Hout in de kinderkamer – De tofste meubels & accessoires

21 maart 2019
Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires

Op de vloer, aan de muur of in de vorm van meubels en accessoires; hout in de kinderkamer zorgt absoluut voor warmte en sfeer. Het mixt & matcht bovendien ook zo lekker met iedere woonstijl. Of je nu van een moderne, vintage, Scandinavische of bohemian inrichting houdt. Kijk maar!

Kinderkamer meubels van hout

Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires
Stapelbed – Oeuf NYC, Olifanten stoeltjes & bureau – EO Design, commode & ledikant – Leander.

De natuur is al járen een goede bron van inspiratie voor de kinderkamer. Nature rules! Ook in de babykamer trends 2019 zien we de natuurlijke materialen weer terug. Veel hout dus. Het mag sinds de opkomst van de Scandi babykamer ook weer gezien worden. Dus geen strak geverfde meubels, maar blanke kasten, bedden, commodes, ledikantjes, wiegjes en bureautjes waarbij je de houtnerf nog gewoon kunt zien. De neutrale kleur is ook perfect voor een neutrale babykamer voor wie van te voren niet weet of er een jongetje of meisje op komst is.

‘Lees ook: De 14 tofste rotan kinderkamer meubels & accessoires.’

Houten raambekleding

Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires
Afbeelding babykamer – Photographee.eu voor Shutterstock.

Bij hout in de kinderkamer denk je misschien minder snel aan de raambekleding. Maar ook houten jaloezieën, shutters of lamellen staan super mooi. Ze gaan feilloos op in het interieur. Ook wanneer de babykamer een kinderkamer wordt en de kinderkamer verandert in een tienerkamer. Super tijdloos en duurzaam. En wanneer de zon erop valt, dansen de zonnestralen prachtig door het raamwerk heen.

Houten kinderkamer accessoires

Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires
Hanglampen – Kidsdepot, ballon spiegel – April Eleven, houten kapstok – Loullou, houten regenboog – Etsy, wandrek – Kaos.

Hout in de kinderkamer kun je ook subtieler aanpakken met accessoires. Een prachtige lamp, spiegel, de simpele, maar prachtige houten kapstokjes die je nu veel ziet. Maar ook houten speelgoed; leuk om mee te spelen én prachtige eyecatchers in de kinderkamer tegelijkertijd.

Hout op de muur

Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires
Muursticker boom – KEK Amsterdam, hout op de muur met muurstickers – Bibelotte, bomen behang – Cole and Son.

Ook behang is een goede manier om hout in de kinderkamer of babykamer te halen. Een subtiele print en kleur zorgen ervoor dat het goed te combineren valt met de andere meubels en accessoires. Of ga juist voor lekker opvallend en bekleed de muur met plywood. Met een houten wand heb je pas écht een eyecatcher in huis.

‘Lees ook: Van babykamer naar peuterkamer – Inspiratie & leuke styling tips.’

Houten vloer

Hout in de kinderkamer - De tofste meubels & accessoires
Witte houten vloer – Koksharov Dmitry voor Shutterstock, blanke houten vloer – Sebra.

Een houten vloer tot slot is toch wel een prachtige finishing touch. Oké, er hangt een prijskaartje aan, maar hij gaat wel verschrikkelijk lang mee. En een houten vloer is bovendien helemaal kidsproof; hij kan tegen een stootje en is makkelijk schoon te maken. Ligt er al een houten vloer in de babykamer? Dan is het misschien wel leuk om hem op te frissen met een lik verf in een hip kleurtje.

We ♥ hout in de kinderkamer! Jij ook?

Ik ben benieuwd; heb jij ook hout in de kinderkamer of babykamer van jouw kids? En hoe heb jij het toegepast? Ik vind het leuk om ook van jou te horen hieronder in de reacties onder dit blog!

LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand
Binnenkijken bij Willemijn

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter