Interactief houten speelgoed van Marbotic

9 augustus 2017
interactief houten speelgoed van Marbotic

Of ze nu in een reclamefolder zit te kijken of het hagelslag pak van dichtbij aan het bestuderen is, mijn kleuter is altijd op zoek naar de letters van haar naam. Sinds een tijdje is Reva in de ban van letters! Op school heeft ze het afgelopen jaar in groep 1 al regelmatig het alfabet voorbij zien komen. Zo heeft ze ook geleerd om haar eigen naam te schrijven. Zelf besteed ik er nog niet heel veel aandacht aan en vind het vooral leuk om te zien dat het spelenderwijs gaat. Dit is toch vaak de beste manier om iets te leren! Het merk Marbotic speelt daar ook helemaal op in met de nieuwe interactieve houten speelgoed letters en cijfers. Dit is een tikkeltje ouderwets speelgoed gecombineerd met de iPad! Klinkt in ieder geval al heel leuk! Mijn testpanel – Reva & Lucy – ging ermee aan de slag.

iPad generatie

De meningen over het iPad gebruik bij kinderen zijn verdeeld. Bij ons thuis mogen de meiden iedere dag een kwartiertje of een half uurtje iPad kijken. De ene keer is het iets langer dan de andere keer, ik sta er in ieder geval niet naast met mijn stopwatch de tijd te klokken. Vaak doen ze spelletjes of puzzels op de iPad of probeert Reva de dans instructie filmpjes van Kinderen voor Kinderen na te doen. Allebei houden ze ervan om wel iets actiefs te doen, daarom past dit nieuwe speelgoed heel goed bij hun.

‘Lees ook: Letters leren is een eitje.

Interactief houten speelgoed van Marbotic

Smart Letters & Smart Nummers

Je kunt kiezen voor de houten letters of voor de cijfers. Aangezien Reva zo druk bezig is met het alfabet hebben wij voor de Smart Letters gekozen. In de doos zitten er 26, het leuke is dat de letters eruit zien als de ouderwetse knoppuzzels. Dit scoort bij mij al punten! In de interactieve houten letters – en cijfers – zitten sensoren die door de tablet herkend worden. Ze zijn gemaakt van zacht en flexibel materiaal, dus kunnen niet het scherm beschadigen. De Smart Letters werken samen met de drie gratis apps die je kunt downloaden via de App Store of Google Play.

Interactief houten speelgoed

Zo is er een Alfamonster app – 3 tot 6 jaar – waarmee kinderen het alfabet ontdekken en de afzonderlijke letters leren door herkennings- en associatiespelletjes. De Vocabubble app – 4 tot 7 jaar – leert kinderen aan de hand van animaties ook het alfabet en wordt hun woordenschat vergroot. De laatste app de Bla Bla Box – 4 – 8 jaar – leert kinderen schrijven. Zo kunnen ze eigen woordjes maken en luisteren ze naar de klank van letters en woordjes.

Dit werkt allemaal ook precies hetzelfde voor de houten cijfers. Hier leren de kinderen tot 10 te tellen en getallen te maken tot 100. Daarnaast leren ze ook rekenen op de tablet.

‘Lees ook: 9 x Te gekke houten speelgoed merken.

Conclusie van het testpanel

Reva is altijd heel erg fanatiek bezig om nieuwe dingen te leren. Speelgoed als dit waar ze iets van kan opsteken is dan ook echt haar ding. Helemaal als ze er ook zelf actief mee aan de slag kan gaan. Persoonlijk vind ik de combinatie met de iPad en de houten speelgoed knopletters erg leuk. Het gebruik spreekt allemaal voor zich en is heel simpel. Reva vindt het vooral heel cool dat ze zelf woordjes leert maken. ‘s Avonds als ze naar bed gaat en we zijn aan het voorlezen roept ze heel hard ‘ik kan nu echt al lezen’. Reva’s enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk, zusje Lucy wijst inmiddels op iedere hoek van de straat ook elke letter aan die ze herkent.

De Smart Nummers en Letters zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en zijn verkrijgbaar in drie sets. Je kunt ze hier shoppen, de prijzen gaan vanaf € 44,95.

Winnen

Wil jij ook graag kennismaken met de interactieve houten letters van Marbotic? Wij mogen een set Smart Nummers weggeven!

Wil je kans maken? Doe dan het volgende:

 • Like Lady Lemonade op Facebook en/of op Instagram.
 • Laat ons weten in een reactie waarom jij heel graag deze letters wilt winnen.

UPDATE: Gefeliciteerd L. van Nieuwkerk jij hebt de Marbotic houten letters gewonnen. Hopelijk gaat dit jouw zoontje enorm helpen!

Gratis magazine voor nieuwe basisschoolouders
Voorbereiding tips voor de basisschool

Dit vind je misschien ook leuk

19 Reacties

 • Reply sannebakker 18 augustus 2017 at 9:15 pm

  Ziet er superleuk uit. Maar ik vroeg me af of de apps wel in het nederlands zijn? Of leren ze alleen engelse woordjes?

 • Reply Fan 30 augustus 2017 at 6:41 am

  Dit lijkt mij superleuk voor mij dochter. Ze is dol op de IPad (dat vind ik minder) maar wanneer ze deze gebruikt om spelenderwijs te leren ben ik een tevreden moeder.

 • Reply Natascha 30 augustus 2017 at 8:51 am

  Jaaaaa!
  Dat is leuk voor mijn dochter die binnenkort naar groep 1 gaat!!
  Vooral goed voor haar zelfvertrouwen als ze echt cognitief bezig moet zijn.

 • Reply Nadja van der Bom 30 augustus 2017 at 9:00 am

  Mijn zoontje zit nu in groep 1 en ze zijn volop met letters bezig. Dus hoe gaaf zou dit voor hem zijn als hij op de iPad kan oefenen. ??

 • Reply Kim van der Zon 30 augustus 2017 at 9:03 am

  Waauw hoe gaaf! Onze kleine man word in december 3 maar is nu al een tijdje bezig met het alfabet. Hij is er helemaal weg van. Hij kent ze allemaal in Nederlands EN Engels. Dit zou een leuke nieuwe uitdaging voor hem zijn. Duimen!!?

 • Reply Rowena Jansen 30 augustus 2017 at 9:27 am

  Dat lijkt me leuk voor mijn dochter Lola! Ze is dol op haar ipad en vind spelletjes (leerzaam) erg leuk! Daardoor vind ik de ipad ook leerzaam met dit spel. We maken graag een kansje omdat we hem zelf heel prijzig vinden :-(. Leuke opstap naar de basisschool!

 • Reply Linda 30 augustus 2017 at 9:40 am

  Super leuk voor mijn oppaskindjes die het lettervrius helemaal te pakken hebben. Ik waag dus graag een kansje. 🙂

 • Reply Anne-Marie 30 augustus 2017 at 9:44 am

  Super leuk voor mijn oudste zoontje. Hij gaat sinds 2 weken naar school en vind het fantastisch: mama, ik ga heel veel leuke dingen doen vandaag! Hij is heerlijk enthousiast en heel leergierig, zoekt inderdaad ook herkenbare letters en kan zijn naam al maken ?

 • Reply Valerie van Strien 30 augustus 2017 at 9:45 am

  Super leuk!! Doe graag mee!

 • Reply L. van Nieuwkerk 30 augustus 2017 at 10:34 am

  Wat een geweldig speelgoed. Mijn zoontje van 5 heeft heel veel moeite met letters leren. We proberen op allerlei manieren hem te helpen. Dit lijkt mij voor hem de perfecte manier om het toch voor elkaar te krijgen. Vooral het spelenderwijs spreekt me ontzettend aan. En aangezien de iPad één van zijn favoriete bezigheiden is ? zal dit interactieve speelgoed toch moeten werken. ?

 • Reply Priscilla Sobral 30 augustus 2017 at 10:55 am

  My daughter just enter school here in The Netherlands and she is really into letters. It would be a perfect present for her at this point. I hope we can win!!!

 • Reply Iris van den Berg 30 augustus 2017 at 11:51 am

  Wat een super tof speelgoed. Precies waar ik op zoek ben voor mijn dochter Liz die net in groep 2 is begonnen (‘nu leer ik lezen mama want ik zit al in groep 2’). Ontzettend leuk dat de IPad zo voor de nieuwsgierige, leergierige kleintjes educatief verantwoord speelgoed wordt.

 • Reply Laura 30 augustus 2017 at 12:07 pm

  Dit is precies iets voor mijn zoontje van bijna 4! Educatief en zeker iets wat hem aanspreekt. Heel leuk!

 • Reply Jasmijn 30 augustus 2017 at 12:39 pm

  Dit klinkt als de perfecte match 🙂 mijn iPad verslaafde dochter op de iPad. En ondertussen letters leren 🙂 ??

 • Reply Barbara Huizenga 30 augustus 2017 at 12:39 pm

  Geweldig leuk!!! Zowel voor mijn eigen bengels die naar groep 2 en 3 gaan als voor mijn kleuterklas!!!

 • Reply Annemieke 30 augustus 2017 at 8:29 pm

  Wat een leuk idee voor mijn neefje van 4,5. Thuis spreekt hij nederlands, op school engels en op de creche duits (woont in zwitserland)..dus zijn boekjes om te leren schrijven niet handig, want die zijn maar in 1 taal. Met de iPad leren kan in iedere taal! 🙂

 • Reply Emmy 30 augustus 2017 at 10:21 pm

  Ik ben gek op houten speelgoed, Wolf op de ipad. Als we dat zouden kunnen combineren, heerlijk ?? Ik wist dus niet dat dat überhapt kon.

 • Reply Laura 31 augustus 2017 at 4:45 pm

  Met 3 kleine zoontjes in huis die graag op de iPad spelen zou dit super zijn!! De oudste kan wel al lezen dus de andere twee willen dit ook graag maar ze zijn te jong. Op deze manier kunnen ze er spelenderwijs veel van opsteken!! Ik zeg: win-win… Winnen!!

 • Reply Joyce 6 september 2017 at 5:07 pm

  Cool!!! Mijn oudste van 4 jaar vind letters reuze interessant…. net als de tablet 😉

 • Laat een reactie achter