Hoe krijg je slijm uit je haar? Nou zo!

8 januari 2019
Hoe krijg je slijm uit je haar? Nou zo!

Ik vergeet het nooit meer. Het was een zondagochtend. De kinderen waren al wakker, maar heerlijk aan het spelen. Ik draaide me nog een keer om. Het was lekker stil. Té stil! Want toen stond mijn jongste zoon aan mijn bed: “Mama, ik heb slijm in mijn haar…” Een kleine nachtmerrie die nóg iets groter werd toen ook mijn oudste zoon met een flinke klodder slijm in zijn haar ernaast kwam staan. Ze deden een wedstrijd wie ‘t het langst op zijn hoofd kon laten liggen. En toen ze allebei gewonnen hadden – het ging er namelijk niet meer vanaf – hebben ze het geprobeerd eruit te kammen met een borstel. En dat helpt niet. Dat maakt het nóg erger. Dus ik zat met de handen in ‘t haar. Want: Hoe krijg je slijm uit je haar? Nou, inmiddels heb ik daar het antwoord op!

Hoe krijg je slijm uit je haar? 3 Verschillende methodes

Slijm in je haar is écht vreselijk. Het gaat tussen al je haren in zitten en is er niet zonder hulpmiddelen uit te krijgen. Eraan plukken maakt het alleen maar erger. Maar no worries! Met deze 3 methodes heb je je haar zo weer schoon!

‘Lees ook: Hét ultieme slijm recept.’

1. Slijm uit je haar halen met azijn

Wat ik het allerbeste vindt werken tegen slijm is azijn. Dat lost het slijm – en de lijm – op. Hoe krijg je slijm uit je haar met azijn?

 1. Pluk zoveel mogelijk overtollige slijmklodders uit het haar. Wat niet makkelijk los te krijgen is, laat je zitten.
 2. Bedek de ogen met een washand – want azijn prikt als het in je ogen komt – en gooi een flinke hoeveelheid azijn op de plek waar het slijm zit. Dit kun je het beste onder de douche doen. Of boven de wasbak als het slijm alleen in een pluk haar zit.
 3. Masseer de plek met je vingers om het slijm los te krijgen. Voeg azijn toe als dat nodig is.
 4. Als het meeste slijm heeft los gelaten, doe je conditioner in het haar en kam je het uit met een kam. Daarna spoel je het uit. Schoon!

2. Slijm uit je haar halen met coca cola

Wat ook echt top werkt, is cola. Daarmee kun je trouwens ook heel makkelijk kauwgum uit je haar krijgen. Hoe krijg je slijm uit je haar met coca cola?

 1. Pluk weer zoveel mogelijk overtollige slijmklodders uit het haar.
 2. Doe coca cola in een bak of grote schaal en dompel daar het haar met slijm in onder. Laat de coca cola een minuutje intrekken.
 3. Woel het slijm los met je vingers en trek het eruit.
 4. Was je haar om de coca cola en laatste slijmresten eruit te spoelen. Eventueel kun je hier ook weer conditioner bij gebruiken.
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!

3. Slijm uit je haar halen met olie

Ook olie – van olijfolie, zonnebloemolie, babyolie tot olie houdende producten als pindakaas en mayonaise – helpt om slijm makkelijker uit het haar te krijgen. De olie maakt het slijm minder plakkerig, waardoor het makkelijker loslaat. Alleen niet zo makkelijk als bij de vorige twee methodes die mijn voorkeur hebben. Hoe krijg je slijm uit je haar met olie?

 1. Pluk de overtollige slijmklodders uit het haar.
 2. Smeer de olie op de plek waar het slijm zit en masseer het erin. Beweeg hierbij met je vingers vanaf de haaruitgroei naar de punt.
 3. Kam de slijmresten eruit met een fijne kam. Zit er nog veel slijm vast, herhaal dan stap 2 nog een keer.
 4. Was als het meeste slijm eruit is je haar met shampoo en daarna met conditioner. Daardoor zullen ook de laatste restjes eruit gaan.

Ik hoop dat één van deze methodes je geholpen heeft en alle slijm uit je haar verdwenen is. Mocht jij nog andere tips hebben die werken, laat ze dan vooral hieronder achter in de reacties!

Uitgelichte afbeelding meisje – Andras_csontos voor Shutterstock.

Thuis sporten - 5 Effectieve work out oefeningen voor een strakker & dunner lijf
De Instagram accounts die ik nu het liefst volg!

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Jenna 4 augustus 2019 at 9:50 pm

  Bljj dat deze reactie erop stond! Slijm in het haar van mijn 4jarige dochter.. HELP!!!
  Ik heb het eruit gekregen met cola!
  Bedankt!

 • Reply Petra 21 december 2019 at 10:21 am

  Mijn dochter had putty slijm in haar haar. Met zonnebloem olie en een fijne kam er uit gekregen. Bedankt voor de tip

 • Reply Fréderic 9 mei 2021 at 12:03 pm

  Drama nadat Elias een grote slijmmassa, zij het per ongeluk, in het haar van Marte deed belanden. Dankzij jouw tip konden we de bestelde pruik annuleren.

 • Reply Melinda 27 juli 2021 at 7:53 pm

  Zo blij met jouw blogpost! Ik dacht even dat de schaar de enige oplossing zou zijn. Het hele huis raakt naar azijn maar de slijm zit nu niet meer in het lange haar van mijn 4-jarige. Merci!

 • Reply g van doorn 24 september 2021 at 4:52 pm

  super tip . bedankt. de slijm spoelde er zo uit samen met de cola.
  en mijn dochter….die vond het een grappig gevoel.

 • Laat een reactie achter