Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen

8 oktober 2020
Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Ons favoriete uitje in de herfstvakantie – LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht – gaat dit jaar door Corona niet door. Net zoals een heleboel andere toffe events. Het voelt in deze periode soms een beetje alsof alles wat leuk is ons door de neus geboord wordt. Maar we blijven positief! Want gelukkig zijn er ook een heleboel leuke herfstvakantie uitjes en activiteiten die wél doorgaan of die je altijd kunt doen. Wij hebben de leukste uittips & dingen om te doen voor je op een rij gezet. Op naar een fijne herfstvakantie!

De leukste herfstvakantie uitjes & activiteiten

Oud Hollandse kermis in het Zuiderzee Museum

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum. Tijdens deze twee weken kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Onder andere een luchtschommel, zwanenzweefmolen, carrousel en de kop van Jut staan opgesteld. En wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegsters in de waarzegwagon; deze is toegankelijk voor bezoekers tot en met 12 jaar. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel, en natuurlijk is er ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek. Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele museumterrein, zodat je voldoende afstand kunt bewaren tot andere bezoekers. De kermis is net als het museum te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. En in het museum zelf is natuurlijk ook nog een heleboel leuks voor kids te doen, zoals het maken van een klompbootje. Kijk hier voor meer info.

‘Lees ook: Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels.’

Wilde Buiten Dagen

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

ING en OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten organiseren iedere herfstvakantie de Wilde Buiten Dagen. Een evenement dat kinderen zélf de natuur laat ontdekken. Alle kids tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen allerlei toffe challenges doen op verschillende locaties in heel Nederland en als beloning een boswachter badge verdienen. Alleen door Corona kan dit event helaas niet doorgaan in haar oorspronkelijke vorm. Maar daar hebben de ING en Natuurmonumenten iets op verzonnen; namelijk een ‘digitale boswachter’ waarmee je je boswachter skills thuis kunt testen. Via what’s app krijg je van boswachter Ruben opdrachten en raadsels waarmee je op speurtocht kunt in je eigen buurt. De opdrachten zijn laagdrempelig ingestoken zodat het niet uitmaakt waar je woont. Of je nu in de stad woont, in een flat of een grote tuin hebt, overal is wel een stukje natuur te vinden. En als het de kids lukt om de opdrachten goed uit te voeren, dan verdienen ze de originele Boswachter van OERRR-badge! Super leuk om te doen. Kijk hier voor alle informatie.

Leuke kinderfilms die in de herfstvakantie draaien

Als het met bakken uit de lucht komt vallen en buiten boswachtertje spelen even geen optie is, dan is een bezoek aan de bioscoop ook altijd een heel leuk herfstvakantie uitje. Er draaien de komende twee weken toffe kinderfilms. Zoals het nieuwe onderwater avontuur De Magische Poort, Bigfoot Family die net in première is gegaan en 100% Wolf. Over Freddy en zijn familie die al eeuwenlang een groot geheim bewaren. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Kijk voor de volledige bioscoop agenda in de herfstvakantie hier.

Binnen activiteiten & spelletjes in de herfstvakantie

Een flipperkast maken - Super tof om te timmeren. En daarna heb je er urenlang speelplezier van!

Of je kunt het thuis natuurlijk ook gezellig maken. Er zijn een heleboel leuke activiteiten en dingen te verzinnen om binnen te doen in de herfstvakantie. Zoals een speelgoedauto wasstraat maken, je eigen (werkende!) flipperkast in elkaar timmeren, drollen koekjes bakken of je eigen stop-motion video maken met LEGO, je LOL poppen, Playmobil of Barbies. Deze en nog veel en veel meer tips vind je in ons blog De leukste binnen spelletjes en binnen activiteiten.

Dino’s in Duinrell

Roarrr… in de maand oktober wordt Duinrell bestormd door gigantisch grote dino’s. Sta oog in oog met een T-Rex en andere prehistorische reuzen. Maar pas op: ze bewegen en kunnen héél hard brullen. Kun jij ze allemaal vinden? Haal je Dino-speurtocht op bij de entree, vind ze alle dino’s tijdens een spannende speurtocht. Van de Triceratops tot de legendarische Tyrannosaurus Rex. Wissel de dino’s af met de meer dan 40 attracties voor jong en oud of bezoek het Tikibad. Er zijn glijbanen in alle soorten en maten. En voor de allerkleinsten is er het Kids Waterpark Playa. Kijk hier voor alle info.

‘Lees ook: Knutselen met kastanjes | 30+ Simpele én super leuke knutselideeën.’

Minecraft workshops op forteiland GeoFort

Voor Minecraft fans is dit herfstvakantie uitje een must! Bij dit spannende forteiland draait alles om kaarten en navigatie. Je kunt er experimenteren met oude, maar ook moderne geo-technieken. Probeer bijvoorbeeld je weg te vinden in het geuren doolhof, of om niet gedesoriënteerd te raken in de ondergrondse gang en schep landschappen in de virtuele zandbak. Ook kun je er speuren, klauteren en spelen in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer of wandelen, fietstochten maken en meedoen aan Minecraft workshops. In de herfstvakantie is er zelfs een extra leuke & lange workshop. Hierin brengt GeoFort het spelen in Minecraft naar een next level. Ze hebben héél Nederland in Minecraft ingeladen met 1000 miljard Minecraft blokken! Op de GeoCraft server van GeoFort kunnen bezoekers virtueel rondreizen op leuke plekken zoals de Efteling, Schiphol of op zoek naar zijn eigen huis en ontdekken hoe hun eigen woonstraat met een 1:1 schaal precies staat ingeladen. Samen met hun ouders gaan kids een uur lang aan de slag om heel Nederland in Minecraft te veroveren. Kijk hier voor alle info.

Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Griezelen in Hellendoorn! Van 3 tot en met 25 oktober is opperheks Odelia de baas in het Avonturenpark en dat merk je. Ze heeft het park versierd met pompoenen (ruim 2000!), bezems en ontvangt griezelige figuren op visite. Er zijn extra activiteiten, twee spookhuizen voor de echte waaghalzen, leuke shows en op 14, 17 én 24 oktober 2020 zijn er unieke Halloween avonden. En ook kunnen kinderen die een officieel hulpje van Odelia willen worden, hun heksenpas behalen in het Hi-Ha-Heksenpad! Daarvoor moeten ze een aantal avontuurlijke opdrachten doen, waarbij ze allerlei obstakels moeten overwinnen. Kijk voor meer info en het volledige programma hier.

Leuke kinder theatershow uitjes in de herfstvakantie

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Voor kinderen zijn er ook hele leuke theater voorstellingen deze herfstvakantie. Voor de aller kleinste kids (vanaf 2 jaar) bijvoorbeeld zijn er de altijd geweldige shows van Brandweerman Sam, Peppa Big en Juf Roos met een splinternieuwe show. Kleuters kunnen o.a. naar de voorstelling van De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen of het hilarische duo Buurman en Buurman dat in deze show gaat kamperen. En oudere kids vinden de geheimzinnige voorstelling ‘Wie deed het?’ van de Bonte Hond zeker weten te gek of ‘De tantes’, die de ZAPP theaterprijs won. Kijk voor alle info & de complete theateragenda met kids voorstellingen hier.

Op zoek naar Toetanchamon in het Rijksmuseum van Oudheden

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Speciaal voor kinderen is er in het Rijksmuseum van Oudheden vanaf 10 oktober een kindertentoonstelling waarin je samen met archeoloog Howard Carter op zoek gaat naar het graf van farao Toetanchamon. Er is slim speurwerk nodig om de ingang van het geheime, drieduizend jaar oude graf te vinden. Met behulp van opdrachten, spelletjes, films en verhalen zoek je mee in de Egyptische Vallei der Koningen. En als je de ondergrondse tombe vindt, ontdek je daar de beroemde gouden mummiekist van Toetanchamon. Je ziet ook de andere rijkdommen waarmee hij werd begraven. Je komt alles te weten over de farao, zijn graf, mummies en de Egyptische goden. Wist je bijvoorbeeld dat Toetanchamon nog maar negen jaar oud was toen hij farao werd? Vergeet verder het moderne mummie-lab niet. Hier doe je vanaf 10 oktober proefjes en experimenten. Je onderzoekt mummies van binnen en buiten met hightech scans. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe Toetanchamon eruitzag, en hoe het kwam dat hij stierf toen hij nog maar negentien jaar was. Hiermee help je onderzoekers van nu met het ontrafelen van de mysteries die nog steeds rond Toetanchamon bestaan. Kijk hier voor alle info.

Extra herfstvakantie activiteiten in het Scheepvaartmuseum

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderenHerfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Ook het Scheepvaartmuseum heeft super leuke activiteiten deze herfstvakantie. Beleef er een spannende reis op zee en zie hoe stoere zeebonken naar het Verre Oosten voeren. Piraten, schepen en walvissen komen voorbij, terwijl de golven tegen de boeg kapot slaan. Stap aan boord van het prachtige schip de Clipper Stad Amsterdam of de driemaster Bark Europa die bij het museum aan de steiger liggen. En behalve aan boord een kijkje nemen kun je ook luisteren naar indrukwekkende verhalen van de familieverteller (vanaf 3 jaar). En ook kunnen kids hun eigen droomschip tekenen en de rest van het museum ontdekken met de nieuwe familie kijktocht. Kijk voor tickets en meer info hier.

‘Lees ook: Regenlaarzen kind | Dit zijn de leukste laarzen voor jongens & meisjes!.’

World of Dinos in Utrecht

World of Dinos | Een tof dino uitje in de zomervakantie.

Afgelopen zomer brachten wij een bezoek aan World of Dinos in Utrecht en vanwege de grote belangstelling voor de pop-up expo is hij verlengd tot en met de herfstvakantie. Een bezoek aan World of Dinos is een educatieve reis terug in de tijd. Meer dan 80 levensechte, bewegende dinosaurussen vormen samen één van Europa’s grootste dinosaurus expo’s in Europa. Samen met speurtochten, een bioscoop, uitgravingen en een kidszone wordt er een onvergetelijke, interactieve en vooral educatieve ervaring gecreëerd. In ons eerder geschreven blog over World of Dinos vind je een leuke foto impressie, meer info en kun je kaartjes met 20% korting kopen. Kijk hier!

Herfstvakantie in het Archeon

Er op uit in maart - De leukste uittips voor kinderen deze maand.

Ook een echt Corona Proof herfstvakantie uitje is het Archeon. Dit openluchtmuseum is sowieso al geweldig, maar in de herfstvakantie extra leuk om te bezoeken. Er zijn extra activiteiten gedurende deze weken. De Archeotolken (bewoners van Archeon) vertellen mooie verhalen en laten iedereen kennis maken met de verschillende tijden. Je kunt op bezoek bij de Romeinen waar je kennis kunt maken met het Romeinse legioen, naar de Middeleeuwen om te leren boogschieten. En dagelijks is het spannende gladiatoren gevecht in de Arena. Een aanrader is om een activiteitenpas aan te schaffen bij de kassa waarmee kids extra activiteiten kunnen doen, zoals een kaarsje maken, broodje bakken, fibula maken, armbandje vilten en na het gladiatorengevecht een mooie (Kartonnen) Romeinse helm. Een uitje om nooit te vergeten. Kijk hier voor meer info.

Knutselen met het thema herfst

Heb je juist geen zin om de deur uit te gaan. Of wil je iets leuks doen zonder dat het geld kost? Ga dan thuis lekker knutselen met de kids. De herfst is het knutselseizoen bij uitstek. Niet alleen omdat het buiten minder lekker weer is. Maar ook omdat het knutselmateriaal voor het oprapen ligt. Denk aan kastanjes, eikeltjes, herfstbladeren en dennenappels. Wij hebben inmiddels al heel wat knutselideeën met het thema herfst op ons blog staan en daar vind je vast leuke inspiratie tussen. Kijk hier maar eens.

Cinekid Festival

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Met tien festivallocaties in het land, twintig locaties Cinekid on Tour én online via Cinekid Play, is Cinekid de hele herfstvakantie bij jou in de buurt. Met volop films, games & workshops. Zo kun je een caleidoscoop-telefoonlens in elkaar knutselen, bizarre gezichtsfilters uitproberen voor op Instagram, je eigen disco poppetje tekenen, uploaden en laten dansen op een digitale disco, een videoclip maken en natuurlijk een heleboel toffe films zien. Kijk hier voor het volledige programma.

‘Lees ook: Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.’

Rijden in een mini tank in het Nationaal Militair Museum

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Een bezoek aan het Nederlands Militair Museum is absoluut één van de originelere uitjes in de herfstvakantie. Het ruim opgezette museum staat staat tjokvol straaljagers, vliegtuigen, helikopters, legervoertuigen en wapentuig waar je op een interactieve manier – namelijk met een leuke app – doorheen gaat. Er zijn allerlei gave games en proefjes, workshops en een stormbaan waarop je zelf je militaire skills kunt testen. En erg indrukwekkend is het gedeelte waarin films en verhalen van oud-militairen worden getoond die zijn uitgezonden. In de herfstvakantie zijn er extra activiteiten. Zo kunnen kids alles leren over camouflage door de camo-speurtocht te doen, waarbij je gratis een stoere camo-pet krijgt. En in de vakantie mogen meiden en jongens zélf achter het stuur van een mini tank kruipen. Kijk hier voor alle info.

Oer-Hollands herfstvakantie uitje: het Nederlands Openluchtmuseum

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.

Ook in het Nederlands Openluchtmuseum is er in de herfstvakantie weer veel te beleven voor het hele gezin. Het museum is zo’n 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen waarin je een kijkje kunt nemen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en bewoners in traditionele kledij met hun eigen interessante verhalen, maar ook kippen, varkens, koeien en schapen. En ook kun je een ritje maken met een ouderwetse tram. Speciaal voor kids is er een speeltuin met een bakkerij waar bakkertje gespeeld kan worden en een kindererf waar kinderen de boer of boerin mogen helpen met klusjes zoals een koe melken, emmers dragen en water pompen. En in deze herfstvakantie is het leuk om te kijken in de stroopkokerij om te ontdekken hoe fruitstroop wordt gemaakt en kun je ook een gratis speurtocht doen. Kijk hier voor meer info.

Knutselen met het thema Halloween

Naast herfst, is het deze maand ook Halloween en dus is ook dat een leuk knutsel thema deze vakantie. Maak bijvoorbeeld grappige lichtgevende spookjes, spinnen, pompoenen, vleermuizen, mummies, griezels of heksen met je eigen kleine monsters. Of de grappige mummie worstjes uit de video hierboven. Heb je ook meteen een leuke lunch! Hier vind je al onze Halloween knutsels op een rij.

‘Lees ook: Knutselen voor Halloween | 30+ Griezelig leuke Halloween knutsels.’

Dit waren alle herfstvakantie uitjes en activiteiten op een rij. Als je zelf nog een leuke aanvulling hebt, deel die dan vooral hieronder in een reactie op dit blog.

Herfstvakantie uitjes 2020 | De leukste activiteiten & uitjes voor kinderen.
Uittip! Instagram museum The Upside Down Amsterdam
Van dino park tot dinosaurus museum & meer - Dit zijn dé tofste dino uitjes in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter