Hondje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami hond

21 juli 2023
Hondje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami hond!

Wil je weten hoe je dit leuke origami hondje maakt? Wij leggen het stap voor stap uit. En na het kijken van onze video kunnen jij en je kinderen het ook. Een hond vouwen is namelijk echt makkelijk én met super vrolijk resultaat. Een leuk idee voor wanneer je zin hebt om te knutselen met vouwblaadjes!

Wat heb je nodig voor het maken van de origami hond?

  • Vouwblaadjes, o.a. te koop via Bol.com of Amazon.nl
  • Gekleurd papier
  • Stiften
  • Lijmstift
  • Schaar
‘Lees ook: Meer dan 20 leuke wc rol dieren om te knutselen met kids.’

De hond stap voor stap vouwen

  1. Voor het vouwen van het hondje heb je 2 vouwblaadjes nodig. Je vouwt hem namelijk in twee delen; eerst het hoofd en daarna het lijfje. Doe dat volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
  2. Na het vouwen van het honden hoofd en lijf, knip je uit gekleurd papier een rondje voor de neus en een tong. Met de neus plak je het driehoekje van de snuit vast op het hoofd. En de tong plak je aan de binnenkant van het hoofd.
  3. Teken daarna een paar ogen en snorharen op het gezicht met stift.
  4. En tot slot plak je het hoofd aan het lijfje vast. Zet het lijfje daarna een beetje open neer en kijk of je origami hond ook kan blijven staan. Super leuk om neer te zetten toch!
‘Lees ook: Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Een vrolijk hondje is het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook een hond gaat vouwen, dan vinden we het super leuk om te zien hoe die van jou eruit ziet. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke ideeën om te vouwen met kinderen

Op ons blog vind je behalve deze origami hond nog veel meer leuke voorbeelden om te vouwen met kinderen. Hier vind je al onze origami ideeën. En als je gek bent op dieren, dan kun je ook nog even hier kijken waar je nog veel meer dieren knutsels vindt. Voor kinderen die van kleuren houden, zijn deze dieren kleurplaten ook heel erg leuk. En voor andere inspiratie kun je ook altijd nog ons complete knutsel archief induiken.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Softijsjes knutselen van papier
IJsje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ijsje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter