Een iglo knutselen met watjes

5 januari 2023
Een iglo knutselen met watjes. Een leuke winterknutsel voor kinderen!

Kun jij net zoals een eskimo een iglo bouwen? Dat is super leuk om met de kinderen te proberen in de winter. En je hebt er niet perse sneeuw voor nodig. Met een lege wc rol, papieren wegwerp bakje en wattenbolletjes kun je namelijk ook een iglo knutselen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet. En ook hoe je er een mooi winters landschap bij kunt maken.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de iglo?

 • Papieren wegwerp bakje, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Papieren wegwerp bordje, ook te koop bij de HEMA.
 • Lege wc rol
 • Schaar
 • Hobbylijm, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Wattenbollen, te koop bij de HEMA.
 • Zwart, wit en oranje papier, voor het maken van de pinguïn.
 • Zwarte en witte pompon (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl), voor het knutselen van de pinguïn.
 • Cocktailprikker en een stukje garen, voor de hengel van de pinguïn.
‘Lees ook: De leukste winter kleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!

De iglo knutselen

 1. Je begint bij het maken van de basis van de iglo. Knip de wc rol door de helft; één helft heb je nodig. Die knip je open, zodat er een boogje ontstaat. Knip het boogje aan één kant om de zoveel centimeter in en vouw de randjes om. Hiermee plak je het boogje van karton aan het papieren bakje vast, als ingang van de iglo.
 2. Daarna beplak je de papieren iglo helemaal met watjes. Op de bovenkant van het bakje kun je wat meer wattenbollen plakken, zodat die mooie ronde vorm ontstaat.
 3. Als je dit hebt gedaan, is de iglo al af. Plak hem op een omgekeerd papieren bordje dat je eventueel een ander kleurtje kunt geven met potlood of waterverf.
 4. Om het winter landschap verder aan te kleden, is het leuk om ook nog wat extraatjes bij de iglo te knutselen. Zoals een sneeuwpop van pompons of een vissende pinguïn zoals wij hebben gedaan. Het gezichtje en de vleugels en pootjes knip je van papier en plak je op de zwarte en witte pompon. Daarna lijm je de pompons op elkaar vast.
 5. Maak van papier een wak met ijs en plak die op het papieren bordje. Knip uit papier een visje, bind er een draadje aan en knoop het andere uiteinde van het draadje aan een cocktailprikker. De hengel plak je vast tussen de vleugel en pompon van de pinguïn en plak hem daarna ook op het bordje vast.
 6. Tot slot kun je nog wat losse wattenbollen en pailletten op het bordje plakken om je winter kunstwerk af te maken.
‘Lees ook: Een sneeuwbol maken van papier.’
Een iglo knutselen met watjes. Een leuke winterknutsel voor kinderen!

En, vind je het mooi geworden? Leuk om in huis neer te zetten toch! We zouden het leuk vinden als jullie deze iglo ook gaan knutselen. En we zijn benieuwd hoe jullie het winter landschap eruit laten zien. Dus deel vooral je creatie met ons wanneer hij af is. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van het eindresultaat te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Behalve deze iglo van watjes vind je op onze website nog veel meer leuke winter ideeën om te knutselen met kinderen. Bekijk al onze winterknutsels maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om één van deze sneeuwpoppen te maken, je hebt er geen sneeuw voor nodig! En voor kinderen die van kleuren houden, zijn onze winter kleurplaten heel leuk om te downloaden. (gratis!)

Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Schaatsen knutselen van papier en wc rol
Knutselen Oud en Nieuw | 25 leuke Oud en Nieuw knutsels

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter