Tip: Eco.kid Daily tonic tegen klitten en hoofdluis

17 mei 2017
anti-klit spray; klitten; lang haar; kammen; school; knopen; ecocide; ecologisch; verzorgingslijn; hoofdluis; tegen hoofdluis; hoofdluis bestrijden; oplossing

Haren kammen! Als klein meisje rende ik vroeger altijd weg als mijn moeder met de borstel in haar hand naar me toe kwam lopen. Ik was trots op mijn lange lokken, maar ik werd gek van die rot klitten in mijn haar. Nu ik zelf twee dochters heb met lange haren herhaalt zich dit opnieuw. Hoe zachtjes ik ook probeer het vogelnestje eruit te kammen, regelmatig staat één van de twee te gillen. De moeders die zo’n nonchalante rommelige knot bij hun dochters in elkaar fröbelen snap ik wel. Het scheelt weer een hoop heisa in de ochtend en het staat nog leuk ook! Helaas gaat dit het bij Reva en Lucy niet worden, die willen hun haartjes netjes in model. Ik ben nu iets tegengekomen wat absoluut helpt en niet alleen tegen klitten, maar ook tegen een ander probleem namelijk hoofdluis. Twee vliegen in één klap!

Kindvriendelijke verzorgingsmerken

Zoals je vorige week kon lezen in ons fotoverslag van de Moederdag editie van The Gift Suite hebben we daar met allerlei toffe merken kennis gemaakt. Zo hebben we toen ook Dieke van Groningen van Puur Company ontmoet, het bedrijf achter de pure en natuurlijke verzorgingsmerken Eco.Kid, Loverock en Lady Green. Dieke heeft ons met zoveel enthousiasme meegenomen in haar verhaal over de merken. Toen ze begon te vertellen over de Daily Tonic van Eco.kids hing ik helemaal aan haar lippen.

anti-klit spray; klitten; lang haar; kammen; school; knopen; ecocide; ecologisch; verzorgingslijn; hoofdluis; tegen hoofdluis; hoofdluis bestrijden; oplossing

‘Lees ook: Luizen behandelen: Zo maak je alle hoofdluis snel en makkelijk dood!

Weg met klitten en hoofdluis

Het merk Eco.kid komt uit Australië en bestaat uit ecologische verantwoorde en kindvriendelijke producten. Dit betekent pure producten zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen of agressieve ingrediënten. De lijn bestaat onder andere uit shampoo, bodylotion, badschuim, conditioner, haarwax en uit de antiklit spray.

De Daily Tonic is een antiklit spray waarmee je heel makkelijk knopen en klitten uit het haar kunt verwijderen. Deze milde conditioner is geschikt voor dagelijks gebruik op de huid en het haar van kinderen. Je kunt het zowel gebruiken op nat of droog haar. De plantenextracten en etherische oliën in de Daily Tonic ruiken heerlijk voor ons, alleen niet voor de luizen. En omdat de spray een klein olielaagje legt op het haar kunnen neten zich ook veel minder goed hechten. Reden genoeg voor alle luizen om niet in de buurt te komen.

De haartjes van Reva en Lucy spray ik iedere dag of om de dag een beetje in met de spray, kammen gaat inmiddels zonder tranen helemaal goed. Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan de Daily Tonic is dat het zowel verzorgend als verzachtend werkt, geen rare ingrediënten bevat, klitten er zonder problemen uitgaan en dat het hoofdluis op afstand houdt. Na de laatste luizen epidemie op school ben ik een beetje apathisch voor die beestjes geworden.

Zeg maar dag tegen de muggen

De Outback Jack vochtinbrengende spray is er ook nog eentje om op je lijstje te zetten voor deze zomer. Deze actieve vochtinbrenger laat een beschermend laagje op de huid achter. Kinderen zijn zo op een natuurlijke – zonder schadelijke insectwerende stoffen – ongeveer drie uur beschermt tegen insecten.

De producten van Eco.kid zijn onder andere te koop bij Greenjump.

Op de fiets zonder zijwielen!
Een luier verschonen: Zo doe je dat!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter