Interactief houten speelgoed van Marbotic

9 augustus 2017
interactief houten speelgoed van Marbotic

Of ze nu in een reclamefolder zit te kijken of het hagelslag pak van dichtbij aan het bestuderen is, mijn kleuter is altijd op zoek naar de letters van haar naam. Sinds een tijdje is Reva in de ban van letters! Op school heeft ze het afgelopen jaar in groep 1 al regelmatig het alfabet voorbij zien komen. Zo heeft ze ook geleerd om haar eigen naam te schrijven. Zelf besteed ik er nog niet heel veel aandacht aan en vind het vooral leuk om te zien dat het spelenderwijs gaat. Dit is toch vaak de beste manier om iets te leren! Het merk Marbotic speelt daar ook helemaal op in met de nieuwe interactieve houten speelgoed letters en cijfers. Dit is een tikkeltje ouderwets speelgoed gecombineerd met de iPad! Klinkt in ieder geval al heel leuk! Mijn testpanel – Reva & Lucy – ging ermee aan de slag.

iPad generatie

De meningen over het iPad gebruik bij kinderen zijn verdeeld. Bij ons thuis mogen de meiden iedere dag een kwartiertje of een half uurtje iPad kijken. De ene keer is het iets langer dan de andere keer, ik sta er in ieder geval niet naast met mijn stopwatch de tijd te klokken. Vaak doen ze spelletjes of puzzels op de iPad of probeert Reva de dans instructie filmpjes van Kinderen voor Kinderen na te doen. Allebei houden ze ervan om wel iets actiefs te doen, daarom past dit nieuwe speelgoed heel goed bij hun.

‘Lees ook: Letters leren is een eitje.

Interactief houten speelgoed van Marbotic

Smart Letters & Smart Nummers

Je kunt kiezen voor de houten letters of voor de cijfers. Aangezien Reva zo druk bezig is met het alfabet hebben wij voor de Smart Letters gekozen. In de doos zitten er 26, het leuke is dat de letters eruit zien als de ouderwetse knoppuzzels. Dit scoort bij mij al punten! In de interactieve houten letters – en cijfers – zitten sensoren die door de tablet herkend worden. Ze zijn gemaakt van zacht en flexibel materiaal, dus kunnen niet het scherm beschadigen. De Smart Letters werken samen met de drie gratis apps die je kunt downloaden via de App Store of Google Play.

Interactief houten speelgoed

Zo is er een Alfamonster app – 3 tot 6 jaar – waarmee kinderen het alfabet ontdekken en de afzonderlijke letters leren door herkennings- en associatiespelletjes. De Vocabubble app – 4 tot 7 jaar – leert kinderen aan de hand van animaties ook het alfabet en wordt hun woordenschat vergroot. De laatste app de Bla Bla Box – 4 – 8 jaar – leert kinderen schrijven. Zo kunnen ze eigen woordjes maken en luisteren ze naar de klank van letters en woordjes.

Dit werkt allemaal ook precies hetzelfde voor de houten cijfers. Hier leren de kinderen tot 10 te tellen en getallen te maken tot 100. Daarnaast leren ze ook rekenen op de tablet.

‘Lees ook: 9 x Te gekke houten speelgoed merken.

Conclusie van het testpanel

Reva is altijd heel erg fanatiek bezig om nieuwe dingen te leren. Speelgoed als dit waar ze iets van kan opsteken is dan ook echt haar ding. Helemaal als ze er ook zelf actief mee aan de slag kan gaan. Persoonlijk vind ik de combinatie met de iPad en de houten speelgoed knopletters erg leuk. Het gebruik spreekt allemaal voor zich en is heel simpel. Reva vindt het vooral heel cool dat ze zelf woordjes leert maken. ‘s Avonds als ze naar bed gaat en we zijn aan het voorlezen roept ze heel hard ‘ik kan nu echt al lezen’. Reva’s enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk, zusje Lucy wijst inmiddels op iedere hoek van de straat ook elke letter aan die ze herkent.

De Smart Nummers en Letters zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en zijn verkrijgbaar in drie sets. Je kunt ze hier shoppen, de prijzen gaan vanaf € 44,95.

Voorbereiding tips voor de basisschool

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter