Leuke herfstknutsel: een tol maken van eikels

23 oktober 2020
Leuke herfstknutsel: een tol maken van eikels

Iets knutselen waarmee je daarna ook nog kunt spelen, levert altijd dubbel zoveel lol op. En dat geldt absoluut ook voor deze leuke herfstknutsel! Ik ga je laten zien hoe je op een hele simpele manier van eikels een tol kunt maken. Dat alleen al vinden kinderen super leuk om te doen. En daarna kunnen ze kijken hoe goed hun tol werkt in onderlinge wedstrijdjes. Wie kan zijn tol het langste laten draaien? Of welke tol maakt de mooiste figuren als je hem spint? Deze knutsel geeft eindeloos speelplezier!

Wat heb je nodig voor deze herfstknutsel?

  • Eikels
  • Cocktail prikkers
  • Paint markers, o.a. te koop bij de Action of op Bol.com of verf.
  • Eventueel een lange, smalle spijker om een gaatje voor te boren
‘Lees ook: Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels.’

De tol maken

  1. Prik een cocktail prikker in de eikel, aan de kant waar het eikendopje heeft gezeten. Dat is best wel hard, dus mocht het niet lukken, boor dan een gaatje voor met een lange, dunne spijker. En probeer de cocktailprikker zoveel mogelijk in het midden van de eikel te prikken, want dan tolt hij op zijn best.
  2. Eigenlijk is de tol nu al klaar en zou je hem uit kunnen proberen. Maar het is extra leuk om hem ook nog te versieren. Want als hij dan tolt, ziet het er extra vet uit door het draaien. Dat versieren kun je doen met paint markers of met verf.
  3. Laat de inkt of de verf drogen, gebruik je verf dan kan dat even duren. Inkt van paint markers is na een paar minuten droog.
  4. En nu kun je met je zelf gemaakte herfstknutsel spelen! Draai het stokje tussen je handpalmen en geef de tol dan een slinger. Hij draait eerst op zijn puntje en als hij wat langzamer gaat spinnen, valt hij op zijn zij. Door de tekeningen die je erop gemaakt hebt, ziet dat er geweldig uit. Super leuk!
‘Lees ook: Knutselen herfst | 35+ Super leuke & vrolijke herfstknutsels.’

Nog meer herfstknutsel inspiratie!

Ik hoop dat je het idee voor deze herfstknutsel leuk vindt. Als jij nu zelf ook een tol gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt. Dat kan bijvoorbeeld door hieronder in een reactie te laten weten of jouw tol geslaagd is. Of je deelt een foto of video via Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

En vind je het leuk om nog meer knutselideeën voor de herfst te checken, dan moet je zeker ook even ons blog met meer dan 35 herfstknutsels bekijken. Of ons blog knutselen met eikels, knutselen met herfstbladeren of knutselen met kastanjes. En voor alle andere knutselideeën kun je hier op ons blog terecht. Wil je nou helemaal niets meer van ons missen? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Want daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online.

Leuke herfstknutsel: een tol maken van eikels
Smurfensnot | Zo kun jij dit succes recept van vroeger zelf maken!
Leuk proefje voor kids: De cartesische duiker

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter