Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier

8 oktober 2021
Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier.

Dit is echt een super originele manier om een herfstboom te knutselen! Het is niet moeilijk om de boom te maken en het eindresultaat is altijd mooi. Leuk om neer te zetten als herfstdecoratie in huis.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de herfstboom?

 • Een papieren zak, o.a. te koop bij Bol.com.
 • Gekleurd papier
 • Stukje karton
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Groene verf
‘Lees ook: Knutselen met kastanjes | 35+ Simpele én super leuke knutselideeën.’

De herfstboom knutselen

 1. Houd de papieren zak plat en knip hem vanaf de open kant naar de onderkant in tot iets over de helft. Houd ongeveer 1 à 1,5 centimeter tussen de knippen.
 2. Vouw de zak dan helemaal open, zodat de bodem plat is. En leg een stukje karton dat ongeveer net zo groot is als de bodem in de zak.
 3. Pak dan al het papier bij elkaar en draai het op tot een boomstam. Zorg er daarbij voor dat de onderkant van de zak plat blijft. Die moet je in het begin even vasthouden, want door het draaien, komt hij automatisch bij de punten omhoog.
 4. Als je een mooie boomstam hebt, ga je nu de losse slierten ook opdraaien tot takken. Pak er steeds twee bij elkaar. Je kunt ze om helemaal om elkaar heen draaien. Maar het is ook leuk om ze halverwege verder los van elkaar op te draaien, zodat de tak zich splitst in meerdere takken, net als bij een echte herfstboom.
 5. Nu heb je een kale boom. Om hem helemaal af te maken, knip je herfstbladeren uit gekleurd papier, zoals oranje, geel, rood en groen. De herfstbladeren plak je met een lijmstift aan de takken vast.
 6. Om de boom af te maken, verf je de grond groen zodat het net lijkt alsof hij op een mooi grasveldje staat. Je kunt eventueel ook nog wat herfstbladeren op de grond plakken. En dan is je herfstboom klaar!
Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier.
‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Herfstboom knutselen met wc rol

Er zijn nog veel meer leuke manieren om een herfstboom te maken. Is de boom hierboven misschien nog iets te lastig? Dan kun je bijvoorbeeld een herfstboom knutselen met een wc rol. Een hele geschikte herfstknutsel voor peuters en kleuters.

Herfstboom knutselen | Verschillende leuke manieren om een herfstboom te maken.

Je plakt bruin papier op de wc rol. Daarna knip je uit geel papier de top van de boom. Met je vinger of een wattenstaafje en verf kun je er herfstbladeren op stempelen. Als de verf droog is, knip je de wc rol aan twee kanten in en steek je de boomtop erin.

Herfstboom knutselen | Verschillende leuke manieren om een herfstboom te maken.

En een andere makkelijke manier om een herfstboom te knutselen met wc rol is door de wc rol te gebruiken als stempel. Eerst teken je een kale boom op een vel papier. Daarna knip je de wc rol in drieën en knijp je ze plat, waardoor ze de vorm van een blaadje krijgen. De wc rol dip je in de verf en daarmee stempel je herfstbladeren in de boom.

‘Lees ook: Een regenboog hanger maken van kastanje, wol & cocktailprikkers.’

Ga jij één van deze herfstbomen nu ook knutselen? Dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd.

Nog meer leuke herfstknutsels

Voor nog meer leuke knutselideeën met als thema herfst kun je ook heel goed op ons blog terecht. Zo maakte ik eerder als eens dit blog met meer dan 40+ knutselideeën voor de herfst. Of kijk ook eens naar dit blog met leuke knutselideeën met eikels, of dit blog met knutselideeën met herfstbladeren. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar we iedere week een nieuwe creatieve video uploaden.

Herfstboom knutselen | Zo maak je een vrolijke herfstboom met papier
Slijm recept | Zo kun je zelf glow in the dark slijm maken!
Marmeren met scheerschuim | Maak de mooiste marmer herfstbladeren van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter