Met deze tips voelt je huis nog veiliger

1 juni 2022
Met deze tips voelt je huis nog veiliger!

Om optimaal te kunnen genieten van jouw woonplezier, wil je natuurlijk een veilig gevoel hebben in huis. Maar ook wanneer je even niet thuis bent, is het belangrijk dat je weet dat de eigendommen veilig staan. Hoe zorg je ervoor dat inbrekers geen schijn van kans maken? Zorgeloos en veilig wonen is gelukkig makkelijk te regelen. Met deze tips zorg je er op een snelle manier voor dat inbreken in de woning zo goed als onmogelijk wordt en jouw huis een veilige haven is!

Beveilig de woning met goede sloten

Goede sloten op alle ramen en deuren zijn een makkelijke oplossing om de veiligheid in en om huis te verhogen. Zorg er daarom voor dat de woning is beveiligd met stevige moderne sloten. Heb je nog oude sloten in huis? Vervang deze dan door nieuwe cilindersloten. Een cilinderslot is meer inbraakbestendig, doordat de sleutel hiervoor moeilijker na te maken is. 

Sluit de boel altijd af

Wanneer de woning eenmaal van stevige sloten is voorzien moet je deze natuurlijk ook daadwerkelijk in gebruik nemen! Laat de ramen niet open staan als je van huis weggaat. Een inbreker kan vaak zijn slag al slaan binnen enkele minuten. Zorg er dus voor dat jij de woning altijd volledig afsluit wanneer je weggaat. Controleer of er geen ramen openstaan en draai de voordeur goed op slot. Better safe than sorry!

‘Lees ook: Woonkamer indeling | Dit 5 stappenplan helpt je aan een perfecte inrichting.’
Met deze tips voelt je huis nog veiliger!

Installeer een alarm

Als jij een alarminstallatie aanschaft maken inbrekers al helemaal geen kans om ongemerkt bij jou naar binnen te komen. Door middel van een digitale HD-camera die ingebouwde bewegingssensoren heeft, kun je gemakkelijk op de tablet of mobiele telefoon zien wanneer een ongewenste indringer voor de deur staat. Dit kan zelfs wanneer je niet thuis bent! Mocht iemand een poging doen om jouw huis in te komen dan gaat er direct een luid alarm af, waardoor ze het direct op het rennen zetten.

Berg kostbare spullen uit het zicht op

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het altijd slim om de meest kostbare items goed op te bergen. Probeer dure spullen zoals laptops, camera’s en sieraden niet in het zicht te laten liggen in huis, dus niet vlak voor het raam. Met een kluis in huis kun je de eigendommen nog veiliger opbergen. Denk maar zo: hoe moeilijker je het inbrekers maakt om bij jouw kostbare bezittingen te komen, hoe groter de kans dat ze er nooit bij zullen komen.

Dit is de ultieme uitzetlijst voor als je het huis uit gaat!
Muuto in de spotlight | Onze favoriete items van dit toffe design merk

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter