in ons knutsel archief terecht.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Knutselen voor Carnaval | 34 Leuke carnaval knutsels voor kinderen!
Een clown windmolen knutselen voor carnaval

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter