Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!

12 januari 2019
Hoe krijg je slijm uit kleding? Nou zo!

Met slijm heb ik echt een haat-liefde verhouding. Mijn kinderen zijn er gek op en we maken het ook graag. Maar als er iets mis gaat, dan gaat het ook goed mis. Zo had mijn jongste zoon laatst een vriendinnetje te spelen. En in een onbewaakt ogenblik had het meisje ineens een compleet potje slijm in haar tule (!!!) rokje. Natuurlijk hadden ze het er samen nog geprobeerd af te wrijven, waardoor het lekker in al die ‘honingraadjes’ was gaan zitten. En ik zat met mijn handen in ‘t haar. Want: Hoe krijg je slijm uit kleding?! Nou, inmiddels ben ik daarin expert!

Hoe krijg je slijm uit kleding – 3 verschillende manieren

Als je slijm op je kleding, vloerbedekking, kleed of bank krijgt en je bent er op tijd bij, dan kun je de boel gewoon redden! En daar zijn drie verschillende manieren voor.

‘Lees ook: Hét ultieme slijm recept.’

1. Slijm verwijderen met azijn

Wat het allerbeste werkt om slijm uit kleding te krijgen, is azijn. Dat lost het slijm – en de lijm – op. Hoe krijg je slijm uit kleding met azijn?

 1. Haal zoveel mogelijk overtollige klodders slijm van de kleding. Dit kun je met je vingers doen of het er met een mes vanaf schrapen.
 2. Giet een flinke hoeveelheid azijn op de plek, zodat de stof helemaal nat is. Laat de azijn een paar minuten intrekken.
 3. Spoel je kledingstuk af met warm water. Als er nog lijm aan de stof vast zit, herhaal je stap 2 nog een keer. Zo niet, dan gooi je het in de wasmachine, wast het op een normaal programma en je kledingstuk is weer de oude.

Heb je slijm in je kleed of bank, dan werkt azijn ook magisch. Hiervoor volg je hetzelfde stappenplan als voor kleding. Alleen na stap 2 veeg je de vlek verder schoon met een handdoek. De slijm verdwijnt als sneeuw voor de zon!

2. Slijm verwijderen met afwasmiddel

Ook een trucje wat vaak werkt, is afwasmiddel. Hoe krijg je slijm uit kleding met afwasmiddel?

 1. Net zoals met azijn haal je zoveel mogelijk losse slijmklodders van de vlek af met je vingers of een mes.
 2. Doe een scheutje afwasmiddel (ik gebruik Dreft) op de vlek en laat dat een minuutje inwerken.
 3. Zet de warme kraan aan, laat het water langzaam stromen en wrijf de stof van de kleding tegen elkaar aan. Boen tot alle slijm eruit is.
 4. Was de kleding op een normaal wasprogramma. Daarna is het weer als nieuw!
‘Lees ook: Hoe krijg je slijm uit je haar?

3. Slijm oplossen met stickerverwijderaar

Er is nog een laatste manier om slijm uit kleding te krijgen, namelijk met stickeroplosser van HG. Deze tip is trouwens niet van mezelf, maar van een vriendin. Zo heeft zij het beddengoed en de knuffel van haar kind gered. Hoe krijg je slijm uit kleding met stickerverwijderaar?

 1. Haal weer zoveel mogelijk overtollig slijm van de vlek af.
 2. Giet en flinke hoeveelheid stickerverwijderaar op de plek en laat dit een kwartier intrekken.
 3. Schrob de stoffen tegen elkaar aan net zolang totdat de slijm vlek uit de kleding is.
 4. Gooi het kledingstuk in de wasmachine en draai een normaal wasprogramma. Als het goed is, is de vlek helemaal verdwenen.

Nog wel even een waarschuwing bij deze methode; Hoewel je HG stickeroplosser kunt gebruiken op stof, weet ik niet wat het effect op de kleur e.d. is. Dus je doet er goed aan om dit even uit te testen op een onopvallend stukje.

‘Lees ook: Handige tips voor het schoonmaken van speelgoed.’

Ik hoop dat één van deze methodes je geholpen heeft bij het schoonmaken van je slijmvlek. Mocht jij nog andere tips hebben die werken, laat ze dan vooral hieronder achter in de reacties!

Uitgelichte afbeelding spelende jongen – KlavdiyaV voor Shutterstock.

Hét ultieme slijm recept
Alles over voorlezen | Maak het nóg leuker voor je kinderen met deze voorleestips

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Ria Oomen 30 augustus 2021 at 5:06 pm

  Geweldig deze tip met dregt afwasmiddel gedaan alle slijm eruit ?

 • Reply Ria Oomen 30 augustus 2021 at 5:07 pm

  Geweldig deze tip met dreft afwasmiddel gedaan alle slijm eruit ?

 • Laat een reactie achter