Tips: Vakantie herinneringen bewaren!

14 juli 2018

Het liefst zou ik alle mooie momenten die ik samen met Jeroen en de meiden en andere lieve mensen om me heen beleef in een potje willen bewaren. En als je dan weer even terug wil naar dat geluksgevoel dat je dan het potje gewoon weer openmaakt. Binnenkort gaan we op vakantie naar Italië met z’n viertjes waar we weer genoeg mooie nieuwe herinneringen als gezin gaan maken. Vandaag geef ik je een paar tips hoe je de meeste bijzondere vakantie momenten niet snel zal vergeten.

1. Digitaal fotoboek – My Ministars App

Foto’s maken we natuurlijk allemaal! De My Ministars App moet je echt op je telefoon hebben staan. Je kunt namelijk niet alleen foto’s bewaren, maar ook gekke of grappige uitspraken van je kindje en andere belangrijke mijlpalen. Je hebt op één plek alle bijzondere gebeurtenissen bij elkaar. Staan alle vakantie momenten er in dan maak je er binnen no-time een geweldig fotoboek van. Snel en simpel! De My Ministars App kun je downloaden vanuit de App Store.

‘Lees ook: 10 must make zomerfoto’s met kids.

2. IXXI wanddecoratie

Wil je de leukste foto’s van de vakantie met je gezin een mooi plekje geven in je interieur dan is een IXXI wandcollage een heel leuk idee. Zo heb je alle mooie momenten bij elkaar en kun je iedere dag weer even wegdromen. Een IXXI in de woonkamer staat nog steeds op mijn wensenlijstje, dus misschien ga ik er dan eindelijk eentje maken van de mooiste foto’s van onze Italië vakantie.

3. Plakboek

Je kunt ook kiezen voor de ‘old skool’ manier, dit is trouwens wel een hele leuke om samen met je kind te doen. Koop een groot plakboek, plak samen met je zoon of dochter de mooiste foto’s erin. Laat je kind het boek zelf nog verder versieren met tekeningen, briefjes en bonnetje van de vakantie, een gevonden schelp of veer van het strand. Zo krijg je een heel persoonlijk boek en voor kinderen is het leuk om er regelmatig in terug te kijken.

4. KidsQuote app

De KidsQuote app is een paar maanden gelanceerd en is er ook eentje die je perfect kunt gebruiken om de leukste en mooiste momenten binnen handbereik te bewaren. Foto’s, video’s van de kids en grappige uitspraken staan nu allemaal op één plek en kun je versieren met vrolijke milestone stickers. De app is gratis en kun je hier voor Apple en hier downloaden voor Android.

5. De mooiste momenten bewaren in een dagboek

Reisdagboek: herinneringen bewaren

Het Familie vakantiedagboek van Elma van Vliet zorgt voor extra vakantie voorpret en dankzij de handige paklijsten ga je al helemaal relaxed op vakantie. Tijdens je vakantie kun je samen met de kids het boek vullen met foto’s, verhalen, tekeningen en mooie souvenirs. Bij thuiskomst van jullie prachtige vakantie is dit fotoboek vol herinneringen al helemaal klaar. Ook leuk voor kinderen is het boekje Mijn reisdagboek, waar de mini-reizigers al hun avonturen en belevenissen tijdens de vakantie in op kunnen schrijven.

‘Lees ook: Inspiratie voor een familie fotoshoot, maar dan net even een tikkeltje anders!

6. Mobiel met vakantie schatten

Als klein meisje kon ik soms best verdrietig zijn als we weer thuis waren van een super leuke vakantie. Ik miste de camping, mijn vriendinnetjes, de ijsjes, het zwembad, de zee en alle gezelligheid. Reva heeft ook vaak als we een paar dagen weg zijn geweest of ze heeft bij opa en oma gelogeerd dat ze een beetje sip is. Wat je samen met je kindje kunt doen als je thuiskomt van vakantie is een mobiel maken waar je alle foto’s, gevonden schatten en souvenirs van de vakantie aan kunt hangen. Op Pinterest staan er allerlei do-it-yourselfs ideetjes hoe je er zelf eentje kan maken, bijvoorbeeld van een grote stevige stok of van een grappige kledinghanger. Alle mooie spulletjes van de vakantie hang je hier aan op en zo blijven de leukste vakantie momenten altijd dichtbij. Ook een bijzondere en toffe accessoire voor in de kinderkamer.

Hoe ga jij de meeste bijzondere vakantie momenten bewaren?

Afbeelding: Shutterstock

12x De leukste gratis uitjes in héél Nederland
14 Wilde waterspelletjes voor in de tuin - Lol én verkoeling gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Leonie 15 juli 2018 at 10:44 am

    Leuke ideeen! Mijn favoriete manier om de vakantie vast te leggen is met de app leap second. Ik maak de hele dag door korte filmpjes (2 a 3 seconden) en met leap second kun je daar heel makkelijk clips van 1 seconde uithalen en achter elkaar plakken. Zo hebben we na de vakantie een filmpje van 45 seconden met de leukste momenten. Heel makkelijk en snel te maken en een hele leuke herinnering!

  • Laat een reactie achter